Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Modificare Pachet de informatii_Program RESURSE UMANE_Proiecte de cercetare postdoctorala


Pachetul de informaţii pentru subprogramul “Proiecte de cercetare postdoctorală” al programului Resurse Umane, se modifică şi se completează după cum urmează:

 

1.      Litera a) a punctului 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

a) Directorul de proiect este doctor în ştiinţe, având titlul obţinut în urmă cu cel mult 5 ani faţă de momentul depunerii proiectului. Pot depune propuneri de proiecte şi persoanele care au susţinut sau urmează să susţină teza de doctorat, urmând ca diploma să fie obţinută până la data semnării contractului de finanţare, dar nu mai târziu de 1 februarie 2012. În cazul în care diploma de doctor a directorului de proiect nu este recunoscută în România, recunoaşterea acesteia trebuie obţinută înainte de data semnării contractului de finanţare.

 

2.     Litera i) a punctului 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

i) O persoană care este director de proiect de tip PD, TE sau PCE aflat în derulare, nu poate fi, în acelaşi timp, director al unui nou proiect de tip PD. Persoanele care conduc proiecte de tip PD, TE sau PCE aflate, la data de închidere a perioadei de depunere a cererilor de finanţare, în ultimele 12 luni de derulare ale proiectului, pot candida pentru obţinerea unei finanţări pentru un nou proiect de tip PD, care va incepe ulterior finalizării proiectului aflat în derulare.


3.     La punctul 6, paragraful cu conţinutul:

Cheltuieli cu personalul (inclusiv contribuţiile legale aferente salariilor şi veniturilor asimilate acestora);
pentru mentorul directorului de proiect cheltuielile de personal, inclusiv contribuţiile aferente, nu pot depaşi 700  lei/lună.

se modifică şi va avea următorul conţinut:

Cheltuieli cu personalul (inclusiv contribuţiile legale aferente salariilor şi veniturilor asimilate acestora) numai pentru mentorul directorului de proiect şi pentru directorul de proiect; pentru mentorul directorului de proiect cheltuielile de personal, inclusiv contribuţiile aferente, nu pot depăşi 700 lei/lună.

4.      La punctul 6, după paragraful cu conţinutul:


 -Cheltuielile indirecte (regie) – cheltuielile indirecte se calculează ca procentaj din cheltuielile directe: 
   cheltuieli cu  personalul, de logistică şi cu deplasările. Acestea nu vor depăşi 20% din cheltuielile directe.

se introduce un nou paragraf, cu conţinutul:

-Cheltuielile cu personalul, cheltuielile de deplasare şi cheltuielile indirecte nu sunt eligibile pentru proiecte conduse de persoane care beneficiază de o bursă postdoctorală finanţată din fonduri de coeziune (POSDRU) aflată în derulare. După finalizarea bursei se poate întocmi un act adiţional la contractul de finanţare, în care aceste cheltuieli sunt declarate eligibile, pentru restul perioadei de derulare a proiectului.

 

 


(articol actualizat in: 19/4/2011)
Trimite pe email