25.03.2013
Call for Abstracts pentru cea de-a 21-a Conferinta Mondiala WFSF

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) organizeaza, impreuna cu World Futures Studies Federation, a 21-a Conferinta Mondiala WFSF si a 40-a Aniversare a Federatiei . Evenimentele vor avea loc in perioada 26-28 iunie 2013, la Bucuresti.

Conferinta se va axa pe importanta inovarii in spectrul larg al domeniilor socio-culturale.

Cei interesati de aceasta tematica sunt invitati sa isi prezinte cercetarile sau ideile in legatura cu rolul crucial pe care il are inovarea sociala in constructia viitorului. Puteti sa optati pentru prezentarea unui articol, poster sau chiar sa organizati un workshop. Abstractul (max.250 cuvinte) trebuie transmis pana pe 1 Aprilie 2013 Presedintelui Comitetului Stiintific, Rakesh Kapoor:director.wfsf@gmail.com

Detalii privind acest eveniment sunt disponibile la: http://www.wfsfconference.org/

Persoana de contact UEFISCDI:
Iulia Maries:Telefon: 021.307.19.78
Email: iulia.maries@uefiscdi.ro

Call ESF Workshop-uri exploratorii

ESF anunta lansarea competitiei 2013 pentru Workshop-uri exploratorii. Instrumentul de finantare vizeaza initierea unor discutii stiintifice intre cercetatori (15-30 participanti) in vederea abordarii si promovarii unor directii noi de cercetare. Bugetul alocat organizarii unui workshop este in valoare de 15.000 euro.

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 18 Aprilie 2013 pentru workshop-uri ce urmeaza a se desfasura in perioada 1 februarie - 31 decembrie 2014.

Textul apelului poate fi accesat la:http://www.esf.org/workshops

Persoana de contact UEFISCDI:
Monica Cruceru: Telefon: 021.308.05.61
Email: monica.cruceru@uefiscdi.ro

Ziua cooperarii Coreea de Sud-Eureka

In perioada 28-30 mai 2013 va avea loc la Istanbul, Ziua cooperarii Coreea de Sud-Eureka: Gateway to Korean-European Innovation

Evenimentul isi propune sa creeze contextul favorabil discutiilor focusate pe generarea de noi propuneri de proiecte si stabilirea unor conexiuni intre expertii in tehnologie si inovare din Europa si Coreea.

Agenda evenimentului este prezentata pe larg la:http://www.eurekaday.kr/eureka/eureka_02.asp?sMenu=eur2

Persoana de contact UEFISCDI:
Ovidiu Alupei: Telefon: 021.302.38.85
Email: ovidiu.alupei@uefiscdi.ro

Evaluare institutionala - proiect Performanta in cercetare, performanta in predare - Calitate, diversitate si inovare in universitatile din Romania

UEFISCDI implementeaza, in perioada 2012-2014, proiectul Performanta in cercetare, performanta in predare-Calitate, diversitate si inovare in universitatile din Romania care are scopul de a oferi universitatilor o opinie externa, internationala unitara, necesara optiunilor strategice si dezvoltarii institutionale, care sa le asigure o prezenta regionala, nationala si internationala.

In perioada 7 - 8 martie 2013 a fost organizat in cadrul proiectului Primul Atelier de lucru post-evaluare dedicat universitatilor implicate in Runda 1 de evaluare institutionala la care au participat reprezentanti ai universitatilor implicate in prima Runda de evaluare, persoane implicate in elaborarea politicilor in invatamantul superior precum si membri ai structurilor de conducere din alte universitati din Romania.

Conform calendarului elaborat impreuna cu European Universitiy Association (EUA)- Institutional Evaluation Programme (IEP), partenerul responsabil pentru procesul de evaluare institutionala in cadrul proiectului, universitatile implicate in Runda 1 au finalizat procesul de evaluare institutionala (proces derulat in perioada Ianuarie 2012 – Martie 2013).

Rapoartele de evaluare ale celor 11 universitati sunt disponibile aici.

Rapoartele finale ale universitatilor vor reprezenta baza raportului integrat privind starea calitatii la nivelul sistemului de invatamant superior din Romania. Raportul de sistem, realizat de EUA-IEP, va fi permanent completat/imbunatatit pe masura finalizarii evaluarilor tuturor universitatilor implicate.

Persoana de contact UEFISCDI:
Luciana Bratu: Telefon: 021.307.19.35
Email: luciana.bratu@uefiscdi.ro