Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) - Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) impreuna cu partenerul din Elvetia, Rectors' Conference of the Swiss Universities (CRUS) au lansat pe 1 ianuarie 2012, cea de-a doua competitie Burse de Cercetare RO-CH in cadrul Scientific Exchange Programme between Switzerland and the New member States of the European Union (Sciex-NMSch).


Programul se adreseaza doctoranzilor si postdoctoranzilor din Romania, care doresc sa dezvolte proiecte de cercetare, sub indrumarea mentorului din Romania si a unui mentor din Elvetia. Competitia este deschisa pentru toate domeniile de cercetare. Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 1 aprilie 2012.


In vederea depunerii unei aplicatii in cadrul acestei competitii, doctorandul/postdoctorandul roman, pe baza planului de doctorat/postdoctorat, trebuie sa stabileasca o legatura cu un mentor elvetian, interesat de tematica. Obiectivele, activitatile, modul de implementare si derulare precum si aportul adus de institutiile partenere (conducatoare de doctorat/postdoctorat si institutia gazda) sunt stabilite de comun acord.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor interesate agentiliile de finantare din Romania si Elvetia au organizat in data de 17 ianuarie, a.c. in Aula Academiei de Studii Economice din Bucuresti, un eveniment de tipul Info-Day, in cadrul caruia au prezentat pachetul de informatii asociat competitiei 2012, informatii utile aplicantilor din Romania, reguli de aplicare, procedura de evaluare. Persoanele prezente la eveniment au avut posibilitatea sa poarte discutii cu reprezentantii agentiilor de finantare in cadrul unei sectiuni dedicate.

Similar cu practica celorlalte tari participante la acest program, CNCS-UEFISCDI au dezvoltat site-ul www.sciex.ro, in limba romana, dedicat in exclusivitate competitiilor Sciex-NMSch.



Link-uri utile:

http://uefiscdi.gov.ro/Public/cat/691/Elvetia-Romania.html

www.sciex.ch



Persoana de contact UEFISCDI:
Monica CRUCERU
e-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro
tel: +40 21 3080 561