Rezultate_finale_domeniul_16_STIINTA_SI_INGINERIA_ALIMENTE
NR_CRT COD CNCSIS NUME DIRECTOR PRENUME DIRECTOR DENUMIRE INSTITUTIE TITLU PROIECT PUNCTAJ BUGET SOLICITAT 2007 BUGET SOLICITAT TOTAL
1 675 PASARIN BENONE UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA ION IONESCU DE LA BRAD DIN IASI MONITORIZAREA TRANSFORMARILOR PRIVIND AREALUL SI EFECTIVELE UNOR SPECII ENDEMICE DE PEªTI DIN BAZINUL SUPERIOR AL BISTRITEI MOLDOVENESTI 94.67 305,745 1,000,000
2 666 BRADATAN GHEORGHE UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA ION IONESCU DE LA BRAD DIN IASI CERCETARI PENTRU DETERMINAREA CANTITATIVA SIMULTANA A PATRU BACTERII PATOGENE DIN PRODUSE ALIMENTARE PRIN PCR IN TIMP REAL MULTIPLEX 94.67 100,000 900,000
3 658 BARBU VASILICA UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS DIN GALATI BACTERII LACTICE PROBIOTICE PENTRU ALIMENTE FUNCTIONALE PE BAZA DE CEREALE GERMINATE 90.83 61,500 1,000,000
4 166 DANCIU IOAN UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA DIN SIBIU CERCETARI PRIVIND REALIZAREA UNEI INSTALATII PENTRU MASURAREA REZISTENTEI LA MARUNTIRE, A CEREALELOR SI A FRACTIUNILOR INTERMEDIARE, OBTINUTE IN PROCESUL DE MACINARE 90.50 31,000 778,000
5 928 TODASCA MARIA CRISTINA UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI AUTENTIFICAREA VINURILOR SI STABILIREA COMPOZITIEI ULEIURILOR VEGETALE ROMANESTI, PRIN METODE FIZICE PERFORMANTE (H-RMN, C-RMN, GC-SM 89.83 35,000 475,000
6 647 IORDACHESCU GABRIELA UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS DIN GALATI UMAMI AL CINCILEA GUST DE BAZA SI NOI SURSE PENTRU ECHILIBRAREA PROFILULUI DE GUST SI AROMA. APLICAREA INTELIGENTEI ARTIFICIALE PENTRU RECUNOASTEREA AUTOMATA A COMPUSILOR CARACTERISTICI. 89.50 83,333 1,000,000
7 224 SUCIU RADU INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLARE INCDDD DELTA DUNARII DIN TULCEA STUDIUL VARIABILITATII GENETICE A STURIONILOR DUNARENI PE BAZA ADN-ULUI RIBOZOMAL 89.00 102,629 802,471
8 1278 MISCA CORINA UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI DIN TIMISOARA MONITORIZAREA GRADULUI DE CONTAMINARE CU FUNGI SI AFLATOXINE A CEREALELOR SI EVALUAREA ROLULUI DECONTAMINANT AL PROCESULUI TEHNOLGIC DE MORARIT SI PANIFICATIE 89.00 100,000 450,000
9 639 SEGAL RODICA UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS DIN GALATI CERCETARI CHIMICE, BIOCHIMICE SI TEHNOLOGICE PENTRU OBTINEREA UNOR ALIMENTE BOGATE IN COMPUSI BIOLOGIC ACTIVI 89.00 85,000 1,000,000
10 585 ROTAR RODICA UNIVERSITATEA STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA TEHNOLOGII DE REDUCERE A GRADULUI DE CONTAMINARE MICROBIOLOGICA A ALIMENTELOR PRIN FOLOSIREA RADIATIILOR UV SI A TRATAMENTELOR COMBINATE 85.83 69,862 997,500
11 645 ROTARU GABRIELA CATALINA UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS DIN GALATI CERCETARI PRIVIND STABILIREA UNOR INDICATORI DE TRASABILITATE A ALIMENTELOR IN VEDEREA ALINIERII PRODUSELOR ROMANESTI LA NORMELE EUROPENE 85.33 141,500 994,000
12 650 SAVA NICOLETA UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS DIN GALATI CERCETARI PRIVIND STABILIREA UNOR INDICATORI INTRINSECI AI TRATAMENTELOR DE INCALZIRE APLICATE LAPTELUI IN ACORD CU PRINCIPIILE MODERNE DE CALITATE SI SIGURANTA IN CONSUM 84.17 141,500 994,000
13 646 CLEMANSA TOFAN UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS DIN GALATI CERCETARI PRIVIND INFLUENTA STRESUL BACTERIAN A STRUCTURILOR PARIETALE SI A FORMARII BIOFILMELOR ASUPRA EFICIENTEI DEZINFECTIEI IN SECTORUL ALIMENTAR 82.00 73,000 1,000,000
14 182 COSTIUC LIVIU UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRASOV SISTEM DE CLIMATIZARE SOLARA AUTONOM ENERGETIC 77.50 17,500 100,000
15 640 RAPEANU GABRIELA UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS DIN GALATI EVALUAREA SI MONITORIZAREA ACTIVITATII ENZIMELOR OXIDAZICE A STRUGURILOR ALBI DIN PODGORIA DEALU BUJORULUI 75.50 141,500 994,000
16 714 TAMBA BEREHOIU RADIANA MARIA UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCURESTI DESCRIPTORI REOLOGICI SI ANALIZA FRACTALA A UNOR SISTEME MACROCOLOIDALE DIN DOMENIUL PANIFICATIEI 74.50 96,300 450,000
17 264 BIRGHILA SEMAGHIUL UNIVERSITATEA OVIDIUS DIN CONSTANTA INFLUENTA DIFERITELOR PROCEDEE DE CONSERVARE ASUPRA CONTINUTULUI DE VITAMINE SI ELEMENTE MINERALE DIN LEGUME 73.50 1,713 47,190
18 587 LEAHU ANA UNIVERSITATEA STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA CERCETARI CU CARACTER FUNDAMENTAL SI APLICATIV PRIVIND SEPARAREA COMPONENTELOR PROTEICE DIN SOIURILE DE GRAU CULTIVATE IN PODISUL SUCEVEI. ASPECTE BIOCHIMICE SI TEHNOLOGICE 73.33 30,055 600,000
19 311 IORDAN MARIA UNIVERSITATEA VALACHIA DIN TARGOVISTE EVALUAREA PROPRIETATILOR BIOPROTECTOARE A EXTRACTELOR DE LEGUME BOGATE IN ANTIOXIDANTI, IN VEDEREA OBTINERII DE NOI PRODUSE LACTATE FUNCTIONALE 67.00 51,531 900,000
20 6 GERGEN IOSIF ION UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI DIN TIMISOARA VERIFICAREA IPOTEZEI ANTIOXIDATE PRIN INVESTIGAREA EFECTULUI UNOR DIETE NUTRITIONALE UMANE CU COMPUSI POLIFENOLICI DIN PLANTE MEDICINALE AUTOHTONE ASUPRA STATUSULUI ANTIOXIDANT SI A UNOR METABOLITI 65.50 81,950 961,950