04.09.2012
A treia competitie Burse de Cercetare
Acord de colaborare Romania - Elvetia

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) - Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) impreuna cu partenerul din Elvetia, Rectors’ Conference of the Swiss Universities (CRUS) au lansat, pe 1 septembrie 2012, cea de-a treia competitie Burse de Cercetare RO-CH in cadrul Scientific Exchange Programme between Switzerland and the New member States of the European Union (Sciex-NMSch).

Programul se adreseaza doctoranzilor si postdoctoranzilor din Romania care doresc sa dezvolte proiecte de cercetare, sub indrumarea mentorului din Romania si a unui mentor din Elvetia. Competitia este deschisa pentru toate domeniile de cercetare. Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 1 noiembrie 2012 (24:00 PM). La aceasta competitie vor participa cercetatori din Romania, Bulgaria, Republica Ceha, Estonia, Letonia, Polonia, alaturi de cercetatori cu experienta din Elvetia.

In vederea depunerii unei aplicatii in cadrul acestei competitii, doctorandul/postdoctorandul roman, pe baza unui proiect de cercetare concret, va identifica cercetatori din Elvetia care sunt interesati in proiect si sunt deschisi pentru sustinerea sa. Participantii din ambele tari (mentorul din Romania, mentorul din Elvetia si viitorul bursier) vor depune impreuna o aplicatie.

Pachetul de informatii asociat competitiei, informatii utile aplicantilor din Romania, reguli de aplicare, procedura de evaluare sunt disponibile la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3128/Fondul-Tematic-Burse-de-Cercetare-III.html

Similar cu practica celorlalte tari participante la acest program, CNCS-UEFISCDI au dezvoltat site-ul www.sciex.ro , in limba romana, dedicat in exclusivitate competitiilor Sciex-NMSch.

Persoana de contact:
Monica Cruceru - Telefon: 021 3080561; Email: monica.cruceru@uefiscdi.ro

Competitia 2012 Materials World Network
Acord de colaborare Romania - Statele Unite ale Americii

In baza parteneriatului incheiat intre Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior,a Cercetarii Dezvoltarii si Inovarii si Fundatia Nationala pentru Stiinta (NSF), comunitatea stiintifica din Romania este invitata sa participe la competitia 2012 desfasurata in cadrul programului de cercetare "Materials World Network" . Programul Materials World Network sprijina cooperarea internationala in cercetarea stiintifica din domeniile fizica si tehnologia materialelor .

Regulile generale privind desfasurarea competitiei sunt prezentate detaliat la:

http://www.uefiscdi.gov.ro/Public/cat/445/NSF.html

14 noiembrie 2012 este data la care se depun aplicatiile de catre PI (Principal Investigator) in Statele Unite, echipele de cercetare din Romania depun la UEFISCDI propunerea de proiect de la NSF si formularul de aplicatie in limba romana.

Persoana de contact:
Adriana Rotar - Telefon: 021 3080567; Email: adriana.rotar@uefiscdi.ro