Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

i-Lab


 

Denumire:European I-Lab Competence Development Programme: The i-Lab Project

Acronim:   i-Lab

Finantator:  Programul Comunitar Leonardo da Vinci

Coordonator:   University of Essex, UK

Perioada de implementare: 2007-2009  

   

Obiective:  Unul dintre obiectivele proiectului este acela de a promova importanta acestor laboratoare de inovare  si a beneficiilor pe care acestea le pot oferi diferitelor organizarii din sectorul public si privat.


 

Partenerii proiectului vor infiinta, pentru prima data, astfel de i-Lab-uri in Polonia, Romania si Turcia ( organizarea i-Lab-ul din Romania va fi coordonata de UEFISCSU) si vor dezvolta o retea a utilizatorilor de i-Lab, pentru schimbul de informatii si buna practica care sa permite o dezvoltare continua a i-Lab-urilor.

 

De asemenea, parteneriatul va dezvolta in cadrul proiectului, standardele ocupationale si calificarile pentru facilitatorii i-lab-urilor.

Incepand cu Ianuarie 2007, UEFISCSU face parte din parteneriatul pan european care deruleaza un nou proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Leonardo da Vinci, proiect ce are ca scop crearea si dezvoltarea unor i-Lab-uri precum si perfectionarea facilitatorilor de i-Lab.

 

Conceptul de Laborator de inovare (Innovation Lab) (i-Lab)a fost dezvoltat prima data in anul 1998 de catre Royal Mail in UK, ca raspuns la necesitatea de a aborda problemele in mod diferit si de a crea un mediu care sa promoveze gandirea inovativa si rezolvarea problemelor in mod creativ.

 

I-lab-ul contine facilitati putin cunoscute cu o multitudine de utilizari de la construirea echipelor la dezvoltarea de idei creative. De asemenea ofera un mediu unic, creat special pentru a stimula gandirea creativa, cu scopul de a ajuta echipele de conducere sau echipele executive sa depaseasca barierele traditionale precum ierarhii, politici si personalitati, conceptii obisnuite si arogante. In acest sens, I-lab-ul combina spatiul fizic cu tehnologii si instrumente creative precum si necesitatea consilierii din partea unui bun facilitator.

  

Parteneriat:

  • University of Essex, UK
  •  UEFISCSU
  •  Cambridge Professional Development
  •  Institute for Sustainable Technologies - NRI
  •  Kavrakoglu Consulting din Turcia
  •  IDEC SA din Grecia

   

Pagina web: ilabnet.essex.ac.uk/

(articol actualizat in: 27/10/2009)
Trimite pe email