11.02.2013
Platforma Brain Romania a atras peste 350 de utilizatori

Misiunea platformei "Brain Romania" este aceea de a facilita colaborarea dintre cercetatorii si membrii comunitatii academice, romani din toata lumea si de a promova munca si rezultatele acestora pentru cresterea prestigiului si vizibilitatii cercetarii romanesti.

Lansata la sfarsitul anului 2012, platforma a atins la inceputul lunii februarie pragul de 350 de utilizatori si are ca obiectiv cresterea comunitatii la 2.000 de membri pana la sfarsitul acestui an.

Pe platforma pot fi accesate informatii despre surse de finantare pentru cercetare si inovare, precum si oportunitati profesionale.

Pentru mai multe informatii, puteti sa accesati http://www.brainromania.ro si paginile proiectului in social media:

Facebook: www.facebook.com/brainromania

Twitter: www.twitter.com/brainro

LinkedIn: www.linkedin.com/company/brain-romania

Persoana de contact UEFISCDI:
Dragos Apostu
Email: dragos.apostu@uefiscdi.ro

Apel Cluster Eureka ITEA2

Clusterul Eureka ITEA 2 va deschide cel de-al optulea Apel pentru proiecte pe 19 Martie 2013. Pentru a sprijini partile interesate in pregatirea acestui Apel, ITEA 2 organizeaza, in Istanbul, Zilele Pregatirii Propunerilor de Proiecte pe 19 si 20 Martie 2013. Prezentarea evenimentului, detalii privind inregistrarea sunt disponibile la: http://www.itea2.org/po_days_2013

ITEA 2 stimuleaza si asista proiectele de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI), aflate in faza precompetitiva care aduc excelenta pentru sectorul european de servicii si sisteme software-intensive.

Calendarul competitional poate fi consultat la:http://www.itea2.org/callprocess_schedule

Persoana de contact UEFISCDI:
Ovidiu Alupei: Telefon: 021.302.38.85
Email: ovidiu.alupei@uefiscdi.ro

Apel deschis AAL - Ambient Assisted Living

A fost deschis apelul transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, in cadrul Programului AAL cu tema ICT-based Solutions for Supporting Occupation in Life of Older Adults.

Obiectivul apelului cu numarul 6 este de a stimula dezvoltarea solutiilor utilizand tehnologii informatice si ale comunicatiilor pentru sustinerea si gestionarea activitatilor la locul de munca a persoanelor varstnice (la birou, intr-o fabrica sau oricare alt mediu de lucru), inclusiv activitati sociale, voluntare sau platite, pastrand in acelasi timp sanatatea si motivatia persoanelor de a ramane active.

Apelul este finantat din fonduri europene si fonduri nationale ale tarilor participante care sprijina participarea in proiecte comune de cercetare. Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte.

Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, intreprinderi mari), organizatii de cercetare (institute de cercetare, universitati, etc.).

Termen limita depunere proiecte:30 Aprilie 2013, 17h00 CET.

Textul apelului si Ghidul Aplicantului sunt postate la adresa:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/3259/Apel-AAL-2013.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Ioana Fagarasan: Telefon: 021.302.38.82
Email: ioana.fagarasan@uefiscdi.ro

Apel ERA-NET EuroNanoMed II

4 martie 2012 ora 17.00 este termenul limita pentru depunerea proiectelor in al 4-lea apel transnational, in cadrul proiectului EuroNanoMed II ERA NET, pentru cercetarea europeana comuna privind aspectele legate de nanomedicina – aplicatie nanotehnologie pentru sanatate.

Competitia este deschisa pentru propuneri inovatoare de cercetare transnationale axate pe nanomedicina, temele fiind: medicina regenerativa, diagnosticare, sisteme tinta de livrare.

Apelul este finantat din fondurile nationale ale tarilor participante care sprijina participarea in proiecte comune de cercetare.Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, intreprinderi mari), organizatii de cercetare (institute de cercetare, universitati, etc.).

Pachetul de informatii este disponibil la:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/3218/Apel-in-pregatire-EuroNanoMed-II-ERA-NET--2012.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole: Telefon: 021.302.38.63
Email: mihaela.manole@uefiscdi.ro

Apel deschis ERA-NET NEURON

A fost deschis cel de-al 6-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, in cadrul Programului ERA-NET NEURON - Network of European Funding for Neuroscience Research, in domeniul tulburarilor mentale. Obiectivul acestui apel este de a permite colaborari multinationale in vederea desfasurarii activitatiilor de cercetare pentru intelegerea mecanismelor de baza ale bolilor de tip tulburari mentale, prin studii clinice pe pacient. Aceste activitati pot include cercetari privind tulburarile afective, legate de stres si anxietate, schizofrenie si tulburari delirante, tulburari datorate consumului de substante, precum si alte tulburari mentale.

Apelul este finantat din fondurile nationale ale tarilor participante la apel. Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 11 Martie 2013, 23:59:59 CET, iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 25 Iunie 2013.

Informatii suplimentare pot fi accesate la:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/3249/Apel-ERA-NET-NEURON-2013.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Luciana Bratu: Telefon: 021.307.19.35
Email: luciana.bratu@uefiscdi.ro

Apel ERA-NET ERA-IB

Lansat sub titlul Industrial biotechnology for Europe: an integrated approach cel de-al 4-lea apel transnational, in cadrul proiectului ERA-IB finanteaza proiecte de cercetare dezvoltare in domeniul Biotehnologiilor Industriale (IB).

Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transfrontaliere ce abordeaza una sau mai multe din temele apelului: • Sisteme enzimatice imbunatatite pentru bioprocese inovative • Microorganisme imbunatatite prin inginerie metabolica si inginerie genetica, noi abordari ale sistemelor biologice • Procese inovative down-stream • Procese de fermentatie si biocatalitice noi pentru obtinerea de produse chimice inovative, inclusiv bio-monomeri, oligomeri si polimeri • Produse cu valoare adaugata obtinute prin procesare biologica (ce cuprinde separare si conversie) a biomasei, inclusiv din fluxuri laterale si alte surse regenerabile de carbon • Produse inovative din culturi de celule vegetale si animale.

Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 26 martie 2013 .

Apelul este prezentat in extenso la:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/2862/Apel-ERA-IB-2-deschis.html

Persoane de contact UEFISCDI:
Adrian Asanica: Telefon: 021.307.19.35
Email: adrian.asanica@uefiscdi.ro

Luciana Bratu: Telefon: 021.307.19.35
Email: luciana.bratu@uefiscdi.ro
Summer Course Modeling for Systems Biology - 2013

UEFISCDI, in calitate de partener al proiectului ERASys APP, anunta organizarea in perioada 9-14 iunie 2013, la Barcelona a 3rd Practical Summer Course: Modeling for Systems Biology. Cursul se adreseaza doctoranzilor sau postdoctoranzilor care isi desfasoara activitatea in domeniul biologiei sau bioinformaticii.

Detalii privind desfasurarea cursului si inregistrarea sunt disponibile la:

http://pasteur.crg.es/portal/page/portal/Internet/04_EVENTS/HIDE-EVENTS/temporal%20course

Persoana de contact UEFISCDI:
Luciana Bratu: Telefon: 021.307.19.35
Email: luciana.bratu@uefiscdi.ro