12.10.2015

Ediție specială Cafeneaua de Inovare, Braşov

Tineri cercetători, antreprenori cu experiență, investitori și reprezentanți ai organizațiilor care sprijină dezvoltarea afacerilor se vor întâlni pe 21 octombrie 2015 la Hof Cafe în Brașov, într-o ediție specială a Cafenelei de Inovare. În cadrul acesteia se va desfășura a doua ediție a competiției „Researchpreneurs Wanted!”, care urmărește să identifice tineri cercetători sau inovatori care au dezvoltat un prototip sau un produs funcțional pe care, cu ajutorul mentorilor și specialiștilor, îl pregătesc pentru marketare prin participarea la o sesiune de pitching în fața unui juriu experimentat. Cei interesați se pot înscrie, până pe 18 octombrie 2015, pe www.cafeneauadeinovare.ro, secţiunea Competiție, sau accesând link-ul http://goo.gl/zEHc4g.
Informații despre speakeri și agenda evenimentului sunt disponibile pe site-ul www.cafeneauadeinovare.ro și pe pagina de Facebook CafeneauadeInovare.

Contact UEFISCDI:
Telefon: 021 30 71 959
E-mail: crew@cafeneauadeinovare.ro

Eveniment lansare sisteme informatice

Vineri, 23 octombrie 2015, la Centrul de Conferințe al Institutului Național de Statistică, București se desfăşoară evenimentul de lansare a sistemelor informatice dezvoltate în cadrul proiectului “Politici bazate pe evidențe și impactul asupra pieței forței de muncă (INFO-HE)” implementat de UEFISCDI şi coordonat științific de CNFIS.
În cadrul evenimentului se vor prezenta platformele „Registrul Educațional Integrat (REI)”, „Registrul Matricol Unic (RMU)” cu funcţionalităţi exclusiv online și „Studenţi, Absolvenţi şi Piaţa Muncii (SAPM)”. Acestea reprezintă instrumente esențiale de stimulare şi consolidare a capacităţii învăţământului superior în formularea politicilor educaţionale.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi:
http://infohe.forhe.ro/eveniment-lansare-sisteme-informatice-info-he/



Persoana de contact UEFISCDI:
Andreea Manea
Telefon: 021 30 71 903
E-mail: andreea.manea@uefiscdi.ro

Orientare strategică pentru institutele naţionale de cercetare- dezvoltare

In perioada imediat următoare, UEFISCDI va derula a doua serie a întâlnirilor dedicate exerciţiului de construcţie a orientărilor strategice, pentru institutele naţionale de cercetare- dezvoltare partenere.

Organizate în cadrul proiectului “Creşterea capacităţii administrative a sistemului public de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare din România, pentru a răspunde pe termen scurt, mediu şi lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-socială a României”, evenimentele vor avea ca obiectiv construcţia de scenarii cu privire la posibilele direcţii de dezvoltare a INCD-urilor până în 2020.
Cele 5 întâlniri, proiectate sub forma unor ateliere de lucru interactive, vor porni de la investigarea tendinţelor tehnologice emergente în domeniile de activitate ale INCD-urilor, sau de la analiza scientometrică a publicaţiilor ştiinţifice aferente domeniilor de cercetare.
Vor fi astfel implicate Institutul de Biotehnologii Alimentare (IBA Bucureşti), Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale (INCSMPS Bucureşti), Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT Bucureşti), GeoEcoMar Bucureşti şi Institutul Național de Studii şi Cercetări pentru Comunicații (INSCC București).
Pentru mai multe detalii legate de prima serie a întâlnirilor dedicate acestei activităţi, vă invităm să vizitaţi website-ul proiectului: www.incd2020.ro.



Persoana de contact UEFISCDI:
Mirabela Amarandei
Telefon: 021 30 71 978
E-mail: mirabela.amarandei@uefiscdi.ro

EURAXESS Roadshow - Mobilise your career!

Dacă vă pasionează domeniul cercetării, căutaţi un job, o mobilitate sau oportunităţi de finanţare, atunci vă aşteptăm la EURAXESS Roadshow!
Caravana EURAXESS va străbate 16 ţări din Europa, cu opriri în 34 de oraşe. În România sunt planificate două opriri:

  • Bucuresti - 3 noiembrie 2015, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept
  • Iaşi - 9 noiembrie 2015, Universitatea de Medicină şi Farmacie G.T.Popa
Evenimentul este organizat de reţeaua pan-europeană – EURAXESS – creată la iniţiativa Comisiei Europene pentru a sprijini mobilitatea cercetătorilor.
Programul cuprinde activităţi între orele 10:00 şi 16:00:
  • conferinţă cu prezentări şi discuţii tip panel pe tema Oportunităţilor de carieră în cercetare la nivel european (12:00 - 14:00).
  • activităţi de informare şi promovare cu ajutorul a 2 corturi dotate cu infotouch
  • photo booth
  • sesiune de poze profesionale tip CV la bordul autocarului EURAXESS parcat în faţa universităţii
  • asistenţă în navigarea pe portalul naţional etc.
Participarea este gratuita!



Persoana de contact UEFISCDI:
Alina Buchi
Telefon: 021 30 71 964
E-mail: euraxess@euraxess.gov.ro
www.euraxess.gov.ro
www.facebook.com/EuraxessRO

RE(ACT) Congress 2016

3rd international congress on research of rare and orphan diseases will be held at the Crowne Plaza Barcelona – Fira Center in Barcelona, Spain, from 9th to 12th March 2016 a superb setting for stimulating learning, exchanges and networking. This congress is jointly organized by the Blackswan Foundation and E-Rare (project partner UEFISCDI).

The conference sessions will explore issues and cutting-edge technologies that affect many adult and pediatric conditions. The following topics are to be discussed:

  • Drug repositioning and personalized medicine
  • NGS and undiagnosed rare diseases
  • Pathophysiology
  • Bringing treatments to the clinic
  • Neurological diseases
  • Patients and research
For more information on the program : Full program
Early registrations are open until the 31st of October, 2015 : REGISTER NOW

For more information : http://www.react-congress.org Twitter account / Facebook page / LinkedIn

Study in Romania - portal de promovare a învăţământului superior românesc la nivel internațional

Study in Romania - este prima platformă complexă care promovează învățământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naționali și internaţionali, în programe de studiu din oferta educaţională a universităţilor româneşti.

Scopul principal al platformei este construirea unei imagini pozitive a învățământului superior românesc, creșterea vizibilității și promovarea ofertei educaționale a universităților din România la nivel internațional. Pentru atingerea acestui deziderat, portalul furnizează informaţii relevante privind sistemul de învățământ superior românesc, programele de studii, procesul de înscriere la studii, viața de student și facilitățile, avantajele de care beneficiază studenții în România, informații despre obținerea vizei de studiu/permisului de rezidență cât și informații despre potenţialul turistic al României.

Până în prezent în platformă sunt prezentate în detaliu peste 730 programe de studiu oferite în 12 limbi străine, începând cu informații despre anul pregătitor pentru studierea limbii române, programe de licență, programe de masterat și programe de doctorat. Totodată, în curând platfoma va furniza informații despre posibilitățile de studiu și practică pe termen scurt, disponibile în cadrul universităților românești prin programul Erasmus +.

Pentru a putea promova oferta educațională în cadrul portalului și a contribui la atragerea studenţilor naționali și internaţionali, în programe de studiu din România, vă rugăm să transmiteți o solicitare pe adresa de e-mail studyinRo@uefiscdi.ro. În urma solicitării, fiecare universitate va primi un user și o parolă proprie pentru a putea accesa formularul de completare a informațiilor privind oferta educațională.
Vă invităm să vă alăturați comunității Study in Romania!

Pentru detalii, accesaţi www.studyinromania.gov.ro
Facebook: www.facebook.com/StudyinRomania.gov.ro



Contact UEFISCDI:
Telefon: 021 30 71 977
E-mail: studyinro@uefiscdi.ro





Dacă doriţi să nu mai primiţi acest email vă rugăm să ne contactaţi la adresa: dezabonare@uefiscdi.ro.
Copyright © 2015 UEFISCDI, Toate drepturile rezervate.