A doua competitie in Cadrul de colaborare in cercetare stiintifica Romania - Franta a fost deschisa

In baza acordului incheiat intre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica - ANCS (Romania) si Agence Nationale de la Recherche - ANR (Franta), Consiliul National al Cercetarii Stiintifice - Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (CNCS - UEFISCDI) impreuna cu ANR au lansat cea de-a doua competitie dedicata proiectelor comune de cercetare.

Competitia este deschisa pentru domeniile de cercetare: fizica, chimie si matematica.

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 21 martie 2012.

Regulile generale, criteriile de eligibilitate pentru Principal investigator si institutia gazda, bugetul, durata, calendarul si formularul de aplicatie sunt prezentate in pachetul de informatii asociat competitiei, disponibil la: http://uefiscdi.gov.ro/Public/cat/29/ANR.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Monica CRUCERU
Telefon: 021/3080561, monica.cruceru@uefiscdi.ro

Lansare competitie pentru Burse de Cercetare Programul de cooperare Romania-Elvetia

In cadrul Programului de cooperare Romania - Elvetia se va lansa , pe 1 ianuarie 2012, o noua competitie pentru Fondul Tematic Burse de Cercetare. Programul vizeaza doctoranzii si postdoctoranzii din Romania care doresc sa dezvolte proiecte de cercetare, sub indrumarea mentorului sau din Romania si a unui mentor din Elvetia.

Competitia se va adresa doctoranzilor/postdoctoranzilor din toate domeniile de cercetare. Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor va fi 1 aprilie 2012.

In vederea prezentarii primei competitii pentru anul 2012, Consiliul National al Cercetarii Stiintifice - Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (CNCS - UEFISCDI) impreuna cu Rectors - Conference of the Swiss Universities (CRUS) organizeaza in data de 17 ianuarie 2012, la Bucuresti, un eveniment de tip Info-Day.

Participarea la eveniment se face pe baza unei inregistrari facute, in prealabil, la adresa:
monica.cruceru@uefiscdi.ro

Informatii suplimentare si agenda evenimentului pot fi accesate la adresa:
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/2748/Fondul-Tematic-Burse-de-Cercetare-II.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Monica CRUCERU
Telefon: 021/3080561, monica.cruceru@uefiscdi.ro

Apel transnational deschis in cadrul proiectului ERA-NET, Martec II

A fost deschis apelul pentru proiecte de cercetare transnationale de colaborare in domeniul tehnologiilor maritime,in cadrul proiectului ERA-NET, Martec II. Proiectul a fost creat cu scopul de a dezvolta o strategie pentru finantarea cercetarii tehnologice maritime viitoare prin intermediul programelor si apelurilor trans-nationale care sunt in concordanta cu politica europeana de cercetare, si sa consolideze Spatiului European al Cercetarii.

Acest apel este initiat de catre organizatii de finantare din douasprezece tari europene precum Norvegia, Suedia, Polonia, Franta, Olanda, Turcia, partenere din consortiul ERA-NET Martec.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor este de 30 aprilie 2012.

Mai multe informatii sunt disponibilie la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2317/MARTEC-II--Maritime-Technologies-as-an-ERA-NET.html
si
http://www.martec-era.net/opencall/

Persoana de contact UEFISCDI:
Mircea SEGARCEANU
Telefon: 021/ 3023883, mircea.segarceanu@uefiscdi.ro

Apelul 7- ITEA2 pentru depunere de proiecte CDI in cadrul Clusterului EUREKA ITEA2

Apelul 7 ITEA2 pentru depunere de proiecte CDI in cadrul Clusterului EUREKA ITEA2 a fost lansat. Programul ITEA2 stimuleaza si sprijina proiecte inovatoare si pre-competitive R&D care vor contribui la cercetarea de excelenta europeana prin sisteme si servicii competitive, software-intensive. Fiind un program Cluster EUREKA, abordarea este interguvernamentala, de jos in sus, orientata spre afaceri si promovata de industrie, permitand unei idei de proiect inovator sa atraga fonduri din toate tarile participante.

Sprijinul financiar poate fi furnizat prin intermediul Programelor Nationale din tarile membre EUREKA participante la proiect.

Cu scopul de a ajuta partile interesate sa se pregateasca pentru acest apel, ITEA 2 organizeaza Zilele Pregatirii Schitelor de Proiect pe 1 si 2 februarie 2012 in Madrid, Spania. Site-ul evenimentului este:
http://www.itea2.org/po_days_2012

Detalii privind acest apel sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2749/Apel-7-ITEA2.html
si
http://www.itea2.org/projectcalls

Persoana de contact UEFISCDI:
Ovidiu ALUPEI
Telefon: 021/ 3023885, ovidiu.alupei@uefiscdi.ro