NR.4/2012 - 05.05.2012
Proiecte de investitii in infrastructura CD Competitie 2012
Program CAPACITATI

Consilul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2012 pentru Modulul I - Proiecte de investitii in infrastructura CD - Proiecte tip retelizare/acces infrastructura din cadrul Programului CAPACITATI.

Prin acest instrument de finantare se doreste dezvoltarea capacitatilor nationale de cercetare si integrarea sistemului CDI din Romania in mediul stiintific international prin asigurarea accesului entitatilor de cercetare romanesti la publicatii si baze de date internationale.

Propunerea de proiect se depune de o singura entitate sau de catre institutia coordonatoare a unui consortiu de cercetare, dezvoltare si inovare (CDI) format din mai multe institutii gazda care pot fi unitati de cercetare-dezvoltare din Romania, inclusiv o institutie de invatamant superior, sau o institutie care reprezinta o asociere de universitati, institute nationale de cercetare-dezvoltare si biblioteci centrale universitare.

Durata proiectului este de 36 luni.
Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 22 mai 2012.

Pachetul de informatii este disponibil la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2990/Program-CAPACITATI--Proiecte-de-investitii-in-infrastructura-CD-Competitie-2012.html

Persoana de contact:
Olivia PUIU
tel: 021 308 05 82, e-mail:olivia.puiu@uefiscdi.ro

Publicarea rezultatelor privind eligibilitatea propunerilor de proiecte depuse in cadrul competitiilor 2012 pentru Programele IDEI si RESURSE UMANE

Potrivit calendarului competitional au fost publicate rezultatele privind eligibilitatea propunerilor de proiecte depuse in cadrul competitiilor organizate in anul 2012 pentru Programele IDEI si RESURSE UMANE.

Lista propunerilor de proiecte eligibile, postata distinct pe tipuri de Programe este disponibila la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3003/Rezultatele-procesului-de-verificare-a-eligibilitatii_Competitia-2012.html

Se pot depune contestatii referitoare la indeplinirea criteriilor de eligibilitate in perioada 7-11 mai 2012. Contestatiile trebuie sa fie justificate si sustinute prin documente doveditoare. Orice contestatie primita in afara intervalului stabilit nu se ia in considerare.

Contestatiile se pot transmite prin e-mail la adresele: contestatiiPCE@uefiscdi.ro, contestatiiPD@uefiscdi.ro si contestatiiTE@uefiscdi.ro prin fax la nr. 021 3115 992 sau la sediul UEFISCDI (Str. Mendeleev nr. 21-25, etaj 6, Bucuresti).

Persoana de contact:
Irina BITESCU
tel: 021 308 05 34, e-mail: irina.bitescu@uefiscdi.ro

Rezultate finale Proiecte complexe de cercetare exploratorie – Program IDEI – competitie 2011

Procesul de evaluare si analiza a contestatiilor pentru propunerile de proiecte depuse in cadrul competitiei 2011 – Proiecte complexe de cercetare exploratorie, instrument de finantare derulat in cadrul Programului IDEI, a fost incheiat. Rezultatele finale pot fi accesate la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/2994/Rezultate-finale.html

Decizia de finantare s-a luat tinandu-se cont de recomandarile primite din partea panelurilor de evaluare.

In perioada urmatoare directorii proiectelor propuse la finantare vor fi invitati la procesul de negociere in vederea contractarii. In situatia existentei unor economii, rezultate in urma negocierii, pot intra la finantare proiecte din lista de rezerva, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute.

Persoana de contact:
Irina BITESCU
tel: 021 308 05 34, e-mail: irina.bitescu@uefiscdi.ro