Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Clasificare universitati si ierarhizare programe de studii


Colectarea datelor si informatiilor pentru evaluarea universitatilor si programelor de studii cu scopul clasificarii universitatilor si ierarhizarii programelor de studii

 

In conformitate cu prevederile Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011 (art. 193) Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin Unitatea  Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI),  a dezvoltat platforma electronica de colectare a datelor si informatiilor pentru evaluarea universitatilor si programelor de studii cu scopul clasificarii universitatilor si ierarhizarii programelor de studii, disponibila la: http://chestionar.uefiscdi.ro/.

Clasificarea universitatilor in 3 categorii, conform art. 193 din Legea Educatiei Nationale, nr. 1/2011, s-a facut pe baza HG 789/2011. Potrivit legii universitatile se clasifica in universitati centrate pe educatie, universitati de educatie si cercetare stiintifica sau universitati de educatie si creatie artistica si universitati de cercetare avansata si educatie.


(articol actualizat in: 11/12/2011)
Trimite pe email