08.05.2012
Proiecte pentru finantarea participarii Unitatilor CDI romanesti in proiecte internationale Proiecte de cercetare ERC - like - Program Capacitati - Competitie 2012

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat prima competitie pentru proiecte de cercetare "ERC - like", finantata in cadrul Programului Capacitati.

Proiectele de cercetare "ERC - like" se adreseaza cercetatorilor romani care au participat, in calitate de PI, la una din competitiile organizate in 2011 de ERC (Starting Grants sau Advanced Grants).

Prin acest instrument de finantare se doreste identificarea si sustinerea cercetatorilor romani cu rezultate excelente obtinute in competitiile organizate de European Research Council (ERC) in vederea dezvoltarii cercetarii stiintifice din Romania.

Durata unui proiect variaza in functie de tipul acestuia, Starting Grants sau Advanced Grants, intre 24 si 36 de luni.

Pachetul de informatii asociat acestei competitii poate fi accesat la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3006/Program-CAPACITATI--Proiecte-de-cercetare.html

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 1 iunie 2012.

Coordonator program Capacitati (UEFISCDI):
Mircea SEGARCEANU
tel: 021 302 38 83, e-mail: mircea.segarceanu@uefiscdi.ro

Proiecte de co-finantare a participarii Romaniei la PC 7
Program Capacitati - Competitie 2012

In vederea sustinerii participarii organizatiilor CDI din Romania in competitiile internationale organizate in cadrul PC 7, Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2012 pentru Proiecte de co-finantare a participarii Romaniei la PC 7, in cadrul Programului Capacitati.

Activitatile pentru sustinerea participarii in proiecte internationale de cercetare sunt cele prevazute in contractul cu Comisia Europeana.

Durata unui proiect este maxim durata contractului international PC7.

Depunerea propunerilor de proiecte la acest subprogram se face in mod continuu.

Pachetul de informatii asociat acestei competitii poate fi accesat la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3034/Program-CAPACITATI--Proiecte-finantate-prin-Programul-Cadru-7.html

Coordonator program Capacitati (UEFISCDI):
Mircea SEGARCEANU
tel: 021 302 38 83, e-mail: mircea.segarceanu@uefiscdi.ro

Premierea obtinerii atestatului de abilitare
Program Resurse Umane - Competitie 2012

Cadrele didactice din invatamantul superior sau cercetatorii afiliati unor institutii de drept public sau privat din Romania, care au obtinut atestatul de abilitare sunt premiati, prin intermediul subprogramului "Premierea obtinerii atestatului de abilitare", coordonat de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si finantat in cadrul Programului Resurse Umane.

Scopul subprogramului este de a stimula si sustine calitatea, impactul si vizibilitatea internationala a cercetarii romanesti prin recunoasterea si recompensarea finalizarii reusite a procedurii de abilitare, conform art.300 din Legea Educatiei Nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre persoane ce indeplinesc standardele minimale necesare si obligatorii pentru conferirea atestatului de abilitare.

Premiul este in valoare de 10.000 lei si se acorda pe baza verificarii datelor cuprinse in cererea de finantare. Suma acordata reprezinta premiu si se impoziteaza conform legislatiei in vigoare.

Cererile de finantare se primesc in regim continuu pe tot parcursul anului, pana la data de 10 decembrie 2012. Pentru atestatele acordate in perioada 11 - 31 decembrie 2012 cererile de finantare se primesc in cursul lunii ianuarie 2013.

Pachetul de informatii este disponibil la:
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/3036/Pachet-de-informatii.html

Persoana de contact:
Laura BADEA
tel: 021 308 05 24, e-mail: laura.badea@uefiscdi.ro

Metodologia de evaluare reviste/edituri din domeniul stiintelor umaniste
Dezbatere publica

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) - Comisia de Stiinte Umaniste supune in perioada 8 - 31 mai 2012 dezbaterii publice metodologia de evaluare si clasificare a revistelor si editurilor din domeniul stiintelor umaniste pentru competitia 2012.

Observatiile/comentariile cu privire la criteriile propuse pot fi exprimate in cadrul forumului dezvoltat in acest sens, forum disponibil la: http://www.cncs-uefiscdi.ro/pachet-de-informatii-2012/

Persoana de contact (UEFISCDI):
Victor VELTER
tel: 021 308 05 40; e-mail: victor.velter@uefiscdi.ro

Water Innovation Europe - Eveniment EUREKA

UEFISCDI in calitate de agentie de finantare partenera a retelei de cooperare pan-europeana EUREKA anunta organizarea, in perioada 15 - 16 Mai 2012, a conferintei "Water Innovation Europe", care va avea loc la "International Press Centre" Bruxelless.

"Water Innovation Europe" este o conferinta de doua zile a specialistilor europeni in domeniul apei fiind organizata de Clusterul Eureka AQUEAU si "Water supply and sanitation Technology Platform", platforma tehnologica europeana pentru alimentarea cu apa si epurarea apelor. Evenimentul este un demers prin care se doreste impulsionarea initiativelor centrale ale Sectorului European al Apei: colaborarea inovativa pentru rezultate competitive si sustenabile prin dezbateri si discutii active. La lucrarile conferintei va fi prezent si Comisarul European pentru Mediu Janez Potocnik.

Agenda Water Innovation Europe este disponibila la:
http://www.waterinnovationeurope.eu/uploads/WIE_Conference%20Programme_Final.pdf

Informatii suplimentare disponibile la: http://www.waterinnovationeurope.eu

Persoana de contact :
Ovidiu ALUPEI
tel: 021 302 38 85; e-mail: ovidiu.alupei@uefiscdi.ro

Apel SIINN ERA NET - 2012

A fost lansat primul apel transnational, in cadrul proiectului SIINN ERA NET, pentru cercetarea europeana comuna privind aspectele legate de toxicitate si siguranta in domeniul nanostiintelor si nanotehnologiilor.

Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transnationale axate pe nanomateriale produse (fabricate). Propunerile de proiecte trebuie sa se incadreze intr-una din temele: crearea si dezvoltarea de metode si modele pentru instrumente analitice, predictii (prognoze) teoretice si caracterizare; evaluarea expunerii; studiile privind impactul nanomaterialelor asupra mediului; studii privind proprietatile si efectele nanomaterialelor asupra sanatatii umane.

Consortiul proiectului trebuie sa fie format din minim 3 parteneri si maxim 8 parteneri.

Primul apel SIINN ERA NET este finantat de catre agentii de finantare din 9 tari europene partenere in consortiul proiectului (Austria, Franta, Germania, Israel, Portugalia, Elvetia, Belgia, Anglia si Romania), acesta alocand 8 milioane de euro pentru acest apel.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 5 iunie 2012 ora 12.00 (CET).

Pagina programului: http://www.siinn.eu/en/joint-calls/2012-first-siinn-call/,51

Persoana de contact :
Mihaela MANOLE
tel: +4 021 302 38 68, e-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro