02.04.2015
Comunicat privind procesul de evaluare pentru competitia "Tinere echipe de cercetare "- TE 2014

In data de 1 aprilie 2015, UEFISCDI a primit din partea Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS), coordonatorul stiintific al Programului Resurse Umane, prin email, urmatoarele :

1. Criteriile de validare a evaluatorilor pentru competitia TE-2014;

2. Tipul de informatii necesare pentru validarea expertilor evaluatori de catre comisiile CNCS :

-CV-ul;
- lista de lucrari publicate, in extenso (cu precizarea la fiecare articol publicat a factorului de impact);
- indicele Hirsch ;
- lista de contracte ca Director/Responsabil de proiect.

Termenul stabilit de CNCS pentru finalizarea completarii acestor informatii de catre expertii romani este 7 aprilie si 9 aprilie 2015 pentru expertii straini.

UEFISCDI a transmis aceasta solicitare tuturor posibililor evaluatori din baza de date deja constituita de UEFISCDI in data 2 martie 2015, conform regulilor de selectie CNCS stabilite in luna februarie 2015 (2.489 posibili evaluatori, din care 757 evaluatori straini din baza de evaluatori straini constituita in 2011, cu Article Influence Score (AIS) mai mare de 2, si utilizati in evaluarile din perioada 2011-2014).

Mentionam ca de la momentul primirii comunicarii pana la momentul transmiterii solicitarii tuturor posibililor evaluatori, UEFISCDI a pregatit platforma web necesara completarii acestor informatii.

Va vom tine la curent cu procesul de validare a expertilor, iar la momentul aprobarii listei posibililor evaluatori de catre ANCSI, va vom comunica inceperea evaluarii.