11.11.2013
Stiinta - cuvinte si culori

Cu siguranta te-ai intrebat de multe ori ce este STIINTA? Daca ai reusit sa formulezi un raspuns pentru aceasta intrebare, UEFISCDI iti ofera posibilitatea de a impartasi comunitatii punctul tau de vedere, in cadrul campaniei Stiinta - cuvinte si culori, desfasurata in perioada 11 - 22 noiembrie 2013.

Posteaza mesajul/desenul tau: aici

Informatii suplimentare despre campanie sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3454/Stiinta--cuvinte-si-culori.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Adriana Rotar
Telefon: 021.308.05.67 Email: adriana.rotar@uefiscdi.ro

Apel in pregatire EuroNanoMed II ERA NET – 2013

In luna noiembrie 2013 se va lansa al 5-lea apel transnational, in cadrul proiectului EuroNanoMed II ERA NET pentru cercetarea europeana comuna privind aspectele legate de nanomedicina – aplicatie nanotehnologie pentru sanatate. Nanomedicina este un domeniu in crestere rapida, cu un mare potential de imbunatatirea solutiilor de diagnosticare si terapie pentru numeroase maladii.

Apelul va fi deschis pentru propuneri innovatoare de cercetare transnationale axate pe nanomedicina, descrise mai jos in cele trei teme: medicina regenerativa; diagnostic; sisteme cu eliberare tinta.

Consortiul proiectului trebuie sa fie format din minim de trei grupuri de cercetare din trei tari diferite, inclusiv cel putin doua grupuri de cercetare eligibile din EuroNanoMed II tara/regiuni care participa la al 5-lea apel transnational. Numarul maxim de participanti pentru consortiul proiectului este de sapte.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este luna martie 2014.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul proiectului:
www.euronanomed.net/joint-calls/5th-joint-call-2014-pre-announcement


Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole
Telefon: 021.302.38.63 Email: mihaela.manole@uefiscdi.ro

Apel ERASysAPP - 2013

Apelul transnational pentru proiecte europene de cercetare in domeniul sistemelor biologice Transferring systems biology knowledge into applications (ERASysAPP) a fost lansat.

Obiectivul principal al apelului este de a genera colaborare transnationala pentru cercetare si dezvoltare in domeniul sistemelor biologice,in Aria Europeana de Cercetare. O atentie deosebita se va acorda cercetarii orientate spre aplicatii si/sau cercetarii cu relevanta pentru industrie. Apelul se axeaza pe cercetare aplicativa in domeniul sistemelor biologice ( microorganisme, plante si animale) in aria stiintelor vietii si aria biotehnologiei, stimuland astfel bioeconomia bazata pe cunoastere (KBBE) in Europa. Proiecte de cercetare in domeniul sanatatii si in domeniul medicinei vor fi acceptate daca scopul cercetarii este de a solutiona aspecte biologice. Trialurile clinice sunt excluse din sfera apelului.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 31 ianuarie 2014.

Detalii privind apelul sunt prezentate la:
https://www.erasysapp.eu/open-calls

Persoana de contact UEFISCDI:
Simona Stoian: Telefon: 021.302. 3893
Email: simona.stoian@uefiscdi.ro

Apel CHIST-ERA 2013

A fost deschis cel de-al 4-lea apel in cadrul proiectului CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies ERANET) pentru propuneri de proiecte in domeniile Adaptive Machines in Complex Environments (AMCE) si Heterogeneous Distributed Computing (HDC).

Apelul este dedicat proiectelor colaborative multidisciplinare cu un inalt grad inovativ, ideilor si solutiilor originale care implica competente interdisciplinare, iar instrumentul comun de finantare creat in acest scop va sustine grupuri internationale de cercetatori capabili sa abordeze cele mai noi si incitante topici.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 21 ianuarie 2014 ((17:00 CET)

Documentele suport si modalitatile de aplicare sunt prezentate pe larg la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3438/Apel-CHIST-ERA-2013.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Monica Cruceru: Telefon: 021.308. 0561
Email: monica.cruceru@uefiscdi.ro

ERA-NET Plus - Climate Smart Agriculture: Adaptation of agricultural systems in Europe

In cadrul actiunii ERA-NET Plus Climate Smart Agriculture: Adaptarea sistemelor agricole in Europa, cofinantat de al saptelea program cadru al Comisiei Europene (FP7), a fost lansat un apel pentru pre-propuneri de proiecte vizand adaptarea agriculturii europene la schimbarile climatice in sens larg. Patru domenii sunt evidentiate ca elemente cheie pentru cercetari in genetica, ameliorarea animalelor si plantelor pentru a creste capacitatea de adaptare la schimbarile climatice; bolile si daunatorii animalelor si plantelor relationate cu evenimentele climatice si care prezinta riscuri semnificative, adaptarea managementului resurselor de apa si sol si optiuni pentru adaptarea sistemelor agricole.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 2 decembrie 2013 ((13:00 CET)

Pentru mai multe informatii cu privire la apel accesati:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3424/ERA-NET-Plus-%E2%80%9CClimate-Smart-Agriculture-Adaptation-of-agricultural-systems-in-Europe.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Luciana Bratu: Telefon: 021.307. 1935
Email: luciana.bratu@uefiscdi.ro