Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel ERA-NET ENIAC 2011


Apelul a fost inchis!

Obiectivul apelului ENIAC este de a stimula proiecte de cercetare industriala in domeniul nanoelectronicii, care au ca scop generarea si imbunatatirea tehnologiilor, in scopul de a consolida competitivitatea industriei europene, si de a facilita aparitia unor noi piete si aplicatii care sa raspunda nevoilor societatii.


Activitatile care urmeaza sa se desfasoare in cadrul unui proiect pot include:
•    activitati de cercetare si dezvoltare tehnologica, care vizeaza un avans semnificativ in raport cu starea actuala a domeniului.
•    demonstrarea sau activitati de dezvoltare experimentala, concepute sa demonstreze viabilitatea noilor tehnologii care ofera un potential avantaj economic, dar care nu pot fi comercializate direct (adica testarea prototipurilor de produse similare)
•    gestionarea activitatilor, administrarea tehnica a pachetelor individuale de lucru, si mentinerea comunicarii cu alte activitati ENIAC, inclusiv diseminarea, exploatarea si prospectarea pietei

Apelul este deschis printr-o procedura de evaluare in doua etape: solicitantii trebuie sa depuna initial o schita de proiect, urmata de depunerea propunerilor complete.

Criteriile de evaluare, precum si criteriile de selectie si de atribuire sunt stabilite in Ghidul Solicitantului ENIAC si programul de lucru anual 2011. Depunerea propunerilor se realizeaza prin intermediul sistemului EPSS.

Termenul limita pentru trimiterea propunerilor:
-    schita proiectelor: 21 aprilie 2011 la 17:00:00 (ora locala Bruxelles)
-    propunerea completa: 16 iunie 2011 la 17:00:00 (ora locala Bruxelles)

Persoana de contact:
Speranta Rasan, e-mail: speranta_rasan@cnmp.ro; tel:+4021 3119592


Mai multe informatii puteti afla la: http://www.eniac.eu/web/calls/ENIACJU_Call4_2011.php

(articol actualizat in: 19/10/2011)
Trimite pe email