Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

FLARE 2


Denumire: ERA NET FLARE 2 - Call comun

Acronim:   FLARE 2   

Obiective:  A fost lansat al doilea apel comun FLARE adresat tinerilor cercetatori cu studii post-doctorale . Acest apel are la baza succesul inregistrat de FLARE 1 (primul program european privind cercetarea procesului imbatranirii, finantat de catre statele membre partenere in proiectul ERA-AGE - European Research Area on Ageing din cadrul Programului Cadru 6), când 18 candidati au primit primele burse FLARE.


 FLARE s-a nascut dintr-un consens stiintific puternic bazat pe necesitatea de a dezvolta o abordare multi-disciplinara a cercetarii asupra procesului imbatranirii si, de asemenea, din necesitatea de a construi retele puternice europene in acest domeniu, in special in ceea ce priveste sprijinirea cercetatorilor aflati la inceputul carierei.

Noii bursieri FLARE vor avea posibilitatea de a participa la numeroase scoli de vara si de a interactiona atat intre ei, cat si cu bursierii FLARE 1, astfel incat sa-si dezvolte propriile cariere in cercetare.

In Romania apelul comun va fi finantat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica , reprezentata prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare.

Detalii competitie:  www.era-age.group.shef.ac.uk

Informatii complete despre acest apel sunt disponibile la adresa de web: http://era-age.group.shef.ac.uk/flare.html

In urma evaluarii propunerilor depuse a fost retinut urmatorul proiect cu participare romaneasca:

  • Identificarea genelor asociate regenerarii in imbatranire si rolul lor in cresterea axonala, coordonat de Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, director proiect Ana Maria BUGA . Proiectul va fi finantat prin Programul IDEI.

 Persoana de contact: Luciana Bratu, tel: 021-307.19.35   fax: 021-307.19.1, e-mail: luciana.bratu@uefiscdi.ro

 

(articol actualizat in: 17/11/2011)
Trimite pe email