10.11.2014
Lansare competitie Bursa Tanarului Cercetator

A fost lansata competitia dedicata Bursei Tanarului Cercetator care are ca scop sustinerea absolventilor de liceu promotia 2014, cu rezultate excelente obtinute in ultimii 2 ani la olimpiade internationale sau in competitii internationale/globale de inovare (premii I, II, III/ medalii de aur, argint, bronz sau alte forme de premiere echivalente), inmatriculati intr-o universitate din Romania, in anul universitar 2014/2015.

Prin finantarea acestor burse se doreste stimularea tinerilor performanti pentru efectuarea in tara a studiilor universitare si integrarea acestora in grupuri de cercetare performante din universitati sau din laboratoare de cercetare, de drept public din Romania.

Competitia este organizata in cadrul Programului Resurse Umane al Planului National de Cercetare-Dezvoltare-Inovare II (PNCDI II).

Criteriile de eligibilitate, bugetul si calendarul competitional sunt prezentate detaliat in pachetul de informatii disponibil la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3837/Bursa-Tanarului-Cercetator--Competitie-2014.html

In situatia in care identificati posibili beneficiari ai acestor burse, va rugam sa-i incurajati sa aplice, termenul limita pentru depunerea cererilor de acordare a bursei este 21.11.2014, ora 24:00


Persoana de contact UEFISCDI:
Gabriela Chiric
Telefon: 021.308.05.63 Email: gabriela.chiric@uefiscdi.ro

Seminarii „Cum sa scrii o propunere competitiva pentru HORIZON 2020”

Asociatia Managerilor si Administratorilor de Cercetare din Romania (RARMA), cu sprijinul UEFISCDI, organizeaza Seminarul cu tema “Cum sa scrii o propunere competitiva pentru Programul HORIZON 2020”.

Scopul seminarului este acela de a pregati cercetatori, manageri de cercetare si alte persoane interesate din ONG-uri, in vederea elaborarii de propuneri profesionale si competitive pentru Programul European de Cercetare, HORIZON 2020.

Cursurile sunt oferite de firma Hyperion Ltd din Irlanda, Trainer Dr. Sean McCarthy care, din 1997 si pana in prezent, a sustinut cursuri in 29 de tari la care au asistat peste 48.000 de participanti.

Locatii:

  • Miercuri 10 Decembrie 2014 in Brasov, Universitatea Transilvania, Sala UI6, Aula Sergiu T. Chiriacescu, Str. Iuliu Maniu nr.41A
  • Joi 11 Decembrie 2014 in Cluj Napoca, Universitatea Tehnica, Sala Aula Alexandru Domsa, str Constantin Daicoviciu, nr 15
  • Pentru detalii privind seminariile si inregistrare accesati: www.rarma.ro


    Persoana de contact UEFISCDI:
    Andreea Popa
    Telefon: 021.307.19.10 Email: andreea.popa@uefiscdi.ro

    Apelul transnational pentru proiecte europene de cercetare in domeniul biotehnologiei marine

    In cadrul proiectului Marine Biotech Marine biotechnology ERA-NET a fost lansat primul apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul biotehnologiei marine "The development of biorefinery processes for marine bioresources".

    Scopul principal al apelului este de a stimula activitati europene comune de cercetare si dezvoltare in domeniul biotehnologiei marine. Echipele de cercetare care aplica pentru finantare se supun criteriilor de eligibilitate nationale, specifice tarilor din care fac parte. Finantarea va fi acordata pentru o perioada maxima de trei ani, in conformitate cu reglementarile nationale. Pot participa echipe de cercetare din organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare etc.) si intreprinderi. Fiecare consortiu trebuie sa cuprinda cel putin 3, dar nu mai mult de 8 grupuri de cercetare eligibile din minim 3 tari participante la apel. Echipele de cercetare din tari care nu participa la apel pot participa in proiecte daca demonstreaza valoarea adaugata consortiului si daca isi asigura finantarea din venituri proprii.

    Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 10 decembrie 2014, iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 30 aprilie 2015.

    Detalii privind apelul sunt disponibile la:
    http://uefiscdi.gov.ro/articole/3858/Marine-biotechnology-ERA-NET.html

    Persoana de contact UEFISCDI:
    Simona Stoian
    Telefon: 021.302. 3893 Email: simona.stoian@uefiscdi.ro

    Apelul transnational pentru proiecte europene de cercetare in domeniul sistemelor biologice

    In cadrul proiectului ERASysAPP ERA-NET for Systems Biology Applications a fost lansat al 2-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul sistemelor biologice "Further Transfer of Systems Biology Knowledge into Applications"

    Obiectivul principal al apelului este de a genera colaborare transnationala pentru cercetare si dezvoltare in domeniul sistemelor biologice, in Aria Europeana de Cercetare.

    Echipele de cercetare care aplica pentru finantare se supun criteriilor de eligibilitate nationale, specifice tarilor din care fac parte. Finantarea va fi acordata pentru o perioada maxima de trei ani, in conformitate cu reglementarile nationale. Pot participa echipe de cercetare din organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare etc.) si intreprinderi. Fiecare consortiu trebuie sa cuprinda cel putin 3, dar nu mai mult de 6 grupuri de cercetare eligibile din minim 3 tari participante la apel.

    Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 14 ianuarie 2015.

    Apelul este prezentat in detaliu la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3871/Apel-ERASysAPP.html


    Persoana de contact UEFISCDI:
    Simona Stoian
    Telefon: 021.302. 3893 Email: simona.stoian@uefiscdi.ro

    Targul educational U.S. Alumni Fair

    Comisia Fulbright Romano-Americana organizeaza in premiera in tara noastra Targul educational U.S. Alumni Fair, care va avea loc vineri, 21 noiembrie 2014, de la 10.30 la 13.30, la Sala de Expozitii a Universitatii de Urbanism si Arhitectura “Ion Mincu” Bucuresti, Strada Academiei nr. 18-20.

    Cu acest prilej, membri ai Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti cat si bursieri Fulbright americani vor prezenta 24 de universitati din diverse regiuni ale Statelor Unite, in calitate de absolventi ai acestora, si vor sta de vorba cu publicul interesat de oportunitati de studiu in S.U.A. si de sistemul de invatamant american.

    Vizitatorii vor avea ocazia sa afle si amanunte despre resursele si activitatile oferite de Centrul de Consiliere Educationala al Comisiei Fulbright (FEAC-Education USA), dar si despre programul de burse Fulbright pentru cetatenii romani.

    Pentru mai multe informatii accesati: http://www.fulbright.ro/


    Contact: feac@fulbright.ro