26.09.2014
Cafeneaua de Inovare

Antreprenori din domeniul tehnologiei, investitori, reprezentanti ai structurilor europene si nationale, actori importanti pentru ecosistemul antreprenorial romanesc se intalnesc luni 29 septembrie 2014, incepand cu ora 14:00, la cea de-a 3-a editie a Cafenelei de Inovare.

Discutiile acestei editii sunt concetrate pe Agenda Digitala Europeana, oportunitatile si provocarile pentru antreprenori, importanta clusterelor in stimularea inovarii si proprietatea intelectuala.

Cafeneaua de Inovare este o initiativa UEFISCDI prin care se doreste facilitarea cadrului general pentru dezvoltarea instrumentelor de finantare public-private. Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei Europene prin proiectele eDigiregion, SEE Technology, Vibe, Finno, Cloud.

Detalii privind aceasta editie a Cafenelei de Inovare gasiti la: www.cafeneauadeinovare.ro

Locatie: TechHub, Bucuresti (Str. Nicolae Filipescu, Nr. 39-41)

Contact UEFISCDI:
Telefon: 021.307.19.59
Email: crew@cafeneauadeinovare.ro

Balkan Venture Forum

UEFISCDI, in calitate de partener al proiectului Venture Initiative in Balkan Europe-VIBE, finantat prin Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei (SEE), invita toate firmele inovative la Forumul Balkan Venture Forum - BkVF.

A-6-a editie a forumului va avea loc in perioada 12-13 noiembrie 2014, Nova Gorica, Slovenia . Antreprenorii din zone precum stiintele vietii, tehnologia informatiei au posibilitatea de a-si prezenta activitatea, de a se intalni cu beneficiarii, partenerii strategici, investitorii si reprezentanti ai capitalului de risc.

Mai multe detalii despre program, speakeri si oportunitati de prezentare a propriei idei de afaceri, sunt disponibile la: aici


Persoana de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi Telefon: 021.302.38.59
Email: marius.mitroi@uefiscdi.ro

Proiectul SEE-Technology

In cadrul proiectului SEE-Technology partenerii, printre care se numara si UEFISCDI, au identificat solutii de imbunatatire si dezvoltare a serviciilor de asistenta pentru IMM-urile inovative, oferite de centrele universitare si de catre parcurile stiintifice, in vederea facilitarii adoptarii ideilor de cercetare si a produselor printr-un acces mai bun la cunoastere, la resurse si la piete, atat la nivel national cat si la nivel transnational.

Informatii detaliate privind rezultatele obtinute in cadrul proiectului pot fi accesate: SEE-Technology


Persoana de contact UEFISCDI:
Catalin Molagic: Telefon: 021.308.05.87
Email: catalin.molagic@uefiscdi.ro

Apel in pregatire ERA MBT

In luna octombrie 2014, in cadrul proiectului Marine Biotech "Marine biotechnology ERA-NET" va fi lansat primul apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul biotehnologiei marine "The development of biorefinery processes for marine bioresources".

Scopul principal al apelului este de a stimula activitati europene comune de cercetare si dezvoltare in domeniul biotehnologiei marine.

Echipele de cercetare care aplica pentru finantare se supun criteriilor de eligibilitate nationale, specifice tarilor din care fac parte. Finantarea va fi acordata pentru o perioada maxima de trei ani, in conformitate cu reglementarile nationale.Pot participa echipe de cercetare din organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare etc.) si intreprinderi. Vor fi finantate doar proiecte transnationale. Fiecare consortiu trebuie sa cuprinda cel putin 3, dar nu mai mult de 8 grupuri de cercetare eligibile din minim 3 tari participante la apel. Echipele de cercetare din tari care nu participa la apel pot participa in proiecte daca demonstreaza valoarea adaugata consortiului si daca isi asigura finantarea din venituri proprii.

Documentele apelului vor fi publicate in luna octombrie 2014 la adresa Apel-in-pregatire-ERA-MBT.html


Persoana de contact UEFISCDI:
Simona Stoian: Telefon: 021.302.38.93
Email: simona.stoian@uefiscdi.ro