Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

FLARE


FLARE este primul program european privind cercetarea procesului imbatranirii, finantat de catre statele membre partenere in proiectul ERA-AGE - European Research Area in Ageing din cadrul Programului Cadru 6.
Pe baza succesul inregistrat de apelul comun FLARE 1 prin care 18 candidati au primit primele burse FLARE, a fost lansat al doilea apel comun FLARE 2 adresat tinerilor cercetatori cu studii post-doctorale. Aplicatiile  au putut fi depuse pana pe data de 15 octombrie 2010

FLARE s-a nascut dintr-un consens stiintific puternic bazat pe necesitatea de a dezvolta o abordare multi-disciplinara a cercetarii asupra procesului imbatranirii si, de asemenea, din necesitatea de a construi retele puternice europene in acest domeniu, in special in ceea ce priveste sprijinirea cercetatorilor aflati la inceputul carierei.
Noii bursieri FLARE vor avea posibilitatea de a participa la numeroase scoli de vara si de a interactiona atat intre ei, cat si cu bursierii FLARE 1, astfel incat sa-si dezvolte propriile cariere in cercetare.
In Romania apelul comun va fi finantat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica , reprezentata prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare.

 Programul post-doctoral FLARE 2 se va derula in perioada 2011- 2014.

Persoana de contact:  Luciana Bratu, luciana.bratu@uefiscdi.ro; tel.: + 40 21 307.19.10/ 307.19.35; fax: + 40 21 307.19.11.
Link catre intregul apelul comun pilot FLARE 2: ERA-AGE 2 website: www.era-age.group.shef.ac.uk
 


(articol actualizat in: 17/11/2011)
Trimite pe email