25.02.2016

UEFISCDI a fost co-organizator la Startup Europe Week București

Cel mai mare eveniment de networking dedicat antreprenoriatului la nivel european, Startup Europe Week, s-a desfășurat în peste 200 de orașe din 40 de țări. În București acesta a avut loc în data de 3 februarie 2016, la Connect Hub și a mobilizat aproape 100 de antreprenori și actori interesați de acest domeniu.

Evenimentul este prezentat în detaliu la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/4339/Startup-Europe-Week.html.

Persoana de contact UEFISCDI:
Elena SIMION
Telefon: 021.30.71.959
E-mail: elena.simion@uefiscdi.ro

Apel INCOMERA 2016

A fost lansat apelul transnaţional pentru propuneri de proiecte în parteneriat internaţional în cadrul proiectului INCOMERA „Innovation and Commercialisation in the NMP thematic area” (Nanosciences, Nanotechnologies, Materials and New Production Technologies), având ca scop reducerea decalajului dintre dovada conceptului validat în laborator şi industrializarea şi comercializarea acestuia.
Apelul este finanţat din fondurile naţionale ale ţărilor care sprijină participarea propriilor comunităţi de cercetare în proiecte comune. Instituţiile care aplică pentru finanţare trebuie să fie eligibile conform regulilor naţionale de finanţare ale ţărilor din care fac parte şi pot fi: companii (IMM-uri, întreprinderi mari), organizaţii de cercetare (institute de cercetare, universităţi, etc.).

Informaţiile utile aplicanţilor sunt disponibile la adresa:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/4332/Apel-INCOMERA-2016.html.

Persoana de contact UEFISCDI:
Monica CRUCERU
Telefon: +4 021.30.80.561
E-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro

Comisia Europeană sprijină dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc aflat la început de drum

Un studiu realizat recent de către UEFISCDI arată că ecosistemul antreprenorial românesc este foarte slab dezvoltat, dar are un potențial mare de coagulare și dinamizare.
Validat cu mediul de afaceri românesc, „The Romanian Entrepreneurial Ecosystem. An Exploratory Study” a fost prezentat în cadrul Startup Europe Week care a avut loc la București. Acesta a măsurat performanța ecosistemului folosind cinci piloni: inspirație în deschiderea unei afaceri, experiență profesională înaintea deschiderii unei afaceri, mentorat, consultanță și investiții. Rezultatul obținut a fost 4,5 pe o scală de la 1 la 10.
Studiul este rezultatul a trei perspective: analiza indicatorilor reprezentativi de țară și de regiune, opinia antreprenorilor cu privire la starea curentă a ecosistemului și cea a indexului privind ecosistemul antreprenorial în România (mai departe IEAR). IEAR, creat special pentru evaluarea sumativă a condițiilor antreprenoriatului de azi, are o valoare de 4.5 pe o scală de la 1 la 10 și arată că antreprenoriatul este încă slab dezvoltat, că antreprenorul reprezentativ este cel care se formează mai degrabă singur și că în mai mică măsură ecosistemul antreprenorial românesc formează, sprijină și inspiră antreprenori.

Studiul este disponibil integral în versiunea online aici: http://ree.uefiscdi.ro/.

Persoana de contact UEFISCDI:
Elena SIMION
Telefon: 021.30.71.959
E-mail: elena.simion@uefiscdi.ro

Study in Romania - portal de promovare a învăţământului superior românesc la nivel internațional

Portalul Study in Romania promovează învățământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naționali și internaţionali, în programe de studiu din oferta educaţională a universităţilor româneşti.

Portalul furnizează informaţii relevante privind sistemul de învățământ superior românesc, programele de studii, procesul de înscriere la studii, viața de student și facilitățile, avantajele de care beneficiază studenții în România, informații despre obținerea vizei de studiu/permisului de rezidență cât și informații despre potenţialul turistic al României.

Până în prezent în platformă sunt prezentate în detaliu peste 1350 programe de studiu oferite în 14 limbi străine, începând cu informații despre anul pregătitor pentru studierea limbii române, programe de licență, programe de masterat și programe de doctorat.

Pentru a putea promova oferta educațională în cadrul portalului și a contribui la atragerea studenţilor naționali și internaţionali, în programe de studiu din România, vă rugăm să transmiteți o solicitare pe adresa de e-mail studyinRo@uefiscdi.ro. În urma solicitării, fiecare universitate va primi un user și o parolă proprie pentru a putea accesa formularul de completare a informațiilor privind oferta educațională.
Vă invităm să vă alăturați comunității Study in Romania!

Pentru detalii, accesaţi : www.studyinromania.gov.ro/.
Facebook: www.facebook.com/StudyinRomania.gov.ro/.

Contact UEFISCDI:
Telefon: 021.30.71.977
E-mail: studyinro@uefiscdi.ro



Adresa:
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.

Contact:
E-mail: pr@uefiscdi.ro
Tel: 004 021 30 23 850
Fax: 004 021 31 15 992

Program de lucru:
Luni - Vineri 8:00-16:00

            

Daca doriti sa nu mai primiti acest email va rugam sa ne contactati la adresa: dezabonare@uefiscdi.ro.
Copyright © 2015 UEFISCDI, Toate drepturile rezervate.