23.10.2013
A-IV-a editie a Balkan Venture Forum (BkVF)

In perioada 14-15 noiembrie 2013 se va organiza la Tirana, Albania, cea de a IV a editie a Forumului Balcanic de Afaceri(Venture Forum- BkVF).

Acest forum este organizat in cadrul proiectului Venture Initiative in Balkan Europe-VIBE finantat prin programul de cooperare al tarilor din Sud-Estul Europei( SEE), in care Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii si Inovarii (UEFISCDI), este partenera.

UEFISCDI invita toate firmele inovative sa participe la acest forum. In acest an 30 de start-up-uri promitatoare vor fi selectate pentru a intra in contact cu un juriu de investitori(Venture Capitalists) si Business Angels. Comitetul de selectie va evalua profilul aplicantilor iar primii 30 de aplicanti vor fi selectati sa sustina prezentari la acest eveiment.

Cine se califica pentru selectie?

Start-up-urile high-tech si companiie in dezvoltare care:

  • isi desfasoara activitatea intr-unul din domeniile ITC (web, telefonie mobila), bio-medicina, bio-tehnologii, sanatate, farmaceutica si instrumente medicale),energii regenerabile, eficienta energetica;

  • au sediul intr-una din urmatoarele tari : Austria, Ungaria, Slovacia, Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia, Kosovo, Muntenegru, (FYRO)Macedonia, Romania, Serbia, Slovenia si Turcia;

  • sunt interesate sa atraga investitii si sa realizeze parteneriate in urmatoarele 18-24 de luni.

Termenul de aplicare este 25 octombrie 2013 .

Mai multe detalii despre program, speakeri si oportunitati de prezentare a propriei idei de afaceri, puteti gasi la adresa: www.balkanventureforum.org


Persoana de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi
Email: marius.mitroi@uefiscdi.ro; Tel: 021.302.38.59

How to Web

In perioada 20-21 noiembrie 2013 are loc in Bucuresti, a patra editie a How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovatiei, antreprenoriatului si tehnologiei din Europa de Sud-Est.

Vorbitori internationali de calibru vin in premiera in Romania pentru a impartasi bune practici unei audiente formate din peste 800 de persoane. In paralel competitia si programul de orientare Startup Spotlight aduce fata in fata cele mai bune 32 de echipe din regiune cu mentori de exceptie si reprezentanti ai celor mai apreciate acceleratoare din lume.

Pagina eveimentului poate fi accesata la: http://2013.howtoweb.co/


Persoana de contact:
Irina Scarlat
Email: irina.scarlat@howtoweb.co; Tel:+40720 034 031


Startup Weekend Brasov

Startup Weekend are loc in 25 - 27 octombrie 2013, la Brasov. Evenimentul se adreseaza antreprenorilor care doresc sa invete cum se pot finanta startup-urile.

Inregistrarile se fac la http://brasov.startupweekend.org/


Contact:
Email: brasov@startupweekend.org