Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email
Evenimente Internationale

Open Forum


Romania, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), beneficiaza de sprijinul oferit de Comisia Europeana, prin instrumentul H2020 Policy Support Facility, pentru recomandari privind dezvoltarea ecosistemului de inovare si antreprenoriat.

In acest context, in perioada 1-3 februarie 2017, un grup format din experti ai Comisiei Europene si specialisti independenti din Finlanda, Franta, Polonia si Portugalia a efectuat o a doua vizita de lucru la Bucuresti unde a continuat discutiile cu autoritatile implicate in elaborarea si implementarea politicilor de cercetare, dezvoltare si inovare si cu reprezentanti ai mediului antreprenorial.

 


Cu aceasta ocazie, in data de 3 februarie 2017, Comisia Europeana si UEFISCDI au organizat Open Forum. In cadrul acestui eveniment s-au dezbatut, intr-un format public, concluziile preliminare si recomandarile privind modul de imbunatatire a cadrului de politici si masuri necesare pentru a sprijini dezvoltarea ecosistemului antreprenorial romanesc.

UEFISCDI continua astfel eforturile privind dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial si de inovare, de aceasta data cu sprijinul Comisiei Europene, prin instrumentul Policy Facility Support - Horizon 2020, sub egida DG Connect si DG Research & Innovation.

Acest proiect a fost initiat in decembrie 2015, printr-o cerere oficiala de suport adresata Comisiei Europene de catre conducerea MENCS. Utilizand suportul primit prin mecanismul PSF, Romania beneficiaza de acces la cunoastere specializata si analiza la nivel inalt privind posibilele masuri care ar trebui luate pentru stimularea antreprenoriatului inovativ, cu accent pe crearea unui climat propice cresterii startup-urilor, pentru crearea unui ecosistem de inovare și antreprenoriat.


Conform programului Horizon 2020, suportul specific acordat const[ intr- o evaluare, bazata pe analiza situatiei existente, a aspectelor specifice legate de politicile privind cercetarea si inovarea. In urma evaluarii, rezultatul asteptat este un raport care va include un set de mesaje cheie legat de politicile necesare pentru a fi implementate, dublate de recomandari operationale concrete, fezabile si masurabile.

Grupul de specialisti a emis deja o serie de recomandari preliminare, in urma unei analize si a unei prime vizite in Romania, in cadrul careia au interactionat cu reprezentanti relevanti ai sistemului de inovare si antreprenoriat, scopul celei de-a doua vizite, din februarie 2017, fiind validarea si rafinarea masurilor propuse. Acestea vor fi incluse intr-un raport final, ce va fi facut public in a doua parte a acestui an.

Un articol amplu pe aceasta tema poate fi accesat pe MarketWatch.ro



Contact: crew@cafeneauadeinovare.ro
 

(articol actualizat in: 20/2/2017)
Trimite pe email