11.06.2014
AAL FORUM 2014

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) este membra a Asociatiei AAL (Ambient Assisted Living), participand activ in cadrul asociatiei la activitatile legate de evaluarea, monitorizarea si finantarea activitatilor de cercetare din domeniul AAL pentru partenerii romani implicati in proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare la nivel international.

UEFISCDI, avand sprijinul Asociatiei AAL si al Ministerului Educatiei Nationale, va organiza in perioada 9 - 12 septembrie 2014 , la Bucuresti, al 6-lea Forum Ambient Assisted Living (AAL) Programme.

Evenimentul se adreseaza persoanelor care activeaza in domeniul AAL din Europa, reprezentantilor Comisiei Europene, ai platformei europene Age, al domeniul TIC, utilizatorilor finali si cercetatorilor.

Programul (draft) al forumului este disponibil aici

Inregistrare (early booking fee before July 1st): AAL FORUM - Registration Form

Detalii privind sesiunile plenare si paralele, evenimentele asociate sunt disponibile la: www.aalforum.eu

Discutii pe topicile sesiunilor parelele si informatii de ultima ora privind forumul pot fi urmarite pe contul Twitter: #AALFORUM


Persoana de contact UEFISCDI:
Ioana Fagarasan Telefon: +40 21 302 38 81
Email: ioana.fagarasan@uefiscdi.ro

Sedinte publice de prezentare a rezultatelor
Programe IDEI, PARTENERIATE, RESURSE UMANE

In perioada 18-19 iunie, UEFISCDI, in calitate de agentie de finantare, creeaza contextul favorabil prezentarii rezultatelor obtinute intr-un esantion din proiectele de cercetare finantate, in competitia 2011, din Programele IDEI, PARTENERIATE si RESURSE UMANE.

La aceste sedinte publice poate participa orice reprezentant al comunitatii stiintifice din Romania interesat de temele abordate. Participarea se poate face prin transmiterea, cu cel putin 3 zile inainte de desfasurarea sedintei, a unei intentii de participare (prin email) persoanei de contact in functie de Program si tema abordata.

Locatie:

Biblioteca Nationala a Romaniei (Bd.Unirii nr.22, sector 3, Bucuresti)

Teme abordate:

Programe IDEI si RESURSE UMANE
Program PARTENERIATE

Persoane de contact UEFISCDI:
Programe IDEI si RESURSE UMANE: Irina Bitescu Telefon: 021.308.05.34
Email: irina.bitescu@uefiscdi.ro

Program PARTENERIATE: Mihaela Fratila Telefon: 021. 302.38.86
Email: mihaela.fratila@uefiscdi.ro

Policy Support Internship UEFISCDI

UEFISCDI cauta intern pentru Compartimentul Administrarea Programelor de Inovare care sa asiste la studiile si analizele efectuate pentru realizarea politicilor in domeniul CDI, cu precadere in cele care vizeaza inovarea si cresterea economica.

Criteriile de selectie sunt prezentate in detaliu aici

Persoanele interesate trebuie sa depuna, pana in data de 27 iunie CV-ul impreuna cu o scrisoare de intentie la adresa internship@uefiscdi.ro

Persoana de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi: Telefon: 021.302.38.59
Email: marius.mitroi@uefiscdi.ro

Ati dezvoltat un produs tehnologic inovator?
RICAP va sprijina sa il comercializati la nivel international!

S-au deschis aplicatiile la a doua editie a Programului de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania (RICAP)! Sunt invitati sa aplice toti antreprenorii din Romania care au dezvoltat o tehnologie inovativa cu care vor sa ajunga pe piete internationale, fie ca este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultura, ICT sau orice alt domeniu tehnologic.

Aplicatiile se fac online, in perioada 3 iunie - 15 iulie 2014, direct pe site-ul programului: www.ricap.ro

Mai multe informatii despre suportul oferit de RICAP si procesul de aplicare vor fi disponibile si in cadrul evenimentelor RICAP Innovation Info, ce se vor defasura in luna iunie: calendar evenimente

Aflat deja la a doua editie, RICAP este un program care sustine antreprenorii romani cu tehnologii inovative sa ajunga pe piata internationala cu produsele lor. Pe toata durata programului, participantii selectati au acces la vasta retea internationala adusa de partenerul american, Larta Institute, beneficiaza de oportunitati de conectare cu posibili parteneri strategici, de un program mentorat personalizat cu specialisti de top din SUA si Romania si dezvolta instrumente in vederea comercializarii.

RICAP este un program realizat de Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala si Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting si finantat de Romanian-American Foundation.

Mai multe detalii la http://ricap.ro/blog/ si contact@ricap.ro