Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Articol home

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordonarea Ministerului Educatiei Nationale (MEN), iar functional consiliilor consultative  ale MEN cu atributii in domeniul invatamantului superior, cercetarii stiintifice, dezvoltarii si inovarii.
 

Misiune: promovarea calitatii, leadership-ului pentru invatamantul superior, cercetare, dezvoltare si inovare.
 

Atributii:


 • asigura suportul administrativ si logistic al activitatii  consiliilor consultative ale MEN cu atributii in domeniul invatamantului superior, cercetarii stiintifice, dezvoltarii si inovarii, precum si in desfasurarea altor activitati privind implementarea in sistem descentralizat a proiectelor si programelor  MEN si MCI (ANCSI);
   
 •  conduce, sub coordonarea stiintifica a CNCS si CCCDI, programe din cadrul Planului National pentru Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2007 - 2015 (PNCDI II) & Planului National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2015 - 2020 (PNCDI III);
   
 •  dezvolta si implementeaza proiecte cu finantare nationala si internationala, inclusiv strategice pentru invatamant superior, cercetare, dezvoltare si inovare;
   
 •  asigura derularea mecanismelor financiare ale Spatiului Economic European si Norvegia 2014-2021, pentru Aria de Program „Cercetare”.


Programul de lucru :  Luni - Vineri  08:00 -16:00

 

UEFISCDI, este inscrisa in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 19427, in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare

 


UEFISCDI - Operator de Program pentru Mecanismele Financiare EEA & Norwegian

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) a fost desemnata Operator de Program (PO) pentru Aria de Program „Cercetare”, in cadrul ambelor Mecanisme Financiare:

 • EEA Financial Mechanism 2014-2021, incheiat intre Statele Donatoare Norvegia, Islanda si Liechtenstein si Guvernul Romaniei;.
 • Norwegian Financial Mechanism 2014 -2021 incheiat intre Norvegia si Guvernul Romaniei.

 Cele doua mecanisme financiare contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si la consolidarea relatiilor bilaterale intre Statele Donatoare si Romania, respectiv intre Norvegia si Romania, prin intensificarea cooperarii in sectoarele prioritare identificate.

In particular, Aria de Program „Cercetare” are ca obiectiv general dezvoltarea cunostintelor bazate pe cercetare.
 

Platforma BrainRomania

UEFISCDI a lansat in cadrul conferintei „Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania - Diaspora si prietenii sai”  platforma BrainRomania  - comunitatea online, extinsa la nivel international, pentru toti actorii din sistemul de inovare din Romania.

BrainRomania este versiunea imbunatatita a platformei cu acelasi nume, dezvoltata in 2012. Noul concept BrainRomania serveste intereselor si nevoilor cercetatorului din Romania, dar in acelasi timp nu se limiteaza doar la mediul de cercetare.Comunitatea BrainRomania reuneste majoritatea actorilor implicati in activitati de cercetare si inovare, indiferent de domeniul de activitate. Platforma a fost dezvoltata astfel incat sa raspunda nevoilor particulare ale fiecarui utilizator, informatia fiind filtrata in functie de interese si competente specifice pentru a facilita accesul la noutatile relevante pentru fiecare in parte.


Prin intermediul BrainRomania, utilizatorii au posibilitatea de a-si promova rezultatele cercetarii, produsele, serviciile sau chiar ideile inovatoare, precum si de a identifica oportunitati de colaborare sau de finantare.

Functionalitatile, domeniile de interes, modul de utilizare pot fi regasite in  filmul de prezentare BrainRomania.

Va invitam sa va inregistrati in platforma BrainRomania:
www.brainromania.ro


 

Platforma Engage in the Romanian Research Infrastructures System

Platforma Engage in the Romanian Research Infrastructures System (ERRIS) a fost creata pentru a veni in sprijinul coordonatorilor infrastructurilor de cercetare publice/private din Romania si a celor care doresc sa beneficieze de serviciile oferite de aceste infrastructuri, stimuland colaborarea si participarea la retele nationale si internationale de profil a comunitatii stiintifice din Romania.

 

Dezvoltata ca o retea sociala, platforma ERRIS este un "facebook of things" in care infrastructurile de cercetare sunt “actori”, avand posibilitatea de a-si face cunoscute serviciile intr-o piata cat mai larga si mai diversificata.

 

Prin realizarea acestei platforme se raspunde, totodata, actiunilor necesare internationalizării sistemului national de cercetare, dezvoltare si inovare, in concordanta cu Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020.

 

Vizionand filmul de prezentare puteti sa va familiarizati cu serviciile oferite  si sa descoperiti functionalitatile platformei.

ERRIS a fost dezvoltat in cadrul proiectului PODCA, “Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor din sistemul CDI (TIC)

Platforma Study in Romania

Platforma Study in Romania (SiR) promoveaza invatamantul superior romanesc la nivel global, contribuind la atragerea studentilor nationali si internationali in programe de studiu din oferta educationala a universitatilor romanesti.


Printre obiectivele platformei se numara:

 • promovarea invatamantului superior romanesc la nivel global;
 • cresterea gradului de constientizare privind statutul Romaniei ca destinatie de studiu in Uniunea Europeana;
 • cresterea vizibilitatii si promovarea ofertei educationale a universitatilor din Romania in mediul international;
 • atragerea studentilor internationali in programe de studiu din oferta educationala a universitatilor romanesti;
 • o mai buna informare a studentilor romani privind oferta educatională din Romania.

Modul facil de accesare a informatiilor si functionalitatile platformei pot fi descoperite in filmul de prezentare SiR.

SiR a fost dezvoltata in cadrul proiectului POSDRU, “Internationalizare, echitate si management universitar pentru un invatamant superior de calitate (IEMU)”.