Camera de Comert si Industrie Franco-Romana (CCIFER), Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) si Ambasada Frantei in Romania au semnat Memorandumul de Intelegere si Acordul de finantare "Viitorii cercetatori & Energia Durabila". Prin acest demers se doreste promovarea si consolidarea colaborarii stiintifice intre entitati de cercetare in scopul obtinerii de rezultate stiintifice si tehnice remarcabile, care sa conduca la noi tehnologii inovatoare.

Institutiile semnatare ale Acordului de finantare se angajeaza sa cofinanteze cel putin trei burse doctorale destinate tinerilor romani ce detin o diploma de Master (sau echivalentul acesteia), care permite inscrierea la o scoala doctorala.

Subiectele de cercetare propuse de catre candidati trebuie sa corespunda prioritatilor stabilite de catre Cartea Alba a Energiei in Romania (prezentata in luna martie 2011), si trebuie sa se inscrie, prin intermediul obiectivelor sale generale sau a sferei lor de aplicare, in urmatoarele domenii de cercetare: imbunatatirea eficacitatii energetice, continuarea armonizarii europene in domeniul energetic, noi tehnologii pentru dezvoltarea durabila.

Durata unei burse este de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire pana la 5 ani (conform legii), si va acoperi in fiecare perioada de 12 luni consecutive, 6 luni de sejur in Franta si 6 luni de cercetare intr-un laborator din Romania.

Dosarele de candidatura trebuie trimise prin posta sau in format electronic la CCIFER, pana la data de 15 martie 2012. Dosarele vor fi transmise in limba engleza sau limba franceza.

Informatii suplimentare sunt disponibile la:

http://www.ambafrance-ro.org/index.php/fr_FR/dossiers/la-cooperation-et-l-action-culturelle/la-cooperation-universitaire-et-scientifique/trois-bourses-de-doctorat-pour-travailler-sur-l-energie-durable-cofinancees-par-la-ccifer-l-ancs-et-l-ambassade-de-france


 

Acest e-mail nu este SPAM.

Mesajul nostru este trimis cu cea mai buna intentie. In cazul in care nu apreciati acest tip de comunicare, va rugam sa ne transmiteti acest lucru. In conformitate cu Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicarilor electronice, acest mesaj nu poate fi considerat SPAM deoarece: (1) - contine toate datele noastre de identificare; (2) - are scopul de a va oferi informatii ce va pot aduce beneficii; (3) - adresa dumneavoastra de e-mail a fost obtinuta in mod direct ca urmare a unei corespondente anterioare sau a fost selectata dintr-o baza de date la care ati subscris sau a fost facuta publica de catre dumneavoastra in cadrul unei intalniri la care ati participat. Ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala la dumneavoastra sau v-a provocat neplaceri. Daca nu mai doriti sa primiti mesaje de la noi, va rugam sa acceptati scuzele noastre pentru neplacerile provocate si sa ne anuntati prin e-mail. Va multumim!