Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel pilot comun Black Sea ERA-NET 2010/2011


Apelul a fost inchis!

Obiectivul principal al apelului este de a promova cercetarea multinationala, colaborativa, privind Climatul, Mediul sau Energia printr-o abordare proactiva si inovatoare in vederea dezvoltarii de solutii de dezvoltare durabila in regiunea extinsa a Marii Negre.

Apelul este finantat din fondurile nationale ale tarilor participante care sprijina participarea in proiecte comune de cercetare.


Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte. Institutile pot fi de invatamant superior sau institute de cercetare, companii cu profil de CD sau IMM-uri.
Consortiul proiectului trebuie sa cuprinda cel putin trei institutii eligibile din  tari participante diferite, din care cel putin una dintr-o tara din UE (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Romania) si una dintr-o tara non-UE din regiunea extinsa a Marii Negre (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova, Turcia, Ucraina). Institutii din tari din afara consortiului sunt binevenite sa participe cu fonduri proprii.
Finantarea va fi oferita pentru proiecte de CD originale si inovatoare. Finantarea maxima alocata pe proiect este de 300.000 €.

Tematica de cercetare a proiectelor se inscrie in:
1. Conditii climatice si de mediu:
1.1. Exploatarea si transportul resurselor minerale: impactul asupra mediului;
1.2. Optiunile de prevenire a poluarii apei pentru zonele de coasta si turistice.
2. Energie:
2.1. Productia de hidrogen din  continutul de H2S al apei Marii Negre;
2.2. Tehnologiile de captare si stocare a CO2 pentru generarea de energie electrica cu emisii zero, in regiunea Marii Negre.
Aspectele socio-economice pot fi incluse in propunerile de cercetare acolo unde este relevant.

Termenul limita pentru trimiterea propunerilor: 14 Ianuarie 2011.
Persoana de contact:
Lucia Popescu, e-mail: lucia.popescu@uefiscdi.ro; tel:+4021 302.38.81 

Mai multe informatii puteti afla la: http://www.bs-era.net.

Rezultate finale privind participarea romaneasca la Apelul Pilot Comun BS-ERA.NET 2010/2011 se pot vizualiza aici.
Pentru mai multe informatii cu privire la proiectele recomandate pentru finantare cu participare externa sunt disponibile pe site-ul proiectului, sectiunea "News": http://www.bs-era.net.

DOCUMENTE CONTRACTARE 2011

NOU! DOCUMENTE RAPORTARE 2011

!!! ATENTIE - Devizul postcalcul pentru proiectele derulate in cadrul Apelului Pilot Comun BS-ERA.NET 2010/2011 se descarca aici.

!!! ATENTIE - In vederea raportarii cheltuielilor salariale pentru proiectele derulate in cadrul Apelului Pilot Comun BS-ERA.NET 2010/2011 se descarca aici.

(articol actualizat in: 17/11/2011)
Trimite pe email