1750 cereri de finantare depuse in Competitia 2011 Proiecte colaborative de cercetare aplicativa - Program PARTENERIATE

In cadrul competitiei 2011 organizata de catre Consiliul National pentru Cercetare si Dezvoltare (CNDI) si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) pentru Proiecte colaborative de cercetare aplicativa - Program PARTENERIATE, a fost depus un numar de 1750 cereri de finantare.

Potrivit calendarului competitional in 17.11.2011 urmeaza afisarea listei proiectelor eligibile iar in perioada 24.11.2011 - 29.02.2012 se va desfasura procesul de evaluare a cererilor de finantare declarate eligibile.

Lista cererilor de finantare depuse este disponibila la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2706/Procesul-de-evaluare.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Coordonator Program:

Nicoleta DUMITRACHE
Telefon: 021/3023886, nicoleta.dumitrache@uefiscdi.ro

CNCS - UEFISCDI finanteaza 5 proiecte de cercetare in cadrul de colaborare Romania - Franta

Consiliul National pentru Cercetare Stiintifica (CNCS) si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) finanteaza 5 proiecte de cercetare in cadrul de colaborare Romania – Franta. Competitia 2011 a fost organizata pentru 2 domenii de importanta majora: fizica si mediu, ecosisteme si biodiversitate.

In aceasta prima competitie au fost depuse 41 de propuneri comune de proiecte de cercetare romano - franceze, in urma procesului de evaluare fiind selectate pentru finantare 5 proiecte, care abordeaza teme precum: laseri de mare putere, monitorizarea calitatii aerului, cristale optic nelineare, dinamica mantalei Pamantului, sisteme mezoscopice puternic corelate.

CNCS-UEFISCDI va asigura finantarea echipelor de cercetare din Romania prin Programul „IDEI”, in limita de maxim 250.000 euro echivalent lei/proiect. Durata unui proiect este de 3 ani.

Mai multe informatii privind procesul de evaluare si selectie sunt disponibile la:
http://www.uefiscdi.gov.ro/Public/cat/29/ANR.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Coordonator Program:

Monica CRUCERU
Telefon: 021/3080561, monica.cruceru@uefiscdi.ro

Al 9-lea Forum European ERA-AGE

In data de 28 noiembrie 2011 va avea loc, la Hotel Intercontinental, Sala Fortuna, al 9 - lea Forum European ERA-AGE, avand ca tema principala „Politicile privind imbatranirea populatiei si cercetarea in domeniu, in noile state membre".

Scopul intalnirii este acela de a facilita schimbul de bune practici si experiente privind cercetarea in domeniul imbatranirii populatiei din intreaga Europa.

Evenimentul se adreseaza persoanelor interesate de cercetarea si politicile privind imbatranirea populatiei din noile state membre ale Uniunii Europene, fiind organizat in cadrul proiectului european European Research Area on Ageing (ERA-AGE 2) de catre partenerii din Romania: Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) in colaborare cu Ministerul Sanatatii.

Informatii suplimentare privind acest eveniment gasiti la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2701/Al-9-lea-Forum-European-ERA-AGE.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Luciana BRATU
Telefon: 021/3071910, luciana.bratu@uefiscdi.ro

7 propuneri de proiecte EUREKA Traditionale depuse in cadrul Sesiunii de Evaluare Octombrie 2011

Pentru sesiunea de evaluare din octombrie 2011 au fost depuse 7 propuneri de proiecte EUREKA Traditional. Reteaua EUREKA este creata in urma unei initiative interguvernamentale in 1985, si urmareste sa creasca competitivitatea europeana prin sustinerea afacerilor, centrelor de cercetare si universitatilor care desfasoara proiecte pan-europene de dezvoltare a produselor, proceselor si serviciilor inovative. Reteaua cuprinde în prezent 40 de state.

Sesiunile de evaluare a proiectelor EUREKA traditionale se desfasoara dupa un calendar bianual, prima sesiune de evaluare din acest an avand loc in luna februarie.

Pagina programului este disponibila la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2449/Proiecte-de-cooperare-internationala-in-reteaua-EUREKA-si-Programul-EUROSTARS.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Ovidiu ALUPEI
Telefon: 021/3023885, ovidiu.alupei@uefiscdi.ro

Rezultatele proiectului SEE IFA NETWORK

Reteaua de Cooperare a agentiilor de finantare si inovare din Sud Estul Europei - SEE IFA NETWORK, a facut publice Sinteza studiilor de tara si Studiul de fezabilitate privind fondul de proprietate intelectuala, rezultate obtinute in cadrul proiectului.

SEE-IFA NETWORK isi propune sa infiinteze o retea a agentiilor de inovare si finantare a inovarii, care are ca scop intarirea capacitatii regiunii de a furniza Intreprinderilor Mici si Mijlocii acces la inovare si suport tehnologic. Aceasta retea este finatantata prin Programul Cooperare Transnationala a Sud-Estului Europei - F.E.D.R si coordonat de catre Austria Witschaft Service GmbH, Austria, UEFISCDI fiind unul dintre cei 11 parteneri ai proiectului

Rezultatele sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2505/Retea-de-Cooperare-a-agentiilor-de-finantare-si-inovare-din-Sud-Estul-Europei--SEE-IFA-NETWORK.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Marius MITROI
Telefon: 021/3023859, marius.mitroi@uefiscdi.ro