NR.3/2012 - 28.03.2012
Lansare competitii 2012 - PROGRAM IDEI
Workshop-uri Exploratorii (WE) si Scoli de Studii Avansate (SSA)

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2012 pentru Workshop-uri Exploratorii (WE) si pentru Scoli de Studii Avansate (SSA) - Program IDEI.

Prin finantarea Workshop-urilor Exploratorii se doreste initierea de colaborari stiintifice intre cercetatori romani si straini, in vederea abordarii si promovarii unor directii noi de cercetare si implicarea studentilor, doctoranzilor si tinerilor cercetatori in activitati stiintifice de actualitate pe plan international.

Scopul Scolilor de Studii Avansate este acela de tratare in profunzime a unor teme de cercetare exploratorie/subiecte clar definite, care se incadreaza intr-una din prioritatile sustinute prin Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2007-2013 si raportarea de noi progrese referitoare la aceste teme/subiecte, neexpuse inca la nivel de curs universitar.

Cererile de finantare se depun intr-o singura etapa, pe tot parcursul anului 2012, in format electronic si tiparit (semnat) la sediul UEFISCDI (Bucuresti, Str. D.I. Mendeleev, nr. 21-25, Etaj 6, camera 617 ) sau prin posta rapida/prioripost.

Pachetele de informatii sunt disponibile la:

Workshop-uri Exploratorii
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/2904/Program-IDEI--Workshop-uri-Exploratorii--Competitia-2012.html

Scolilor de Studii Avansate
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/2905/Program-IDEI--Scoli-de-Studii-Avansate--Competitia-2012.html

Persoana de contact:
Simina SMARANDACHE - Telefon: 021 3080515; Email: simina.smarandache@uefiscdi.ro

Sesiune de Evaluare deschisa pentru proiectele Eureka Traditionale

In calitate de agentie finantatoare partenera a reputatei retele de cooperare pan-europeana Eureka, UEFISCDI anunta deschiderea sesiunii de evaluare pentru proiectele de tipul Eureka Traditionale.
Apelul se adreseaza, cu precadere, proiectelor depuse in cadrul Apelului Romania-Turcia 2011 nefiind insa excluse proiectele dezvoltate in perioada octombrie 2011 - aprilie 2012.

Initiativa EUREKA este un instrument inovativ, menit ca, prin colaborarea dintre agentii economici si institute de cercetare in domeniul tehnologiilor avansate, dezvoltarii tehnologice, transferului de tehnologie si inovare, sa ajute tarile membre ale retelei EUREKA sa obtina si sa exploateze tehnologii noi necesare cresterii competitivitatii economiilor si calitatii vietii.

Termen limita (pentru call-uri deschise): 15 aprilie 2012

Informatii suplimentare privind proiectele Eureka Traditionale si modalitatea de depunere a aplicatiei sunt disponibile la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/2450/Sesiuni-de-evaluare-nationale.html

Persoana de contact:
Ovidiu ALUPEI-Cojocariu - Telefon: 021 3023885; 0753102025; Email: ovidiu.alupei@uefiscdi.ro

Conferinta EUREKA si evenimentul de brokeraj proiecte "Food for future - future of food"

In perioada 2-3 Aprilie 2012, va avea loc la Budapesta, Conferinta si evenimentul de brokeraj de proiecte Food for future - future of food". Conferinta urmareste crearea contextului favorabil realizarii de noi proiecte Eureka concentrate pe colaborarea interdisciplinara intre sectorul alimentar si orice alt sector high-tech: TIC, fabricatie, energie, apa.

In data de 3 Aprilie, in intervalul orar 9.30 - 12.00, va avea loc o sesiune de identificare de parteneriate, in cardul careia companiile care au depus deja o idee de proiect vor avea sansa sa discute acest concept cu companii, potential partenere, din alte tari.

Detalii privind agenda desfasurarii evenimentului pot fi gasite la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/2848/Evenimente-nationale-de-informare-si-brokeraj.html

Persoana de contact:
Ovidiu ALUPEI-Cojocariu - Telefon: 021 3023885; 0753102025; Email: ovidiu.alupei@uefiscdi.ro

InfoDay - 6 aprilie 2012
Ambient Assisted Living (AAL) Joint Programme

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, (UEFISCDI), in calitate de membru al Asociatiei AAL (Ambient Assisting Living), organizeaza vineri, 6 Aprilie 2012, in Sala de consiliu a Facultatii de Medicina, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, un eveniment de tip InfoDay.

Evenimentul are drept scop prezentarea apelului transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, derulat in cadrul Programului AAL, cu tema "ICT-based Solutions for (Self-) Management of Daily Life Activities of Older Adults at Home".

Obiectivul apelului din 2012 este de a stimula dezvolatrea solutiilor, utilizand tehnologii informatice si ale comunicatiilor, pentru sustinerea si gestionarea activitatilor domestice de zi cu zi a persoanelor varstnice.

Participarea la eveniment se face pe baza unei inregistrari, facute in prealabil, la adresa:
simona.stoian@uefiscdi.ro cu precizarea urmatoarelor date: Nume/Prenume, Institutia,e-mail, telefon.

Agenda evenimentului, detalii privind locatia sunt disponibile la:
http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/2901/InfoDay-Ambient-Assisted-Living-AAL-Joint-Programme.html

Persoana de contact:
Ioana FAGARASAN - Telefon: 021 3023881; E-mail: ioana.fagarasan@uefiscdi.ro
Simona STOIAN - Telefon: 021 3023893; E-mail: simona.stoian@uefiscdi.ro

Participari in apeluri comune de proiecte tip ERA-NET

In cadrul Schemei de finantare de tip ERA-NET UEFISCDI, in calitate de agentie finantatoare partenera, participa, in anul 2012, la call-uri pentru proiectele:

  • CROSSTEXNET - Weaving the Textile European Research Area
  • 11 propuneri de proiecte depuse pana la 12.03.2012, data limita, din care 8 propuneri cu parteneri romani.

  • NEURON II - Network of European Funding for Neuroscience Research
  • 8 pre-propuneri de proiecte cu parteneri romani, depuse potrivit calendarului competitional pana pe 9.03.2012. In urma primei faze a evaluarii internationale, proiectele castigatoare vor fi invitate sa depuna propunerile complete pana pe 25 iunie 2012.

  • MANUNET II - Manufacuring Research
  • 111 proiecte depuse, 42 proiecte au parteneri romani, numarul institutiilor romanesti implicate fiind de 81. Romania (prin UEFISCDI) se afla asfel pe primul loc, alaturi de Italia (Piedmont) , in clasamentul privind numarul de participanti, pe tara, la propunerilor de proiecte depuse.

  • ERA-IB-2 - Towards an ERA in Industrial Biotechnology
  • A fost lansat al 3-lea apel transnational "Biotehnologia cu aplicabilitate industriala in Europa: o abordare integrate".
    Termen limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiect este 30 aprilie 2012 iar cel pentru depunerea propunerilor de proiect este 31 iulie 2012.

    Informatii privind aceste proiecte pot fi accesate la adresa:
    http://uefiscdi.gov.ro/articole/2560/Apeluri-transnationale.html

    Persoana de contact:
    Luciana BRATU - Telefon: 021 3071935; E-mail: luciana.bratu@uefiscdi.ro