03.03.2014
Romania eligibila pentru participarea la Programul EUREKA-EUROSTARS

A fost semnata scrisoarea de angajament privind participarea Romaniei, incepand cu apelul 11, la Programul EUREKA - EUROSTARS.

EUREKA este o retea de cooperare pan-europeana, locul unde companiile care isi bazeaza afacerile pe produse, tehnologii, servicii lansate prin CDI pot sa dezvolte proiecte comune cu parteneri companii sau organizatii de cercetare rezidente in tarile membre ale Initiativei.

EUROSTARS este un Program European de finantare a IMM-urilor dezvoltat de Initiativa Eureka si Comisia Europeana in baza articolului 169 al tratatului european. Proiectele se depun la Secretariatul EUREKA si sunt evaluate in vederea selectarii pentru finantare de experti internationali acreditati ai Programului.


Pentru apelul 11 termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este este 13 martie 2014 ora: 20:00 CET

Informatii suplimentare disponibile la http://uefiscdi.gov.ro/articole/3616/Anunturi.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Catalin Molagic
Telefon: 021.308.05.87 Email: catalin.molagic@uefiscdi.ro

EURAXESS Roadshow

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in calitate de Coordonator National al retelei EURAXESS, sustine initiativa pan-europeana de promovare a portalului EURAXESS si a facilitatilor pe care acesta le ofera in cadrul EURAXESS Roadshow. In perioada martie - aprilie 2014 reprezentanti ai Comisiei Europene strabat cu autocarul, in cadrul campaniei EURAXESS Roadshow, aproximativ 10.200 km trecand prin 29 de orase europene din cele 22 tari, partenere ale retelei EURAXESS.


Cand va stationa autocarul EURAXESS in Romania ?

26 martie 2014 incepand cu ora 10:00

Unde va stationa autocarul EURAXESS in Romania ?

Universitatea Politehnica din Bucuresti - parcarea din fata Cladirii Rectoratului (Str.Splaiul Independentei nr.313, sector 6, Bucuresti)

Detalii despre eveniment disponibile aici

Alatura-te comunitatii si urmareste, on-line, traseul autocarului EURAXESS
www.facebook.com/EURAXESS.OnTour
#EURAXESS_OnTour
Twitter:
@EURAXESS_OnTour
#EURAXESS_OnTour

Persoana de contact UEFISCDI:
Elena Ionescu
Email: euraxess@euraxess.gov.ro

Apel deschis proiect ERA-NET MARTEC II

Apelul 2014 pentru proiecte de cercetare transnationale de colaborare in domeniul tehnologiilor maritime, lansat in cadrul proiectului ERA-NET, MARTEC II, are termen limita data de 30 aprilie 2014 (17:00 CET).

Proiectul a fost creat cu scopul de a dezvolta o strategie pentru finantarea cercetarii tehnologice maritime viitoare prin intermediul programelor si apelurilor trans-nationale care sunt in concordanta cu politica europeana de cercetare, si sa consolideze Spatiului European al Cercetarii.

Informatii detaliate privind Apelul sunt prezentate la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3628/Apel-MARTEC-II-2014.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Mircea Segarceanu: Telefon: 021.302.38.83
Email: mircea.segarceanu@uefiscdi.ro

Apel deschis proiect ERA-NET MANUNET II

In cadrul proiectului ERA-NET MANUFACTURING RESEARCH - MANUNET este deschis apelul pentru trimiterea pre-propunerilor pana la data de 20 Martie 2014, ora 17:00 (CET).

Obiectivul strategic al apelului pentru propuneri de proiecte MANUNET este de a stimula competitivitatea industriei europene de fabricatie, prin finantarea proiectelor de cercetare efectuate de catre intreprinderi (preferabil IMM-uri) in parteneriate strategice.

Pentru mai multe informatii cu privire la apel accesati:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3626/Apel-MANUNET-II-2014.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Mircea Segarceanu: Telefon: 021.302.38.83
Email: mircea.segarceanu@uefiscdi.ro