23.12.2014
Rezultate Bursa Tanarului Cercetator

Procesul de evaluare pentru Bursa Tanarului Cercetator s-a finalizat. Lista bursierilor acceptati la finantare poate fi accesata: aici. Perioada de acordare a burselor va fi incepand cu data de 5 ianuarie 2015. Detalii privind contractarea vor fi disponibile dupa aceasta data.

Prin finantarea acestor burse se doreste stimularea tinerilor performanti pentru efectuarea in tara a studiilor universitare si integrarea acestora in grupuri de cercetare performante din universitati sau din laboratoare de cercetare, de drept public din Romania.

Competitia a fost organizata in cadrul Programului Resurse Umane al Planului National de Cercetare-Dezvoltare-Inovare II (PNCDI II).


Persoana de contact UEFISCDI:
Gabriela Chiric
Telefon: 021.308.05.63 Email: gabriela.chiric@uefiscdi.ro

Tinere Echipe de Cercetare (TE) - Competitie 2014

S-a incheiat perioada alocata depunerii propunerilor de Proiecte de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente - tip TE competitie 2014. In cadrul acestei competitii au fost depuse 2961 propuneri de proiecte.

Avand in vedere numarul mare de propuneri de proiecte primite, precum si perioada sarbatorilor legale, rezultatele procesului de verificare a eligibilitatii vor fi disponibile in data de 9 ianuarie 2015.


Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Pirsoaga
Telefon: 021.308.05.16 Email: mihaela.pirsoaga@uefiscdi.ro

Apel EuroNanoMed II ERA - NET 2015

S-a lansat al 6-lea apel transnational, in cadrul proiectului EuroNanoMed II ERA NET, pentru cercetarea europeana comuna privind aspectele legate de nanomedicina - aplicatie nanotehnologie pentru sanatate. Nanomedicina este un domeniu in crestere rapida, cu un mare potential de imbunatatirea solutiilor de diagnosticare si terapie pentru numeroase maladii.

Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transnationale axate pe nanomedicina, temele fiind: medicina regenerativa; diagnosticare; sisteme tinta de livrare.

Consortiul proiectului trebuie sa fie format din minim de trei grupuri de cercetare din trei tari diferite, inclusiv cel putin doua grupuri de cercetare eligibile din EuroNanoMed II tara / regiuni care participa la al 6-lea apel transnational. Numarul maxim de participanti pentru consortiul proiectului este de sapte.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 03 martie 2015 ora 17:00 (CET).

Mai multe informatii sunt disponibile la: Apel EuroNanoMed II ERA - NET 2015


Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole
Telefon: 021.302.38.63 Email: mihaela.manole@uefiscdi.ro

Apel in pregatire Neuron ERA - NET 2015

In data de 9 ianuarie 2015, in cadrul proiectului ERA-NET "Network of European Funding for Neuroscience Research - NEURON" va fi lansat apelul transnational pentru proiecte de cercetare in domeniul neurostiintelor "European Research Projects on Neurodevelopmental Disorders".

Proiectele de cercetare trebuie sa acopere cel putin una din urmatoarele arii:

  • cercetare fundamentala privind patogeneza si/sau etiologia tulburarilor neurodevelopmentale, aceasta poate include dezvoltarea de resurse inovatoare sau resurse comune, precum si noi tehnologii pentru predictie, prevenire sau tratament al bolii;
  • cercetare clinica, inclusiv exploatarea de noi seturi de date clinice, pentru dezvoltarea de noi strategii pentru diagnostic, terapie si proceduri de reabilitare pentru boli in care mecanismele de neurodezvoltare joaca rol cheie.

  • Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 9 martie 2015 iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 23 iunie 2015.

    Detalii privind apelul sunt prezentate la:
    http://uefiscdi.gov.ro/articole/3918/Apel-Neuron-2015.html

    Persoana de contact UEFISCDI:
    Simona Stoian: Telefon: 021.302. 3893
    Email: simona.stoian@uefiscdi.ro

    Apel ERA-MIN ERA - NET 2015

    S-a lansa al treilea apel comun transnational, in cadrul proiectului ERA-MIN ERA-NET, pentru proiecte de cercetare transnationale ce sprijina aprovizionarea durabila si responsabila a resurselor primare din Europa.

    Apelul abordeaza toate aspectele legate de lantul valoric al materiilor prime non-energetice, grupate in trei arii tematice:

  • resurse primare;
  • resurse secundare (reciclare);
  • inlocuire a materialelor critice.

    Informatii detaliate despre Apelul comun sunt publicate la: Apel ERA-MIN ERA - NET 2015


    Persoana de contact UEFISCDI:
    Mihaela Manole
    Telefon: 021.302.38.63 Email: mihaela.manole@uefiscdi.ro

  • Apel E-RARE 2015

    In cadrul proiectului E-RARE 3 a fost lansat al 7-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul bolilor rare "Transnational Research Projects on Rare Diseases".

    Scopul apelului este acela de a da posibilitatea oamenilor de stiinta din diferite tari sa dezvolte colaborari eficiente in proiecte comune de cercetare interdisciplinara, bazate pe complementaritate si schimb de expertiza, cu clara abordare pentru cercetarea translationala.

    Proiectele trebuie sa aiba ca tematica un grup de boli rare sau o singura boala rara (conform definitiei europene - boala ce afecteaza nu mai mult de 5 din 10.000 de persoane din Comunitatea Europeana, statele asociate si Canada).

    Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 18 februarie 2015 iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 2 iunie 2015.

    Detalii privind apelul sunt prezentate la: Apel E-RARE 2015

    Persoana de contact UEFISCDI:
    Simona Stoian: Telefon: 021.302. 3893
    Email: simona.stoian@uefiscdi.ro