Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

CHEMGENERATION


Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) este partener al BASF  - The Chemical Company,  in cadrul proiectului CHEMGENERATION.


Deoarece anul 2011 a fost declarat de catre UNESCO  Anului International al Chimiei, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la decernarea Premiului Nobel in Chimie cercetatoarei Marie Curie, grupul BASF a demarat actiuni care au rolul sa marcheze acest moment si sa atraga interesul tinerilor - fie ei elevi, studenti sau tineri profesionisti - fata de chimie. UEFISCDI s-a alaturat acestui proiect devenind partener. 
 

In luna noiembrie a anului 2011 a fost lansat in Romania site-ul www.chemgeneration.com - o platforma online educationala, dedicata domeniului chimiei si realizata si  in limba romana. Continutul site-ului cuprinde articole, materiale multimedia, ilustratii interactive, filme, jocuri si aplicatii care au rolul de a trasa istoria chimiei si de a demonstra importanta pe care chimia o are in viata de zi cu zi a fiecaruia, intr-o maniera actuala si atractiva.

Platforma Chemgeneration a fost lansata si in alte tari din Europa Centrala si de Est cu sprijinul a numeroase institutii de invatamant.

UEFISCDI a fost prima institutie din Romania care s-a asociat si a sustinut acest proiect.

(articol actualizat in: 13/12/2011)
Trimite pe email