Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Biroul Secretariat Proces Bologna

Secretariatul Procesului Bologna


In perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2012, Secretariatul Bologna Follow-up Group (BFUG) a fost detinut de Romania, in calitate de tara organizatoare a Conferintei Ministeriale din anul 2012.

Secretariatul Procesului Bologna a fost infiintat prin Ordinul Ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii nr. 5890 din 11 noiembrie 2009, echipa Secretariatului fiind formata din sapte membri permanenti, la care s-au adaugat trei experti consultativi (din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului). Toti membri s-au dedicati misiunii de a sustine intr-o maniera profesionista consolidarea Spatiului European al Invatamantului Superior (SEIS), sub autoritatea exclusiva a Bologna Follow-up Group (BFUG) si a Chair-ilor / Vice-Chair-ilor.

Misiunea principala a Secretariatului Procesului Bologna este de a sprijini activitatile BFUG, la nivelul tuturor compunentelor acestuia. Secretariatul concepe prima forma a agendelor de lucru pentru intalnirile BFUG, pe care o propune Chair-ilor BFUG spre a stabili ce teme vor fi abordate. Secretariatul are de asemenea un rol deosebit de important in elaborarea documentelor oficiale din cadrul SEIS, punand la dispozitie celor in masura documentele preliminare de discutie.

Secretariatul distribuie invitatiile, agenda de lucru si toate documentele relevante pentru intalnirile de lucru ale BFUG, Board si ale grupurilor de lucru / retelelor din cadrul SEIS. De asemenea, ofera participantilor orice informatii relevante referitoare la intalniri, in consultatie cu Chair-ii si, daca este nevoie, poate oferi asistenta in pregatiri alaturi de organizatori pe parcursul desfasurarii reuniunilor.  Secretariatul elaboreaza minutele pentru intalnirile BFUG / Board si ale grupurilor de lucru / retelelor, pentru a fi supuse ulterior aprobarii Chair-ilor, le distribuie pentru observatii si comentarii, urmand a fi aprobate la urmatoarea intalnire BFUG / Board.

O alta responsabilitate a Secretariatului care a capatat o importanta deosebita este aceea de a oferi informatii la zi despre Procesul Bologna si SEIS si de a mentine o arhiva electronica a SEIS. Pentru a indeplini aceste sarcini, Secretariatul se ocupa de actualizarea permanenta a informatiilor de pe site-ul SEIS www.ehea.info, disponibile atat pentru membri BFUG, cat si pentru publicul larg.
 
Intrucat cea mai recenta Conferinta Ministeriala a avut loc la Bucuresti, in zilele de 26 – 27 aprilie 2012, Secretariatul Bologna, sub coordonarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a fost implicat in pregatirile pentru o buna desfasurare a acesteia, elaborand toate documentele necesare si oferind suport logistic.

Incepand cu data de 1 iulie 2012, Secretariatul Procesului Bologna a fost preluat de catre Armenia pentru perioada 2012 – 2015. UEFISCDI continua sa ofere noului Secretariat asistenta pentru gazduirea si mentinerea Website-ului oficial al Spatiului European al Invatamnatului Superior (www.ehea.info), precum si a arhivei electronice SEIS (http://archive.ehea.info).


(articol actualizat in: 26/7/2012)
Trimite pe email