Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Prima editie a Cafenelei de stiinta


 

Radio Romania Cultural si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) inaugureaza, incepand din 7 martie a.c., seria de intalniri lunare, deschise publicului larg, intitulata „Cafeneaua de stiinta”.

2011 este Anul International al Chimiei. Nimic mai firesc, atunci, decat sa vorbim despre chimie.

De ce?
Pentru ca ne place. Pentru ca e frumoasa, – se spune, chiar, ca exista o „chimie a frumusetii” - pentru ca e, practic, in toate si pentru ca fara chimie n-am exista.

Unde?
La Biblioteca Metropolitana din Bucuresti, sediul central, strada Tache Ionescu 4, Sector 1 (Piata Amzei), luni, 7 martie a.c., intre 19.00 – 21.00. Doua ore de discutii informale, cu stiinta, despre frumusetea si importanta chimiei.  


Invitati:
Raluca Van Staden, doctor in chimie, castigatoare a numeroase premii nationale si internationale, cercetatoare si inventatoare a dispozitivului ce depisteaza cancerul in doar 6 minute, Ada Bunea, 21 de ani, fosta olimpica nationala la chimie, studenta, Facultatea de Chimie, Universitatea Bucuresti; Cosmina Gabriela TanaseBogdan Alexandru Dimitriu si Mihai George Arcalean, toti trei, olimpici la chimie, elevi in clasa a X a; Daniela Bogdan, inspector de specialitate si «pregatitor» de olimpici la chimie, Daniel Funeriu, fost olimpic international la chimie, ministrul Educatiei, Tineretului si Sportului, acad. Marius Andruh, presedintele Sectiei de Stiinte Chimice a Academiei Romane, Adrian Curaj, director UEFISCDI si Mirela Nemtanu,  Corporate Communication & Public Affairs Manager, L'Oreal Romania.


Realizator si moderator: Corina Negrea
Co-producator: Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si Biblioteca Metropolitana, Bucuresti.


 

Ascultati aici inregistrarea emisiunii:

 

(articol actualizat in: 17/5/2012)
Trimite pe email