23.11.2012
Lansare competitie 2012 - Proiecte de investitii in infrastructura CD
PROGRAM CAPACITATI

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2012 pentru Proiecte de investitii in infrastructura CD-PROGRAM CAPACITATI.

Prin acest instrument de finantare se urmareste consolidarea capacitatii nationale de cercetare prin dezvoltarea infrastructurii de informare/documentare stiintifica si tehnologica, infrastructura de cercetare cu utilizatori multipli, in vederea cresterii performantei si vizibilitatii stiintei si tehnologiei romanesti si a integrarii sistemului CDI din Romania in mediul stiintific international.

Proiectul se desfasoara intr-o institutie sau unitate de cercetare-dezvoltare din Romania, inclusiv intr-o institutie de invatamant superior, sau intr-o institutie care reprezinta o asociere de universitati, institute nationale de cercetare-dezvoltare si biblioteci centrale universitare, numita institutie gazda. Proiectul trebuie sa asigure accesul la publicatii on-line pentru perioada 2013-2015.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 20 decembrie 2012.

Pachetul de informatii se gaseste la adresa:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2990/Program-CAPACITATI--Proiecte-de-investitii-in-infrastructura-CD-Competitie-2012.html

Persoana de contact:
Olivia PUIU- Telefon: 021- 30.80.582 olivia.puiu@uefiscdi.ro

Lansare competitie: Cadrul de colaborare in cercetare stiintifica Romania – Franta

In baza acordului incheiat intre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica – ANCS (Romania) si Agence Nationale de la Recherche - ANR (Franta), Consiliul National al Cercetarii Stiintifice - Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (CNCS-UEFISCDI), impreuna cu ANR, lanseaza cea de-a treia competitie dedicata proiectelor comune de cercetare.

Competitia este deschisa tuturor topicilor de interes stiintific.

Termen limita pentru depunerea aplicatiilor comune: 17 ianuarie 2013 (ora 24:00, pentru aplicatiile care se depun la UEFISCDI)

Pachetul de informatii este disponibil la: http://www.uefiscdi.gov.ro/Public/cat/29/ANR.html

Persoana de contact:
Monica Cruceru - Telefon: 021- 30.80.561; Fax: 021- 31.15.992; monica.cruceru@uefiscdi.ro

Aplicatii depuse in cadrul competitiei 2012 Dezvoltare Produse - Sisteme - Tehnologii PROGRAM INOVARE

Procesul de evaluare a eligibilitatii administrative pentru propunerile de proiecte depuse in cadrul competitiei 2012 Dezvoltare Produse - Sisteme - Tehnologii, Program INOVARE a fost finalizat. Din totalul de 88 de cereri de finantare depuse, 85 au fost declarate eligibile fiind supuse procesului de evaluare pana la data de 08.02.2013

Lista proiectelor eligibile poate fi consultata la:
http://www.uefiscdi.gov.ro/userfiles/file/Inovare/DPST%202012/Eligibilitate%20DPST%20-%20%2020_11_2012.pdf

Persoana de contact:
Marius MITROI - Telefon: 021- 30.23.859 marius.mitroi@uefiscdi.ro

Apel deschis CHIST-ERA (The 3rd international Call for research projects)

A fost deschis cel de-al 3-lea apel in cadrul proiectului CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies ERANET) pentru propuneri de proiecte in urmatoarele domenii: "Intelligent User Interfaces" (IUI) si "Context-and Content-Adaptive Communication Networks" (C3N).

Apelul este dedicat proiectelor colaborative multidisciplinare cu un inalt grad inovativ, ideilor si solutiilor originale care implica competente interdisciplinare, iar instrumentul comun de finantare creat in acest scop va sustine grupuri internationale de cercetatori capabili sa abordeze cele mai noi si incitante topici.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 22 ianuarie 2013(17:00 CET).

Informatii suplimentare privind acest apel sunt disponibile la:
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/3213/Apel-CHIST-ERA-The-3rd-international-Call-for-research-projects-2012.html

Persoana de contact:
Monica CRUCERU - Telefon: 021- 30.80.561 monica.cruceru@uefiscdi.ro

Apel deschis CrossTexNet ERANET

In cadrul proiectului CrossTexNet ERANET a fost lansat apelul transnational 2012 pentru proiecte de cercetare ce vizeaza crearea de materiale textile cu valoare adaugata in vederea satisfacerii necesitatilor pietei. Apelul este structurat pe urmatoarele domenii principale: noi materiale textile , inclusiv noi produse functionale (bio-fibre, materiale compozite, produse chimice bio si compusi activi inovativ pentru finisaj textil); tehnologii textile inovatoare (nanotehnologie, biotehnologie, nano-biotehnologie, tehnologiilor de tratare a suprafetelor); masinarii si procesare inovativa a textilelor (filare, tesere, vopsirea si finisarea, laminare, acoperire).

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 04 ianuarie 2013,16.00 (GMT+1:00)

Detalii privind acest apel sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3220/Apel-CrossTexNet-ERANET-2012.html

Persoana de contact:
Simona STOIAN - Telefon: 021- 30.23.893 simona.stoian@uefiscdi.ro

Apel in pregatire proiect EuroNanoMed II

In luna decembrie 2012 va fi lansat cel de-al 4-lea apel transnational, in cadrul proiectului EuroNanoMed II ERA NET, pentru cercetarea europeana comuna privind aspectele legate de nanomedicina – aplicatie nanotehnologie pentru sanatate. Nanomedicina este un domeniu in crestere rapida, cu un mare potential de imbunatatirea solutiilor de diagnosticare si terapie pentru numeroase maladii.

Pachetul de informatii va fi disponibil pe site-ul UEFISCDI incepand cu luna decembrie:
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/3218/Apel-in-pregatire-EuroNanoMed-II-ERA-NET--2012.html

Persoana de contact:
Mihaela MANOLE - Telefon: 021- 30.23.868 mihaela.manole@uefiscdi.ro

Apel in pregatire proiect E-RARE

In data de 7 decembrie 2012 va fi lansat al 5-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul bolilor rare. Scopul apelului este de a da posibilitatea oamenilor de stiinta din diferite tari sa dezvolte colaborari eficiente in proiecte comune de cercetare interdisciplinara, bazate pe complementaritate si schimb de expertiza, cu clara abordare pentru cercetarea transnationala. Proiectele trebuie sa implice un grup de boli rare sau o singura boala rara (conform definitiei europene - boala ce afecteaza nu mai mult de 5 din 10.000 de persoane din Comunitatea Europeana). Sunt excluse din sfera apelului bolile rare infectioase, cancerele rare si reactiile adverse rare la medicatia utilizata in bolile comune.

Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 31 ianuarie 2013, iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 29 mai 2013.

Informatii suplimentare privind acest apel pot fi accesate la:
http://www.e-rare.eu/content/joint-call-transnational-research-projects-rare-diseases-jtc-2013

Persoana de contact:
Simona STOIAN - Telefon: 021- 30.23.893 simona.stoian@uefiscdi.ro