11.04.2013
Lansare competitie 2013 - Proiecte colaborative de cercetare aplicativa
Program Parteneriate

Ministerul Educatiei Nationale (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2013 pentru Proiecte colaborative de cercetare aplicativa finantate in cadrul Programului Parteneriate in domenii prioritare.

Prin acest instrument de finantare se doreste cresterea competitivitatii cercetarii-dezvoltarii prin dezvoltarea de solutii la probleme de interes socio-economic, concretizate in tehnologii, produse si servicii inovative, realizate in parteneriate intre organizatii de cercetare si intreprinderi.

Programul urmareste obtinerea de rezultate originale cu aplicatii directe si potential de piata cum ar fi: modele experimentale; demonstratoare/modele demonstrative; modele functionale; prototipuri si tehnologii; servicii inovative.

Se finanteaza proiecte realizate de un parteneriat format din cel putin doua institutii, persoane juridice din Romania, din care cel putin una este organizatie de cercetare de drept public sau privat si cel putin una intreprindere, in sensul legislatiei in vigoare din domeniul ajutorului de stat . Din parteneriat pot face parte si alte institutii legal constituite ce nu au cercetarea si/sau dezvoltarea tehnologica in obiectul de activitate, in calitate de parteneri. Aceste institutii trebuie sa participe cu contributie financiara proprie si nu pot solicita fonduri de la bugetul programului.

Pentru un proiect finantarea maxima acordata de la bugetul programului este de 2.500.000 lei, la care se adauga cel putin 15% contributie financiara a partenerilor care nu sunt organizatii de cercetare de drept public in sensul legislatiei in vigoare din domeniul ajutorului de stat.

Bugetul maxim alocat prezentei competitii este de 350.000.000 lei, fonduri publice.

UEFISCDI vine in sprijinul cercetatorilor care doresc sa-si gaseasca parteneri pentru a participa la aceasta competitie punandu-le la dispozitie portalul Parteneri in cercetare.

Pachetul de informatii este disponibil la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3286/Program-PARTENERIATE--Proiecte-colaborative-de-cercetare-aplicativa--Competitie-2013.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole: Telefon: 021 3023 863
Email: mihaela.manole@uefiscdi.ro

Contractare Competitie 2012 - Program Resurse Umane

S-a deschis contractarea proiectelor propuse pentru finantare in urma procesului de evaluare organizat in cadrul competitiei 2012, Program Resurse Umane.

Pachetele de documente necesare contractarii, pe tipuri de instrumente de finantare, sunt disponibile la:

Proiecte de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente - tip TE

Proiecte de cercetare postdoctorala - tip PD

Pentru verificarea respectarii cerintelor directorii proiectelor propuse la finantare trebuie sa transmita, in perioada 10.04-16.04.2013, devizul antecalcul catre Autoritatea Contractanta.

Persoane de contact UEFISCDI:
Mihaela Pirsoaga: Proiecte tip TE
Telefon: 021 3080 516; Email: mihaela.pirsoaga@uefiscdi.ro

Daniela Mihai: Proiecte tip PD
Telefon: 021 3080 562; Email: daniela.mihai@uefiscdi.ro

Rezultate competitie 2012 Stimularea Exportului High-Tech
Program Inovare

Procesul de evaluare al competitiei 2012 Stimularea Exportului High-Tech derulata in cadrul Programului Inovare a fost finalizat.

Lista propunerilor de proiecte acceptate la finantare poate fi accesata la:

http://www.uefiscdi.gov.ro/userfiles/file/Inovare/Export%20high-tech%202012/Finantare%20SEH_2.pdf

In perioada 22-24 aprilie, directorii propunerilor de proiecte acceptate la finantare trebuie sa transmita Autoritatii Contractante documentele necesare contractarii. Instructiuni privind completarea contractului si template-ul acestuia se gasesc la: http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/3319/ContractareDecontare.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi: Telefon: 021 3023 859
Email: marius.mitroi@uefiscdi.ro