Programul de cooperare Romania – Elvetia, Fondul Tematic Cercetare
Info - Day

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si Swiss National Science Foundation (SNSF) organizeaza pe data de 16 septembrie 2011, in Aula Academiei de Studii Economice din Bucuresti, intervalul orar 9:00 - 12:30, evenimentul de lansare (Info–Day) a competitiei pentru Fondul Tematic Cercetare, din cadrul Programului de cooperare Romania – Elvetia.

Programul de Cercetare Romania - Elvetia finanteaza proiecte comune de cercetare din urmatoarele domenii:

  • Research on major diseases: cancer, cardiovascular diseases, diabetes and obesity;
  • Impact of waste and pollutants on environment and climate;
  • Sustainable energy;
  • Economic Growth and Social Disparities

Cercetatorii romani din universitati de drept public, institute nationale de cercetare si dezvoltare, institute ale Academiei Romane, Academiilor de ramura si alte institutii publice de cercetare sunt invitati sa participe la evenimentul de lansare. Inscrierile se fac, prin e-mail, la: monica.cruceru@uefiscdi.ro

In cadrul acestui eveniment vor fi prezentate regulile generale privind desfasurarea competitiei si schema de finantare.

Link-uri utile:

www.swiss-contribution.ro
http://www.snf.ch/E/Pages/default.aspx
Informatii site UEFISCDI

Persoana de contact:

Monica Cruceru - Tel: 0040 21 3071961; Fax: 0040 21 3071919; E-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro

Programul de cooperare Romania – Elvetia, Fondul Tematic Burse de Cercetare
Lansare competitie

In cadrul Programului de cooperare Romania - Elvetia s-a lansat competitia 2011 pentru Fondul Tematic Burse de Cercetare. Programul se adreseaza doctoranzilor si postdoctoranzilor din Romania care doresc sa dezvolte proiecte de cercetare, sub indrumarea mentorului sau din Romania si a unui mentor din Elvetia. Doctorandul/prostdoctorandul roman, pe baza planului de doctorat/postdoctorat stabileste o legatura cu un cercetator elvetian, interesat de tematica, in vederea depunerii unei aplicatii in cadrul acestei competitii. Obiectivele, activitatile, modul de implementare si derulare precum si aportul adus de institutiile partenere (conducatoare de doctorat/postdoctorat si institutia gazda din Elvetia) sunt stabilite de comun acord.

Competitia este deschisa pentru toate domeniile de cercetare. Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 1 noiembrie 2011.

• 16 iunie JRC – Romania Information Exchange Event

Institutiile care implementeaza acest program sunt:

  • din Romania: Consiliul National al Cercetarii (CNCS) si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)
  • din Elvetia: Elvetia Rectors' Conference of the Swiss Universities (CRUS)

Link-uri utile:

www.swiss-contribution.ro
http://www.crus.ch/homenavigation/home.html?L=2
Informatii site UEFISCDI

Persoana de contact:

Monica Cruceru - Tel: 0040 21 3071961; Fax: 0040 21 3071919; E-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro