Lansare competitie 2012 - Proiecte de cercetare exploratorie (PCE) PROGRAM IDEI

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2012 pentru Proiecte de cercetare exploratorie (PCE) - Program IDEI.

Prin acest instrument de finantare se urmareste sustinerea si promovarea cercetarii stiintifice fundamentale, interdisciplinare si/sau exploratorii din Romania.

Programul se adreseaza cercetatorilor cu performante demonstrate prin calitatea si recunoasterea internationala a publicatiilor stiintifice, inclusiv celor care activeaza in strainatate (cetateni romani sau straini) si doresc sa conduca proiecte de cercetare de inalt nivel stiintific in institutii din Romania.

Cererile de finantare se depun prin intermediul platformei web: uefiscdi-direct.ro, nefiind necesara depunerea si in format tiparit. Platforma va fi disponibila incepand cu data de 20 martie 2012.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 9 aprilie 2012, ora 24:00.

Pachetul de informatii se gaseste la adresa:
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/2847/Program-IDEI--Proiecte-de-Cercetare-Exploratorie-Competitie-2012.html

Coordonator program UEFISCDI:
Irina Bitescu - Telefon: 021-3080 534 irina.bitescu@uefiscdi.ro

Persoane de contact:
Laura Badea - Telefon: 021-3080 524 laura.badea@uefiscdi.ro
Simina Smarandache - Telefon: 021-3080 515 simina.smarandache@uefiscdi.ro
Gabriela Vasiliu - Telefon: 021-3080 563 gabriela.vasiliu@uefiscdi.ro

Lansare competitie 2012 - Proiecte de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente (TE) - PROGRAM RESURSE UMANE

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2012 pentru - Proiecte de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente (TE) - Program RESURSE UMANE.

Scopul acestui subprogram de finantare este de a sprijini tinerii cercetatori, doctori in stiinte, aflati in stadiul de pornire sau consolidare a unei echipe de cercetare, dupa ce si-au stabilit un program de cercetare independent, obtinand rezultate semnificative in domeniul propriu de activitate. Programul se adreseaza inclusiv celor care activeaza in strainatate si doresc sa conduca proiecte de cercetare in institutii din Romania.

Cererile de finantare se depun prin intermediul platformei web: uefiscdi-direct.ro, nefiind necesara depunerea si in format tiparit. Platforma va fi disponibila incepand cu data de 26 martie 2012.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 12 aprilie 2012, ora 24:00.

Pachetul de informatii se gaseste la adresa:
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/2850/Program-RESURSE-UMANE--Proiecte-de-cercetare-pentru-stimularea-constituirii-de-tinere-echipe-de-ce.html

Coordonator program UEFISCDI:
Lioara DOBROIU - Telefon:021- 3080 530 lioara.dobroiu@uefiscdi.ro

Persoana de contact:
Mihaela PIRSOAGA - Telefon:021- 3080 516 mihaela.pirsoaga@uefiscdi.ro

Lansare competitie 2012 - Proiecte de cercetare postdoctorala (PD) - PROGRAM RESURSE UMANE

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2012 pentru - Proiecte de cercetare postdoctorala (PD) - Program RESURSE UMANE..

Acest instrument de finantare a fost creat cu scopul de a sprijini tinerii cercetatori, doctori in stiinte, cu rezultate de exceptie, care doresc sa isi dezvolte o cariera profesionala independenta de cercetare in institutii de cercetare din Romania, in vederea stimularii excelentei stiintifice in cercetarea romaneasca. Cercetatorii care activeaza in strainatate si doresc sa conduca proiecte de cercetare in institutii din Romania pot sa depuna o aplicatie in aceasta competitie.

Cererile de finantare se depun prin intermediul platformei web: uefiscdi-direct.ro, nefiind necesara depunerea si in format tiparit. Platforma va fi disponibila incepand cu data de 26 martie 2012.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 12 aprilie 2012, ora 24:00.

Pachetul de informatii se gaseste la adresa:
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/2853/Program-RESURSE-UMANE--Proiecte-de-Cercetare-Postdoctorala--Competitie-2012.html

Coordonator program UEFISCDI:
Lioara DOBROIU - Telefon:021- 3080 530 lioara.dobroiu@uefiscdi.ro

Persoana de contact:
Daniela-Mihaela MIHAI - Telefon:021- 3080 562 daniela.mihai@uefiscdi.ro

Lansare competitie 2012 - Servicii suport pentru Inovare - Cecuri de inovare PROGRAM INOVARE

Consiliul National pentru Dezvoltare si Inovare (CNDI) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2012 pentru - Servicii suport pentru Inovare - Cecuri de inovare (CI) - Program INOVARE.

Asigurarea unui instrument flexibil pentru sustinerea IMM-urilor din sectorul productiv in vederea modernizarii tehnologice si cresterii gradului de inovare, constituie scopul acestui instrument de finantare. IMM-urile sunt incurajate sa dezvolte parteneriate cu institutii de cercetare si inovare in scopul de a crea produse si servicii inovatoare pe baza de tehnologii avansate. Cecurile de inovare pot fi eliberate in orice domeniu economic sau stiintific si vor conduce la o accelerare a transferului tehnologic intre institutii de cercetare si IMM-uri.

Cererile de finantare se depun prin intermediul platformei web: uefiscdi-direct.ro, nefiind necesara depunerea si in format tiparit. Platforma va fi disponibila incepand cu data de 15 martie 2012.

Depunerea proiectelor este continua pe perioada unui an calendaristic.

Pachetul de informatii se gaseste la adresa:
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/2859/Cecuri-de-inovare--Competitie-2012.html

Coordonator program UEFISCDI:
Marius MITROI - Telefon:021- 3023 859 marius.mitroi@uefiscdi.ro
Emilia DUMITRAS - Telefon:021- 3023 868 emilia.dumitras@uefiscdi.ro

Persoana de contact:
Catalin MOLAGIC - Telefon 021- 308 0587 catalin.molagic@uefiscdi.ro

Apel 2012 - ERA-IB-2

Dupa lansarea a doua apeluri transnationale pentru propuneri de proiecte de cercetare in domeniul biotehnologiei industriale, la care UEFISCDI este partener - in 2012- in cadrul ERA-IB2, a fost lansat al 3-lea apel transnational 'Biotehnologia cu aplicabilitate industriala in Europa: o abordare integrata'.

Obiectivul principal al apelului este de a stimula participarea in proiecte transnationale de cercetare a echipelor de cercetare care activeaza in domeniul biotehnologiei industriale, pentru a contribui la crearea bio-economiei europene bazata pe cunoastere (KBBE), tema a Programului Cadru 7 al Uniunii Europene.

Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiect este 30 aprilie 2012. Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiect este 31 iulie 2012.

Lista tarilor participante la apel sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2862/Apel-ERA-IB-2-deschis.html

Mai multe informatii despre al 3-lea apel pentru propuneri de proiecte ERA-IB sunt disponibile pe site-ul ERA-IB: http://www.era-ib.net/

Persoane de contact:
Simona STOIAN - Telefon: 021- 3023 893 simona.stoian@uefiscdi.ro
Adrian ASANICA - adrian.asanica@uefiscdi.ro
Razvan TEODORESCU - razvan.teodorescu@uefiscdi.ro

Apel 2012 - SIINN ERA NET

In data de 20 martie 2012 se va lansa primul apel transnational, in cadrul proiectului SIINN ERA NET, pentru cercetarea europeana comuna privind aspectele legate de toxicitate si siguranta in domeniul nanostiintelor si nanotehnologiilor.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 5 iunie 2012.

Consortiul SIINN ERA NET aloca 8 milioane de euro pentru primul apel.

Primul apel SIINN ERA NET este finantat de catre agentii de finantare din 9 tari europene partenere in consortiul proiectului. Tarile participante la consortiu sunt: Austria; Franta; Germania; Israel; Portugalia; Romania (UEFISCDI); Elvetia; Valonia Belgia si Marea Britanie.

Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transnationale axate pe nanomateriale produse (fabricate), focusate pe temele:

  • Crearea si dezvoltarea de metode si modele pentru instrumente analitice, predictii (prognoze) teoretice si caracterizare;
  • Evaluarea expunerii;
  • Studiile privind impactul nanomaterialelor asupra mediului;
  • Studii privind proprietatile si efectele nanomaterialelor asupra sanatatii umane.

Mai multe informatii despre primul apel SIINN ERA NET pentru propuneri de proiecte vor fi disponibile in martie 2012 pe site-ul proiectului:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2560/Apeluri-transnationale.html si www.siinn.eu

Persoana de contact:
Mihaela MANOLE - Telefon:021- 3023 868 mihaela.manole@uefiscdi.ro

Apel 2012 - AAL deschis

A fost deschis apelul transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, in cadrul Programului AAL cu tema "ICT-based Solutions for (Self-) Management of Daily Life Activities of Older Adults at Home", la care UEFISCDI este partener.

Obiectivul apelului este de a stimula dezvoltarea solutiilor utilizand tehnologii informatice si ale comunicatiilor pentru sustinerea si gestionarea activitatilor domestice de zi cu zi a persoanelor varstnice.

Apelul este finantat din fonduri europene si fonduri nationale ale tarilor participante care sprijina participarea in proiecte comune de cercetare. Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte.

Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, intreprinderi mari), organizatii de cercetare (institute de cercetare, universitati, etc.).

Lista organizatiilor de finantare din cele 22 de tari partenere in Asociatia AAL precum si pachetul de informatii sunt disponibile la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/2854/Apel-deschis-AAL-2012.html

Termenul limita pentru trimiterea propunerilor este 29 Mai 2012.

Mai multe informatii sunt disponibilie la: http://www.aal-europe.eu/the-5th-call-for-proposal-was-published

Persoana de contact:
Ioana FAGARASAN - Telefon: 021- 3023 881 ioana.fagarasan@uefiscdi.ro