02.10.2013
Aplica la Programul de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania (RICAP)

Daca ati dezvoltat o tehnologie inovativa cu care vreti sa ajungeti pe piata, puteti aplica la Programul de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania (RICAP), pentru a primi sprijin in comercializarea pe plan international a produselor si serviciilor dumneavoastra.

RICAP se adreseaza antreprenorilor si cercetatorilor romani inovatori in tehnologie, cu potential de comercializare. Aplicantii pot proveni din orice domeniu de activitate, inclusiv IT&C, mecanica, mecatronica, tehnologii agricole, bio-tehnologii etc. Persoanele selectate sa participe la RICAP, vor beneficia de programe de mentorat personalizat cu experti din Romania si din SUA, traininguri in comercializarea inovarii si intalniri cu potentiali parteneri si finantatori pe plan international.

Cei interesati sunt invitati sa completeze formularul disponibil la:https://portal.larta.org/programs/registration/ricap. Formularul cuprinde informatii de baza despre profilul organizatiei, tehnologia, incadrarea pe piata si obiectivele de comercializare

Aplicatiile se depun pana pe 15 noiembrie 2013, iar programul de asistenta pentru inovatorii selectati se va desfasura in perioada decembrie 2013 - aprilie 2014.

RICAP este rezultatul unui parteneriat intre Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala (CRIDL) si Institutul Larta, localizat in Los Angeles, SUA. Programul este finantat de Romanian-American Foundation (RAF) si implementat cu sprijinul GEA Strategy & Consulting. RICAP se bazeaza pe reteaua internationala si expertiza acumulata timp de 20 de ani de Larta Institute prin sustinerea a circa 3.500 de inovatori din 17 tari, precum si pe experienta membrilor CRIDL si GEA Strategy & Consulting in sprijinirea antreprenoriatului din Romania.

Date de contact:
Telefon: 031 805 35 88
Email: contact@ricap.ro

Participa la evenimentele RICAP Innovation Info

La evenimentele RICAP Innovation Info veti avea posibilitatea de a discuta despre Programul de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania si comercializarea inovarii impreuna cu Rohit Shukla CEO Larta Institute , Dragos Pislaru, manager general GEA Strategy & Consulting si director de program RICAP, precum si cu restul echipei de proiect.

Evenimentele vor avea loc la:

Bucuresti: TechHub, 22 octombrie,18:30

Cluj-Napoca: Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 23 octombrie,14:00

Iasi: Tehnopolis, 25 octombrie,9:30

Pentru a participa, va rugam sa va inscrieti pe blogul ricap.ro/blog/ sau printr-un e-mail la contact@ricap.ro pana joi, 17 octombrie.

Evaluare institutionala - proiect Performanta in cercetare, performanta in predare - Calitate, diversitate si inovare in universitatile din Romania

UEFISCDI implementeaza, in perioada 2012-2014, proiectul Performanta in cercetare, performanta in predare-Calitate, diversitate si inovare in universitatile din Romania care are scopul de a oferi universitatilor o opinie externa, internationala unitara, necesara optiunilor strategice si dezvoltarii institutionale, care sa le asigure o prezenta regionala, nationala si internationala.

Conform calendarului elaborat impreuna cu European Universitiy Association (EUA) - Institutional Evaluation Programme (IEP), partenerul responsabil pentru procesul de evaluare institutionala in cadrul proiectului, universitatile implicate in Runda 2 au finalizat procesul de evaluare institutionala (proces derulat in perioada mai 2012 - septembrie 2013).

Rapoartele de evaluare ale celor 30 universitati implicate in Runda 2 pot fi consultate pe site-ul proiectului.

Persoana de contact UEFISCDI:
Luciana Bratu: Telefon: 021.30.71.935
Email: luciana.bratu@uefiscdi.ro

Competitie deschisa Cadrul de colaborare in cercetarea stiintifica Romania-Franta

In baza acordului incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale - MEN (Romania) si Agence Nationale de la Recherche - ANR (Franta), Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) impreuna cu ANR, lanseaza cea de-a patra competitie dedicata proiectelor comune de cercetare.

Competitia este deschisa tuturor domeniilor stiintifice.

Prezenta competitie se desfasoara in doua etape, cu depunere de pre-propuneri de proiecte si propuneri de proiecte detaliate.

Data limita estimata pentru depunerea aplicatiilor (propuneri de proiecte in detaliu) - aprilie 2014. Publicarea rezultatelor (estimativ): septembrie 2014.

Informatii suplimentare sunt disponibile aici.

Persoana de contact UEFISCDI:
Monica Cruceru: Telefon: 021.308.05.61
Email: monica.cruceru@uefiscdi.ro