15.05.2013
Apel deschis proiecte cooperare bilaterala Romania-Franta (PICS)

A fost lansat apelul pentru Proiecte Internationale de Cooperare Bilaterala Stiintifica (PICS) Romania - Franta, derulat in cadrul Programului Capacitati. Scopul apelului consta in consolidarea cooperarii stiintifice si tehnice dintre Romania si Franta prin finantarea stagiilor de cercetare, organizarea de seminarii si de reuniuni de lucru pentru cercetatorii din cele doua tari.

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 4 iunie 2013.

Mai multe informatii despre acest apel sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3356/Cooperare-bilaterala-Romania--Franta-CNRS.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Claudia Murea
Telefon: 021.302.38.64 Email: claudia.murea@uefiscdi.ro

Apel ERA-MIN ERA NET 2013

S-a lansat primul apel comun transnational, in cadrul proiectului ERA-MIN ERA NET. Apelul vizeaza proiectele de cercetare transnationale care isi propun sa sustina dezvoltarea durabila si responsabila a resurselor naturale din Europa.

Acest apel ERA-MIN ERA NET este sustinut financiar de 5 agentii de finantare europene partenere in consortiu. Agentiile de finantare provin din Finlanda, Polonia, Portugalia, Romania si Suedia.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 27 iunie 2013 ora 17.00 (CET).

Mai multe informatii despre acest apel sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3346/Apel-ERA-MIN-ERA-NET--2013.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole
Telefon: 021.302.38.63 Email: mihaela.manole@uefiscdi.ro

Conferinta CHIST-ERA

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) in calitate de institutie partenera asociata a proiectului European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies (CHIST-ERA) ERANET anunta organizarea in perioada 13-14 iunie 2013, la Bruxelles, a conferintei CHIST-ERA.

Competitia care va fi lansata in octombrie 2013 se va adresa urmatoarelor noi topici de interes: "Adaptive Machines in Complex Environments" si "Heterogeneous Distributed Computing".

Conferinta va permite cercetatorilor si reprezentantilor CHIST-ERA sa identifice si sa formuleze provocarile stiintifice si tehnologice aflate la granita cercetarilor, cu scopul de a rafina continutul viitorului call.

Inregistrarea la conferinta se face pe site-ul conferintei: http://conference2013.chistera.eu/

Detalii privind lucrarile conferintei sunt prezentate in brosura evenimentului.

Persoana de contact UEFISCDI:
Monica Cruceru: Telefon: 021.308.05.61
Email: monica.cruceru@uefiscdi.ro

International Fellowship Mobility Programme for Experienced Researchers in Croatia

Guvernul Croatiei impreuna cu Ministerul Stiintei, Educatiei si Sportului au lansat un program nou care vizeaza mobilitatea cercetatorilor cu experienta in Croatia. Programul este co-finantat prin programul Marie Curie FP7-PEOPLE avand o valoare de 7 milioane de euro pentru perioada 2013-2017.

Obiectivele, cerintele si criteriile de evaluare ale programului pot fi consultate la:

http://www.euraxess.gov.ro/en/mobility-programme.html

Informatii suplimentare pot fi solicitate la:
Email: newfelpro@mzos.hr

Programul de Burse UNESCO pentru Tinerele femei cercetator
in Stiintele Vietii - 2014

In 1998, L'Oreal si UNESCO au pus bazele unui parteneriat unic si ambitios, bazat pe un sistem de premii si burse, avand scopul de a promova femeile active in cercetarea stiintifica.

In cadrul acestui parteneriat, 15 burse in valoare de 40.000 $, cu o durata de maxim doi ani, sunt oferite tinerelor cercetatoare din intreaga lume prin competitie deschisa. Beneficiarele acestor burse vor participa la o pregatire speciala pentru crearea de parteneriate, prezentarea calitatilor profesionale si prezentari catre mass-media.

Grupul tinta, criteriile de eligibilitate, conditiile si procedura de aplicare, precum si particularitatea burselor sunt descrise in detaliu aici.

Aplicatiile se depun online pana la data de 30 Mai, in limbile engleza sau franceza, prin intermediul platformei https://www.fwis.fr.

Consultare publica privind proiectul de Metodologie de etica si integritate in procesul de evaluare institutionala a universitatilor din Romania

Proiectul POSDRU Pregatiti pentru a inova, pregatiti pentru a raspunde mai bine nevoilor locale. Calitate si diversitate a universitatilor din Romania a oferit cadrul optim de lucru in parteneriat pentru Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) si European University Association (EUA).

Unul dintre obiectivele prevazute in cadrul proiectului a vizat elaborarea Metodologiei de etica si integritate in procesul de evaluare a universitatilor din Romania de catre Asociatia pentru Implementarea Democratiei, partener in cadrul proiectului. Proiectul de metodologie este supus consultarii publice pentru imbunatatire si finalizare prin aplicarea unui chestionar online pe site-ul proiectului.

Acest instrument se va aplica de catre structurile din Ministerul Educatiei Nationale cu atributii in domeniu, echipele de evaluare, universitatile evaluate si membrii comunitatilor academice, pe timpul evaluarilor.

In vederea imbunatatirii acestui proiect de metodologie, va adresam rugamintea de a completa chestionarul online pana la data de 3 iunie 2013.

Persoana de contact UEFISCDI:
Cati Alexoaei: Telefon: 021.307.19.10
Email: cati.alexoaei@uefiscdi.ro