Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

A saptea editie a Cafenelei de stiinta


                                                                                   Stiinta este magie care functioneaza
                                                                                                                       Kurt Vonnegut

                           

 Radio Romania Cultural si UEFISCDI va invita la cea de-a saptea  editie a Cafenelei de stiinta   « Frumusetea de dincolo de formule ”, luni 12 decembrie 2011, la Clubul La Scena din Bucuresti, la intersectia strazii Mantuleasa cu Calea Calarasilor, la numarul 55. Un pretext, de fapt, pentru o discutie la .... scena deschisa, cum spuneam si luna trecuta, despre chimie, de data asta.

De ce?


„Pentru ca ne place. Pentru ca e frumoasa – se spune, chiar, ca exista o „chimie a frumusetii” - pentru ca e, practic, in toate si pentru ca fara chimie n-am exista.”

Asa spuneam in martie, la prima editie din acest an a Cafenelei de stiinta, inceputa sub genericul „2011 - Anul International al Chimiei”.



Si daca asa am inceput, asa si terminam. Sub aceeasi palarie, a Anului International al Chimiei. In care s-au ales si castigatoarele, pe anul 2010, ale Burselor L’ Oreal UNESCO pentru Femei in Stiinta si s-a lansat si chemgeneration.com, o minunata idee, transformata intr-o platforma multimedia de invatare, destinata mai ales celor sceptici privind farmecul chimiei.

Daca nu credeti, ascultati-ne şi priviti-ne luni, 12 decembrie, in direct pe Radio Romania Cultural, la 101,3 fm dar si pe internet, pe www.radiocultura.ro, intre 19.00 si 21.00. Cei ce ne-au pierdut in direct, ne regasesc ulterior pe blog, la http://cafeneauadestiinta.radiocultura.ro

Invitati: Raluca van Staden, Elena Butoi, castigatoarea Burselor L Oreal UNESCO pe anul 2011 pentru Stiintele Vietii, Nicoleta Preda, castigatoarea Burselor L Oreal UNESCO pe anul 2011 pentru sectiunea Chimie, Mirela Nemtanu, manager comunicare L’Oreal Romania, Daniela Avarvare, manager comunicare BASF Romania, Prof. Dr. Sorin Rosca - Presedintele Societatii Romane de Chimie, Prof. Dr. Horia Iovu, Decanul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea „Politehnica” Bucuresti.
Invitata surpriza este Miruna Braescu, o minunata fetita de 10 ani, indragostita de pian si de …chimie! 

Realizator si moderator: Corina Negrea



Co-producatori: Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii ai Inovarii, UEFISCDI si Club Restaurant "La Scena".

 


(articol actualizat in: 17/5/2012)
Trimite pe email