25.11.2015

Apel CHIST-ERA 2015

A fost deschis cel de-al 6-lea apel în cadrul proiectului CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies ERANET) pentru propuneri de proiecte în următoarele două domenii:

  • User-Centric Security, Privacy and Trust in the Internet of Things (SPTIoT)
  • Terahertz Band for Next-Generation Mobile Communication Systems (TMCS)
Bugetul României aprobat pentru acest call este de 300.000 euro, pentru ambele tematici.

Propunerile se pot depune până cel târziu 13 ianuarie 2016 (17:00 CET). Informaţii detaliate privind acest apel sunt disponibile la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/4222/Apel-CHIST-ERA-2015-The-6th-international-Call-for-research-projects.html

Persoana de contact UEFISCDI:
Monica CRUCERU
Telefon: 021 308 05 61
E-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro

Balcan Venture Forum 2015

UEFISCDI, în calitate de partener al celei de-a 7-a ediții a Balkan Venture Forum-BkVF, vă invită să participați la evenimentul ce se va desfășura la Zagreb, în Croația, în perioada 3-4 decembrie 2015. Vă mulțumim că de-a lungul timpului v-ați implicat în dezvoltarea proiectelor dedicate cercetării și inovării inițiate de noi! În cadrul parteneriatului oferim un discount de 30%, membrilor comunității noastre, la achiziționarea tichetelor de participare care se găsesc aici: https://www.eventbrite.com/e/balkan-venture-forum-tickets-19316505187. Pentru obținerea reducerii, folosiți codul special: 30percent@Uefiscdi

Balkan Venture Forum reunește întreprinzători inovativi, investitori, reprezentanți ai capitalului de risc și alți actori care sprijină mediul antreprenorial, cercetarea, dezvoltarea și inovarea. Printre investitori se vor număra Apostolos Apostolakis de la Venture Friends, Ricardo Aimerito de la ERA Kapital, Dan Lupu de la Early Bird Venture Capital, Baybars Altuntas de la EBAN și Marvin Liao de la 500 Startups.
Pe lângă start-up-uri inovatoare, la eveniment sunt așteptați toți cei interesați de proiectele înscrise în competiția finală, de extinderea rețelei de afaceri și de realizarea de noi contacte, precum și cei care doresc să își promoveze propriile produse/prototipuri la expoziția ce va avea loc în paralel cu lucrările conferinței.

Mai multe detalii despre program, speakeri și oportunități de prezentare a propriei idei de afaceri puteți găsi la adresa: www.balkanventureforum.org.



Contact UEFISCDI:
E-mail: crew@cafeneauadeinovare.ro

Study in Romania - portal de promovare a învăţământului superior românesc la nivel internațional

Study in Romania - este prima platformă complexă care promovează învățământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naționali și internaţionali, în programe de studiu din oferta educaţională a universităţilor româneşti.

Scopul principal al platformei este construirea unei imagini pozitive a învățământului superior românesc, creșterea vizibilității și promovarea ofertei educaționale a universităților din România la nivel internațional. Pentru atingerea acestui deziderat, portalul furnizează informaţii relevante privind sistemul de învățământ superior românesc, programele de studii, procesul de înscriere la studii, viața de student și facilitățile, avantajele de care beneficiază studenții în România, informații despre obținerea vizei de studiu/permisului de rezidență cât și informații despre potenţialul turistic al României.

Până în prezent în platformă sunt prezentate în detaliu peste 746 programe de studiu oferite în 12 limbi străine, începând cu informații despre anul pregătitor pentru studierea limbii române, programe de licență, programe de masterat și programe de doctorat. Totodată, în curând platfoma va furniza informații despre posibilitățile de studiu și practică pe termen scurt, disponibile în cadrul universităților românești prin programul Erasmus +.
Pentru a putea promova oferta educațională în cadrul portalului și a contribui la atragerea studenţilor naționali și internaţionali, în programe de studiu din România, vă rugăm să transmiteți o solicitare pe adresa de e-mail studyinRo@uefiscdi.ro. În urma solicitării, fiecare universitate va primi un user și o parolă proprie pentru a putea accesa formularul de completare a informațiilor privind oferta educațională.
Vă invităm să vă alăturați comunității Study in Romania!

Pentru detalii, accesaţi www.studyinromania.gov.ro
Facebook: www.facebook.com/StudyinRomania.gov.ro



Persoana de contact UEFISCDI:
Telefon: 021 30 71 977
E-mail: studyinro@uefiscdi.ro

Sesiunile de formare INFO-HE

În perioada 26 noiembrie – 10 decembrie 2015 au loc ultimile sesiuni de formare în vederea utilizării platformelor Registrul Matricol Unic (RMU), Registrul Educaţional Integrat (REI) dezvoltate în cadrul proiectului “Politici bazate pe evidenţe şi impactul asupra pieţei forţei de muncă (INFO-HE)” precum şi conferinţa de finalizare a proiectului.

Pentru sesiunile de formare dedicate RMU vor fi abordate: rolul și funcționalitățile sistemului, modulul de nomenclatoare, modalitatea de operare și accesul utilizatorilor la nivelul sistemului informatic.
În cadrul sesiunii de formare dedicate REI vor fi prezentate: rolul și funcționalitățile platformei, modulul de nomenclatoare, tipurile şi modalităţile de generare a rapoartelor.
În cadrul conferinţei de finalizare a proiectului vor fi prezentate activităţile proiectului, modalitatea de implementare a acestora şi rezultatele obţinute.

Pentru calendarul actualizat al evenimentelor, vă rugăm să accesaţi: http://infohe.forhe.ro/sesiuni-de-formare-info-he



Contact UEFISCDI:
E-mail: info-he@uefiscdi.ro









Adresa:
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.

Contact:
E-mail: pr@uefiscdi.ro
Tel: 004 021 30 23 850
Fax: 004 021 31 15 992

Program de lucru:
Luni - Vineri 8:00-16:00

            

Dacă doriţi să nu mai primiţi acest email vă rugăm să ne contactaţi la adresa: dezabonare@uefiscdi.ro.
Copyright © 2015 UEFISCDI, Toate drepturile rezervate.