Apel CHIST-ERA (The 2nd international Call for research projects) 2011

A fost deschis cel de-al 2-lea apel in cadrul proiectului CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies) pentru propuneri de proiecte in urmatoarele domenii: „From Data to New Knowledge” (D2K) si „Green ICT, towards zero power ICT” (G-ICT). Romania va sustine participarea cercetatorilor in ambele tematici de cercetare.

Apelul este dedicat proiectelor colaborative multidisciplinare cu un inalt grad inovativ, ideilor si solutiilor originale care implica competente interdisciplinare, iar cercetarile care vor fi efectuate vor duce la explorarea de noi topici cu un puternic impact stiintific si tehnic.

Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte. Grupurile multidisciplinare de cercetare ce alcatuiesc consortiul proiectului pot sa cuprinda minim 3 parteneri din cel putin 3 tari participante la Call.

Modalitate de aplicare: Propunerile se depun doar in format electronic de catre coordonatorul de consortiu, prin sistemul ESS – Electronic Submission System (sistem disponibil incepand cu luna decembrie 2011, gazduit de site-ul proiectului: http://www.chistera.eu/call-2011-announcement ); documentul suport („Structura bugetului”) prezentat mai jos este util doar pentru pregatirea propunerii de proiect.

Propunerile se pot depune pana cel tarziu 17 ianuarie 2012 (17:00 GTM).
Informatii complete despre acest apel (tari partenere, beneficiari eligibili, cerinte pentru aplicanti, procedura de evaluare, raportare, reguli de eligibilitate ale tarilor participante la call) sunt disponibile la adresa de web: http://www.chistera.eu/call-2011-announcement

Bugetul Romaniei in acest call este de max. 1.000.000 euro pentru ambele tematici si va fi asigurat din Programul Idei.

Informatii suplimentare gasiti aiciPersoana de contact:
Monica CRUCERU
Tel: +40 21 3080 561
e-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro