28.05.2015

"Dialoguri despre educație" – Ediția I

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) lansează seria Dialogurilor despre educație, evenimente care îşi propun promovarea principalelor tematici din domeniul educaţional pe agenda publică pentru creşterea vizibilităţii acestora şi încurajarea dezbaterii constructive dintre tineri, instituţii şi factori decizionali. Evenimentul va crea un spaţiu deschis ce va reuni persoane pasionate de educaţie (doctoranzi, tineri cercetători, jurnalişti, studenţi, cadre didactice, reprezentanţi ai societăţii civile) şi persoane cu experienţe decizionale în acest domeniu.
Prima ediție, ce va avea loc pe 5 iunie, ora 17:00, Hotel Intercontinental (Sala Opera), are ca temă: “Cine lipsește de la masa învăţământului superior? - O dezbatere despre acces și echitate” și se bucură de prezența a doi invitați, persoane cu experiențe remarcabile în domeniul politicilor educaționale: Jamil Salmi - fost coordonator al rețelei de profesioniști în învățământ superior al Băncii Mondiale și Șerban Iosifescu - director al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Pentru mai multe detalii cât și pentru a vă înscrie, vă invităm să accesați site-ul evenimentului: http://www.dialogurieducatie.ro.

Persoana de contact UEFISCDI:
Delia Gologan
Telefon: 021 30 71 977
E-mail: delia.gologan@uefiscdi.ro

Seminar "No student left outside - a discussion about equity in the Romanian higher education system"

UEFISCDI va organiza în data de 5 iunie, la Hotel Intercontinental, București, sala Bolero (etaj 2) seminarul ”No student left outside - a discussion about equity in the Romanian higher education system”. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Internaționalizare, echitate și management universitar pentru un învățământ superior de calitate” (IEMU) și face parte din pachetul de activități dedicat dezvoltării zonei referitoare la accesul echitabil în sistemul de învățământ superior și își propune să aducă în discuție aspecte legate de echitatea în sistem pornind de la contextul actual până la definirea problemelor și dezbaterea unor recomandări. În cadrul acestui eveniment participă 30 de experți internaționali și naționali recunoscuți pentru contribuțiile academice sau în dezvoltarea politicilor referitoare la îmbunătățirea echității sistemului de învățământ superior.

Persoana de contact UEFISCDI:
Daniela Alexe
Telefon: 021 30 71 977
E-mail: daniela.alexe@uefiscdi.ro

"Cafeneaua de Inovare" – Ediția IV

Așa cum v-am obișnuit, de 3 ani organizăm Cafeneaua de Inovare, eveniment de networking pentru toți cei care sunt interesați de transformarea rezultatelor cercetării în produse viabile în piață! Aceasta a patra ediție este dedicată studiului realizat de UEFISCDI asupra ecosistemului antreprenorial din România, reunind, în dezbateri, la aceeași masă antreprenori cu experiență care au sprijinit culegerea datelor, concentrându-se apoi asupra instrumentelor de finanțare active, discutate de reprezentanți cheie din sectoarele public și privat. Surpriza evenimentului o constituie competiția Researchpreneurs Wanted! care urmărește să identifice tineri cercetători sau inovatori care au dezvoltat un prototip sau un produs funcțional pe care, cu ajutorul mentorilor și specialiștilor, îl pregătesc pentru marketare prin participarea la o sesiune de pitching în fața unui juriu experimentat. Evenimentul va avea loc în data de 11 iunie 2015, incepand cu orele 13:30, la Institute, The Cafe, Știrbei Voda, nr. 104 - 106, București. Pentru înscriere și alte informații, accesați: www.cafeneauadeinovare.ro.

Persoana de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi
Telefon: 021 30 23 859
E-mail: crew@cafeneauadeinovare.ro

STOA Workshop ”Graphene in Europe”

FLAG-ERA Consortium organizează în data de 2 iunie, începând cu ora 15:30, STOA Workshop "Graphene in Europe" la European Parliament Brussels - Paul Henri Spaak (PHS) 7C050.  Agenda evenimentului este disponibilă aici.
Workshop-ul poate fi urmărit la: http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/other-events/video?event=20150602-1530-SPECIAL-UNKN

Persoana de contact UEFISCDI:
Domnica Coteț
Telefon: 021 30 23 880
E-mail: domnica.cotet@uefiscdi.ro

Conferința EuroNano Forum 2015

Conferinţa EuroNano Forum 2015 (ENF 2015) va avea loc în perioada 10-12 iunie 2015 la Riga, Letonia, hotel Radisson Blu Latvija. Evenimentul este organizat sub auspiciile preşedinţiei letone în cooperare cu Direcţia Generală a Comisiei Europene pentru Cercetare şi Inovare. ENF2015 va revizui stadiul de dezvoltare a tehnologiei europene în nanotehnologii şi materiale avansate, vor fi discutate cele mai recente progrese în nanoştiinţă şi nanotehnologii, precum şi contribuţia lor la inovare în procesul de fabricaţie în toate sectoarele industriale.
Asociat Conferinţei ENF 2015, în data de 12 iunie va avea loc un Brokeraj pentru apelul ce va fi lansat în cadrul proiectului ProSafe privind implementarea Safe-by-Design.
Pentru detalii suplimentare privind conferinţa şi înregistrarea aici.

Persoana de contact UEFISCDI:
Mihaela Manole
Telefon: 021 30 23 863
E-mail: mihaela.manole@uefiscdi.ro

Call for Expressions of Interest on Systems and Cognitive Neuroscience

Human Brain Project (HBP) is looking to add 4 systems & cognitive neuroscience projects which:

  • Bridge from basic anatomy and physiology to mapping and cognition, plus theory and modelling
  • Use and/or feed at least 2 HBP Platforms including specification of data and/or tools
  • Include two or more spatial and/or temporal scales
  • Provide actual simulation models and/or disease models related to the cognitive function you will study
  • Offer real-world applications (e.g. software, atlases, robotics, neuromorphic computing, drug design, etc.).

Persoana de contact UEFISCDI:
Domnica Coteț
Telefon: 021.302.38.80
E-mail: domnica.cotet@uefiscdi.ro

 



Adresa:
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.

Contact:
E-mail: pr@uefiscdi.ro
Tel: 004 021 30 23 850
Fax: 004 021 31 15 992

Program de lucru:
Luni - Vineri 8:00-16:00

            

Daca doriti sa nu mai primiti acest email va rugam sa ne contactati la adresa: dezabonare@uefiscdi.ro.
Copyright © 2015 UEFISCDI, Toate drepturile rezervate.