19.06.2017

Rezultate competiţie FDI 2017

În urma etapei de evaluare a proiectelor depuse pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare Instituţională- FDI 2017, au fost propuse spre finanțare 150 de proiecte din cele 305 depuse de universitățile de stat din România. Valoarea totală alocată finanțării proiectelor este de 24. 186.700 lei.

Competiţia FDI 2017 a avut ca scop susţinerea proiectelor de dezvoltare instituțională de la nivelul universităţilor de stat din România, în vederea creşterii capacităţii instituţionale şi îmbunătăţirii calităţii sistemului naţional de învățământ superior.

Informaţii detaliate privind această competiţie pot fi accesate la adresa: http://www.cnfis.ro/competitia-fdi-2017/

Persoană de contact UEFISCDI:
Andreea Manea
E-mail: andreea.manea@uefiscdi.ro
Telefon: +40 21 307 19 03

Apel ERA.Net RUS plus 2017

A fost lansat Apelul 2017 în cadrul proiectului “Further linking Russia to the ERA: Coordination of MS/ AC S&T programmes towards and with Russia (ERA.Net RUS plus)”. Scopul apelului S&T este acela de a crea o colaborare pe termen lung în domeniul cercetării și inovării între statele membre ale UE / ţările asociate și Rusia. Iniţiativele S&T sunt proiectele comune de cercetare şi dezvoltare (R&D) realizate de către instituţiile partenere ("consorţiu"), concepute pentru a dobândi noi cunoştinţe prin cercetare ştiinţifică, fundamentală, experimentală şi/sau teoretică.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este: 4 iulie 2017, ora 15.00 CEST (16.00 ora Moscovei).

Detalii privind tematicile, structura consorţiului, criteriile naţionale de eligibilitate şi finanţare sunt disponibile la adresa: https://uefiscdi.ro/era-net-rus-plus.

Persoană de contact UEFISCDI:
Domnica Coteț
E-mail: domnica.cotet@uefiscdi.ro
Telefon: 021 302 38 80


Apel GEOTHERMICA 2017

Obiectivul primului apel al proiectului GEOTERMICA, lansat recent, este de a oferi posibilitatea realizării unor proiecte care să accelere demonstrarea și validarea noile concepte de aprovizionare cu energie geotermală în cadrul sistemului energetic. Accentul este pus pe demonstrarea faptului că energia geotermală reprezintă o sursă de energie sigură, durabilă, competitivă și accesibilă pentru Europa.

Termenul limită de depunere a pre-propunerilor de proiecte este 10 iulie 2017 , ora 13:00 (UTC).

Detalii privind tematicile, structura consorţiului, criteriile naţionale de eligibilitate şi finanţare sunt disponibile la adresa:https://uefiscdi.ro/geothermica.

Persoană de contact UEFISCDI:
Cristina COTET
E-mail: cristina.cotet@uefiscdi.ro
Telefon: +4 021 30 23 884


European University Institute (EUI) organizează concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante

EUI caută experți în domeniile:

  • Istorie modernă timpurie a Mediteranei (HEC2) - termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 28 iulie 2017 (17:00 CEST)
  • Economie - procedura de evaluare și intervievare a candidaților va demara în data de 6 septembrie 2017, dar aplicațiile care vor fi depuse ulterior acestei date vor fi luate în considerare până la ocuparea posturilor.

Candidații trebuie să prezinte un portofoliu de lucrări ştiinţifice relevante și să dovedească experiență profesională postuniversitară, precum și de conducere a doctoratelor.

Pentru detalii privind condițiile de candidatură și de depunere a aplicațiilor, accesați site-ul: www.eui.eu/vacancies.


Burse şi premii Humboldt pentru cercetători

Fundația Alexander von Humboldt oferă burse și premii de cercetare pentru cercetători de înaltă calificare care doresc să desfășoare un proiect de cercetare în Germania. Programele de cercetare se adresează cercetătorilor aflați pe trepte diferite de carieră, de la postdoc la cercetători de vârf, recunoscuți în plan internațional.

Prezentarea detalitată a programele de cercetare poate fi accesată la adresa: https://www.humboldt-foundation.de/web/programmes.html. Se poate candida în oricare moment al anului. Nu există cote de țară ori de disciplină.

Printr-o multitudine de programe de finanțare pentru Humboldt alumni se sprijină contactul cu institutul german gazdă după prima ședere în Germania, sprijinind în același timp crearea unei legături între foștii bursieri Humboldt, cei peste 28.000 de cercetători din peste 140 de țări.

Persoană de contact:
Ruxandra Cosma
E-mail: ruxandracosma@lls.unibuc.ro


Licitaţie deschisă pentru furnizarea unor servicii de suport IT pentru beneficiarii EUI

European University Institute (EUI) a lansat o invitație deschisă la licitație pentru furnizarea unor servicii de suport IT pentru beneficiarii EUI, ref. CFT-EUI-ICTS-2017-001.

Toți cei interesați pot depune oferte de participare până la data de 12 iulie, ora 15.00 (Central European Time).

Pentru detalii și condiții de înscriere la licitație, puteți accesa linkul:http://www.eui.eu/About/Tenders/Index.aspx



Adresa:
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.

Contact:
E-mail: pr@uefiscdi.ro
Tel: 004 021 30 23 850
Fax: 004 021 31 15 992

Program de lucru:
Luni - Vineri 8:00-16:00

            

Daca doriti sa nu mai primiti acest email va rugam sa ne contactati la adresa: dezabonare@uefiscdi.ro.
Copyright © 2017 UEFISCDI, Toate drepturile rezervate.