27.11.2013
10 si 11 decembrie - Info Day si Brokerage in cadrul Mecanismului financiar SEE -
Romania, Norvegia, Islanda, Lichtenstein

Competitia 2013 - 2014 din cadrul Programului de cercetare "Research within priorities sectors" al Mecanismului Financiar SEE 2009-2014 a fost lansat pe 15 noiembrie 2013.

Evenimentele de informare publica (Info Day) si de identificare parteneri (Brokerage) organizate pentru aceasta competitie vor avea loc la Bucuresti, in perioada 10-11 Decembrie 2013.

Pe agenda evenimentului de informare publica se regasesc topici referitoare la pachetul de informatii, ghidul aplicantului, ghidul evaluatorului, cum se utilizeaza platforma de depunere.

In cadrul evenimentului de identificare parteneri, cei care intentioneaza sa participe la aceasta competitie au posibilitatea de a-si prezenta ideea/ideile de proiect si de a interactiona cu cercetatori din domeniul lor de expertiza.

Platforma de inregistrare in vederea participarii la aceste evenimente poate fi accesata la: www.uefiscdi-direct.ro/brokerage pana pe 6 decembrie 2013. Daca doriti sa participati doar la evenimentul de informare publica, va rugam sa transmiteti un e-mail la adresa: pr@uefiscdi.ro

Informatii suplimentare sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3464/Info-Day-and-Brokerage-events.html


Persoana de contact:
Adriana Rotar
E-mail: adriana.rotar@uefiscdi.ro
Telefon: +40731232325

Povesti despre IDEI complexe si oameni de succes

Din dorinta de a prezenta comunitatii rezultatele obtinute de echipele de cercetare in cadrul Proiectelor complexe de cercetare finantate in cadrul Competitiei din anul 2008, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii creeaza mediul propice Povestilor despre IDEI complexe si oameni de succes, in data de 12 decembrie, ora 9:00, in Amfiteatrul "Radu Voinea" al Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Evenimentul se adreseaza cercetatorilor, doctoranzilor care sunt interesati de tematicile proiectelor si de modul in care aceste proiecte au contribuit la dezvoltarea resursei umane, la deschiderea si dezvoltarea de noi directii de cercetare interdisciplinara si/sau transdisciplinara.

Participarea la eveniment se face in baza inscrierii, in prealabil, la adresa marinela.tudorache@uefiscdi.ro.
In mesajul de inscriere se mentioneaza numele si prenumele; institutia; adresa de e-mail si numarul de telefon.
Termenul limita pentru inscriere este 6 decembrie 2013.

Detalii despre eveniment pot fi gasite la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3465/Povesti-despre-IDEI-complexe-si-oameni-de-succes.html


Persoana de contact:
Marinela Tudorache
Telefon: 021 308 05 17
E-mail: marinela.tudorache@uefiscdi.ro

Apel in pregatire CORE Organic Plus & Eveniment de Brokeraj
18 Decembrie 2013, Bruxelles

In data de 6 Decembrie 2013 parteneriatul proiectului CORE Organic Plus (Coordination of European Transnational Research in Organic Food and Farming Systems) va lansa un apel comun pentru propuneri de proiecte de cercetare. Scopul proiectului este acela de a facilita colaborarea transnationala la nivel de agricultura organica si sisteme agricole.

Apelul va fi deschis pentru propuneri inovatoare de proiecte de cercetare transnationale axate pe patru arii de cercetare. Toate informatiile necesare pregatirii si depunerii propunerilor vor fi disponibile la inceputul lunii Decembrie pe site-ul CORE Organic www.coreorganic2.org/.
Propunerile se pot depune pana la data de 25 Februarie 2014 (13.00 CET).

In data de 18 Decembrie se va organiza la Bruxelles o intalnire care are ca scop oferirea posibilitatii potentialilor parteneri de a se cunoaste si de a schimba idei in vederea facilitarii unor viitoare colaborari.

Agenda evenimentului precum si formularul de inregistrare sunt disponibile accesand link-ul:
http://www.coreorganic2.org/Upload/CoreOrganic2/Document/COPlus_agenda_brokerage_event.pdf

Informatii suplimentare sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3469/Apel-in-pregatire-CORE-Organic-Plus-Decembrie-2013.html


Persoana de contact:
Luciana Bratu
E-mail: luciana.bratu@uefiscdi.ro
Telefon: +40 21 307 19 10, +40 21 307 19 35