14.09.2015

Conferința națională "Internaționalizare și echitate în învățământul superior: Construind un scenariu mai bun pentru viitor"

UEFISCDI organizează împreună cu Catedra UNESCO pentru Politici în Știință și Inovare din SNSPA, Conferința națională ”Internaționalizare și echitate în învățământul superior: Construind un scenariu mai bun pentru viitor”. Sunt invitați să participe la discuțiile privind echitatea și accesul la educație (23 septembrie) și internaționalizarea învățământului superior (24 septembrie): membri ai comunităților academice, reprezentanți ai autorităților publice și agențiilor naționale cu responsabilități în domeniul educației, reprezentanți ai societății civile și ai actorilor în domeniu. Agenda, speakerii şi detaliile privind înregistrarea sunt prezentate pe site-ul conferinţei: www.iemu.forhe.ro/conferinta.

Înscrierile se fac prin completarea formularului disponibil online: www.iemu.forhe.ro/conferinta/inregistrare până la data de 17 septembrie, ora 16.00.
Evenimentul, desfăşurat în cadrul proiectului POSDRU ”Internaționalizare, echitate și management universitar pentru un învățământ superior de calitate” (IEMU), va avea loc la sediul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (din Bdul. Expoziției, nr. 30 A, București).

Persoana de contact UEFISCDI:
Adelina POPA
Telefon: 021 3071997
E-mail: adelina.popa@uefiscdi.ro

Ediție specială a Cafenelei de Inovare

Tineri cercetători, antreprenori cu experiență, investitori și reprezentanți ai organizațiilor care sprijină dezvoltarea afacerilor se vor întâlni în această toamnă la Brașov, într-o ediție specială a Cafenelei de Inovare. În cadrul acesteia se va desfășura a doua ediție a competiției Researchpreneurs Wanted!, care urmărește să identifice tineri cercetători sau inovatori care au dezvoltat un prototip sau un produs funcțional. Cu ajutorul mentorilor si al specialistilor, tinerii vor pregăti produsul pentru marketare prin participarea la o sesiune de pitching în fața unui juriu experimentat. Informații despre data evenimentului și modalitatea de înscriere vor fi disponibile în curând pe site-ul http://www.cafeneauadeinovare.ro și pe pagina de Facebook: CafeneauadeInovare.

Contact UEFISCDI:
Telefon: 021 3071959
E-mail: crew@cafeneauadeinovare.ro

Atelier de lucru "Crazy Futures III"

In perioada 25-27 august 2015 UEFISCDI a organizat a treia ediţie a atelierului de lucru Crazy Futures III, un eveniment care, datorită succesului de care s-a bucurat, a devenit o tradiţie în analiza unor trendu-uri actuale dintr-o perspectivă informală şi nonconformistă în rândul comunităţii internaţionale de studii prospective. Obiectivul acestei ediţii de Crazy Futures, cu titlul - Media Meaning for Horizon Scanning. Promise and Limits of Natural Language Processing, a fost facilitarea colaborării între două comunităţi internaţionale de experţi: cei interesaţi de studile prospective şi ale viitorului, cu accent pe tema scanării orizontului şi comunitatea implicată în domeniul Procesării de Limbaj Natural (NLP). Participanţii au avut oportunitatea să schimbe idei în cadrul unui format de eveniment interactiv, structurat în module cu scurte prezentări şi dezbateri stimulative cu privire la identificarea timpurie a semnalelor slabe ce prevestesc schimbarea.

Intocmai ca la ediţiile trecute, evenimentul s-a bucurat de participarea unui număr reprezentativ de experţi internaţionali şi români, dispuşi să dezbată teme importante într-un mod abordabil. Coordonarea atelierului a fost asigurată de Ziauddin Sardar cu o expertiză bogată în studiile prospective şi Octavian Popescu, cercetator la IBM.

Evenimentul a fost precedat de un alt atelier de lucru: Creative Futures Workshop (24-25 august 2015) destinat doctoranzilor şi studenţilor înscrişi la şcolile post-doctorale, coordonat tot de profesorul Sardar. Folosind o metodă inovativă "the three tomorrows", participanţii au avut oportunitatea de a face predicţii şi prognoze cu privire la inovaţiile viitorului, într-un cadru stimulativ şi lucrativ.

Persoana de contact UEFISCDI:
Alexandra Roman
Telefon: 021 3071987
E-mail: alexandra.roman@uefiscdi.ro

INFO-HE – transparenţa datelor în învăţământul superior

Proiectul Politici bazate pe evidențe și impactul asupra pieței forței de muncă (INFO-HE) se află în etapa dezvoltării şi operaţionalizării platformelor Registrul Educațional Integrat (REI) şi Registrul Matricol Unic (RMU).

Registrul Educational Integrat va asigura interoperabilitatea între sistemele de gestiune existente în sectorul educaţional - învățământul preuniversitar, învățământul universitar şi formarea continuă.

Registrul Matricol Unic va facilita transferul si accesul la diferite tipuri de date și rapoarte statistice privind studenţii şi absolvenţii din învăţământul superior.

Platformele urmează să fie prezentate în cadrul unui eveniment de lansare la care sunt aşteptaţi reprezentanți din învățământul superior, institute naționale de cercetare, dezvoltare și inovare, mediul privat şi societatea civilă. In plus, vor avea loc sesiuni de formare a grupului tinta pentru a asigura o utilizare eficienta a platformelor.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul INFO-HE, vă rugăm să accesaţi http://infohe.forhe.ro/

Persoana de contact UEFISCDI:
Andreea Manea
Telefon: 021 3071903
E-mail: andreea.manea@uefiscdi.ro

Ecosistemul antreprenorial din România, un studiu UEFISCDI

Știați că:
- antreprenorii cu cel puțin 5 ani de experiență de muncă tind să investească mai des în afacerile altora și să inspire noi antreprenori?
- antreprenorii români apreciază că experiența urmată de relațiile sociale și apoi de educație contribuie cel mai mult la succesul unei afaceri?

Lansat în cadrul celei de-a patra ediții a Cafenelei de Inovare, studiul UEFISCDI asupra sistemului antreprenorial din România a pornit de la consultarea antreprenorilor și a datelor internaționale și naționale despre politici, piețe, resurse umane, surse financiare și infrastructura care sprijină dezvoltarea ecosistemului antreprenorial. Pe o scară de la 1 la 10, Indexul ecosistemului antreprenorial din România marchează 4.5.Toate aceste date vor putea fi accesate în curând pe un portal dedicat antreprenoriatului în România creat de UEFISCDI.

Rămâneți alături de noi pe site-ul www.uefiscdi.ro și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/uefiscdi.

Contact UEFISCDI:
Telefon: 021 3080567
E-mail: pr@uefiscdi.ro

ERRIS - platforma de booking a serviciilor de cercetare din România

ERRIS (Engage in the Romanian Research Infrastructure System) reunește aproximativ 70 de infrastructuri naționale de cercetare, cu peste 460 de echipamente asociate. Cercetători sau antreprenori, din țară și din străinătate, care doresc să realizeze un experiment sau să testeze un produs, au acces facil la mai mult de 250 de servicii de cercetare publice și private.

ERRIS este prima platformă online care facilitează dialogul între deţinătorii infrastructurilor naţionale de cercetare, publice şi private, şi potenţialii beneficiari ai serviciilor furnizate de acestea. Obiectivul major al ERRIS este creşterea ratei de utilizare a infrastructurilor naţionale de cercetare, prin promovarea lor nu doar în ţară, cât şi la nivel global.

Alăturaţi-vă comunităţii ERRIS!
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm, accesaţi: www.erris.gov.ro.

Contact UEFISCDI:
Telefon: 021 3071978
E-mail: erris@uefiscdi.ro

Study in Romania - portal de promovare a învăţământului superior românesc la nivel internațional

Study in Romania este prima platformă complexă care promovează învățământul superior românesc la nivel global. Scopul principal al platformei este creșterea vizibilității și promovarea ofertei educaționale a universităților din România la nivel internațional. Pentru atingerea acestui deziderat, portalul furnizează informaţii relevante privind programele de studii, procesul de înscriere la studii, viața de student și facilitățile de care beneficiază studenții în România, informații despre obținerea vizei de studiu/permisului de rezidență cât și informații despre potenţialul turistic al României.

Până în prezent în platformă sunt prezentate în detaliu 708 programe de studiu oferite în 12 limbi străine.

Pentru a putea promova oferta educațională în cadrul portalului și a contribui la atragerea studenţilor naționali și internaţionali, în programe de studiu din România, vă rugăm să transmiteți o solicitare pe adresa de e-mail studyinRo@uefiscdi.ro. În urma solicitării, fiecare universitate va primi un user și o parolă proprie pentru a putea accesa formularul de completare a informațiilor privind oferta educațională.

Așteptăm să vă alăturați comunității Study in Romania!
Pentru detalii, accesați www.studyinromania.gov.ro

Contact UEFISCDI:
Telefon: 021 3071977
E-mail: studyinro@uefiscdi.ro

Atelier de lucru "Infrastructure for Understanding the Human Brain"

În data de 22 septembrie 2015 are loc la Paris, CNAM, Franţa, atelierul de lucru Infrastructure for Understanding the Human Brain. Pentru a face faţă provocărilor relevante în domeniul Neuroştiinţei, organiatorii îşi propune să aducă împreună atât comunitatea celor interesaţi de această topică precum şi membrii proiectului european Flagship Human Brain. Discuţiile vor fi orientate către evoluţiile relevante din alte domenii şi comunitate cu aplicaţii în neuroştiinţă. Scopul fiecărei sesiuni este de a identifica și dezvolta grupuri de lucru RDA (Research Data Alliance) relevante pentru a asigura o colaborare la nivelul comunităţii în privinţa standardelor și serviciilor comune.

Participarea la eveniment se face pe baza înregistrării la: https://rd-alliance.org/plenary-meetings/sixth-plenary/programme/e-infrastructures-rda-data-intensive-science/infrastructure



Adresa:
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.

Contact:
E-mail: pr@uefiscdi.ro
Tel: 004 021 30 23 850
Fax: 004 021 31 15 992

Program de lucru:
Luni - Vineri 8:00-16:00

            

Daca doriti sa nu mai primiti acest email va rugam sa ne contactati la adresa: dezabonare@uefiscdi.ro.
Copyright © 2015 UEFISCDI, Toate drepturile rezervate.