Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Evenimente

Noiembrie 2023
L
M
M
J
V
S
D

FOHE-BPR Conference

In pregatirea Conferintei Ministeriale a Procesului Bologna, UEFISCDI a organizat prima editie a conferintei „Future of Higher Education - Bologna Process Researchers' Conference” (FOHE-BPRC), in perioada 17 - 19 octombrie 2011, avand aproximativ 200 de participanti din peste 30 de tari. Aceasta conferinta a fost considerata ca fiind primul dialog structurat si la nivel inalt intre cercetatori si reprezentanti ai decidentilor nationali pe tema politicilor in invatamantul superior din cele 47 state membre ale Spatiului European al Invatamantului Superior si de la nivel global.


A doua editie a Conferintei Internationale a Cercetatorilor “Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference FOHE-BPRC 2014”, a fost organizata de catre UEFISCDI impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale, cu sprijinul Presedintiei Italiene a Uniunii Europene si in parteneriat cu Armenia, in perioada 24 – 26 noiembrie la Biblioteca Nationala din Bucuresti.

In deschiderea oficiala a conferintei au luat cuvantul domnul Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale, Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei in Romania, Armen Ashotyan, Ministul Educatiei si Stiintei din Armenia (tara care detine Secretariatul Procesului Bologna si organizatoarea urmatoarei Conferinte Ministeriale a Procesului Bologna ) si Dzulkifli Abdul Razak, Presedintele Asociatiei Internationale a Universitatilor, evidentiind rolul cercetarii in realizarea politicilor publice.

Printre participantii la conferinta, membri in Comitetul Stiintific si in Consiliul editorial s-au numarat cercetarori si experti in invatamantul superior, cercetare si inovare apartinand unor institutii de renume, precum: Institutul Educatiei din Londra (IOE), Universitatea Central Europeana din Budapesta (CEU), Asociatia Europeana a Universitatilor (EUA), Asociatia Internatională a Universitatilor (IAU), Banca Mondiala, Academia Globala de Arta si Stiinta (WAAS), Ministerului Educatiei, Invatamantului Superior si Cercetarii din Italia, Consiliul Europei, Asociatia pentru Studii in Internationalizarea Educatiei (SAGE), Institutul Finlandez de Cercetare Educatională (FIER), Universitatea Harvard si Universitatea din Luxemburg.

La aceasta editie a conferintei au particpat in jur de 170 persoane, cercetatori, profesori de marca, studenti doctoranzi, experti ai Procesului Bologna, cat si experti in domeniul politicilor educationale din 30 de tari. Pe parcursul celor trei zile au fost prezentate peste 60 de articole academice pe noua teme relevante pentru dezbaterile internationale privind viitorul invatamantului superior, si anume: Internationalizarea educatiei, Finantare și Guvernanta, Excelenta si diversificarea misiunii institutiilor de invatamant superior, Predare, invatare si participarea studentilor, Dimensiunea sociala a educatiei si echitatea, Educatie, Cercetare si Inovare, Asigurarea Calitatii, Impactul Procesului Bologna in Spatiul European al Invatamantului Superior si in plan global, Politici publice fundamentate in invatamantul superior: analiza, impactul si raportarea datelor. Rezultatele conferintei au fost publicate in doua volume de catre editura Springer, sub titlul ”The European Higher Education Area: Between Critical Reflections and Future Policies” (ISBN 978-3-319-18767-9), acestea sunt disponibile in regim open access.

Ecourile la nivel international nu au intraziat sa apara, un articol dedicat conferintei a aparut pe 5 December 2014, in University World News - the global window on higher education, Issue No:346.


Mai multe detalii, agenda evenimentului cat si lucrarile prezentate in cadrul conferintei sunt disponibile pe pagina oficiala a evenimentului www.fohe-bprc.forhe.ro.


Conferinta in imagini

 

Volumele ce au rezultat in urma editiei anterioare a evenimentului, au fost publicate de catre editura Springer in doua volume de articole de cercetare privind Procesul Bologna si reformele nationale: Europen Higher Education at the Crossroads – Between the Bologna Process and National Reforms ISBN 978-94-007-3937-6


Incepand cu 12 martie 2012, data aparitiei online a volumelor, si pana in prezent, articole din cadrul lucrarii au fost descarcate de  47.000 ori, situand astfel eBook-ul in topul celor mai descarcate Springer eBook Colection. In anul 2014 au fost descarcate 22.452 articole:http://www.springer.com/gp/book/9789400739369

 

 

Persoana de contact:

Irina Geanta
E-mail: irina.geanta@uefiscdi.ro