20.03.2014
WFSF Award for Futures Institutions 2014: UEFISCDI Bucharest, Romania

Implicarea, sustinerea si promovarea proiectelor si activitatilor orientate spre studiul viitorului, o abordare moderna de responsabilizare a generatiilor viitoare, au adus recunoasterea meritelor pe plan international a UEFISCDI: WFSF Award for Futures Institutions 2014.

„UEFISCDI is a great inspiration to other institutions coming into the futures studies field particularly those who decide to become institutional members of WFSF.”

World Futures Studies Federation (WFSF) este o organizatie infiintata in anul 1960, care incurajeaza si promoveaza dezvoltarea, in toata lumea, a studiului viitorului ca o ramura transdisciplinara academica si profesionala. WFSF functioneaza ca o retea a practicienilor din domeniu – cercetatori, profesori, studenti, analisti de politici - din aproximativ 60 de tari.

EURAXESS Roadshow

Caravana EURAXESS Roadshow ajunge in Romania peste doar cateva zile. Autocarul va stationa in parcarea din fata Cladirii Rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti, miercuri 26 martie 2014.

Campania este dedicata cu precadere tinerilor cercetatori (doctoranzi si postdoctoranzi), studentilor, masteranzilor, responsabililor departamentelor de Resurse Umane din universitati si institute/centre de cercetare, care sunt interesati de o cariera in cercetare sau ofera servicii suport pentru cei care activeaza in acest domeniu, precum si cercetatorilor interesati de o cariera in cercetare in spatiul european.

Inregistreaza-te si ia parte la campania EURAXESS Roadshow!. Ai posibilitatea sa discuti face-to-face cu administratorii portalului, sa beneficieze de suport in postarea CV-ului in sectiunea EURAXESS Jobs si sa afli informatii despre joburi si oportunitati de finantare in cercetare.

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in calitate de Coordonator National al retelei EURAXESS, sustine initiativa pan-europeana de promovare a portalului EURAXESS si a facilitatilor pe care acesta le ofera in cadrul EURAXESS Roadshow. In perioada martie - aprilie 2014 reprezentanti ai Comisiei Europene strabat cu autocarul, in cadrul campaniei EURAXESS Roadshow, aproximativ 10.200 km trecand prin 29 de orase europene din cele 22 tari, partenere ale retelei EURAXESS.

Detalii despre eveniment disponibile aici

Alatura-te comunitatii si urmareste, on-line, traseul autocarului EURAXESS

www.facebook.com/EURAXESS.OnTour
#EURAXESS_OnTour
@EURAXESS_OnTour
#EURAXESS_OnTour

Persona de contact UEFISCDI:
Elena-Stefania Ionescu
Administrator Portal EURAXESS Romania - http://www.euraxess.gov.ro
E-mail : euraxess@euraxess.gov.ro

31 martie termen limita burse nationale L'Oréal si UNESCO
Pentru femeile din stiinta

UNESCO si L'Oréal au lansat pentru al cincelea an consecutiv programul de burse nationale Pentru femeile din stiinta. Programul, devenit deja o traditie si in Romania, va oferi in continuare sprijin comunitatii stiintifice locale prin acordarea a doua burse pentru tinere cercetatoare din aria stiintelor Vietii si aria Stiintelor Fizice.

Programul se desfasoara in perioada decembrie 2013 - iunie 2014. Valoarea unei burse este de 42.000 lei, iar programul se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.

Dosarele de aplicatie pot fi inscrise pana la data de 31 martie 2014 si urmeaza a fi evaluate de un juriu format din reprezentanti ai Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si ai L'Oréal Romania, precum si din cercetatori de renume.

Informatii detaliate privind apelul sunt prezentate la: http://www.cnr-unesco.ro/ro/burse.php


Balkan Venture Forum

UEFISCDI, in calitate de partener al proiectului Venture Initiative in Balkan Europe-VIBE, finantat prin Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei (SEE), invita toate firmele inovative la Forumul Balkan Venture Forum - BkVF.

A-5-a editie a forumului va avea loc in perioada 15-16 mai 2014, in Bosnia si Herzegovina. Antreprenorii din zone precum stiintele vietii, tehnologia informatiei au posibilitatea de a-si prezenta activitatea, de a se intalni cu beneficiarii, partenerii strategici, investitorii si reprezentanti ai capitalului de risc.

Mai multe detalii despre program, speakeri si oportunitati de prezentare a propriei idei de afaceri, puteti gasi aici

Persoana de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi: Telefon: 021.302.38.59
Email: marius.mitroi@uefiscdi.ro