Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Conferinta de lansare a proiectelor strategice pentru invatamantul superior: 2012‐2014


In data de 9 ianuarie 2012, intre orele 14.00 – 17.00  la Biblioteca Centrala Universitara, Bucuresti a  avut loc  Conferinta de lansare a proiectelor strategice pentru invatamantul superior: 2012-2014:

  • Performanta in cercetare, performanta in predare. Calitate, Diversitate si Inovare in Universitatile din Romania”
  • „Pregatiti pentru a inova, pregatiti pentru a raspunde mai bine nevoilor locale. Calitate si diversitatea universitatilor din Romania”


implementate de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si finantate din Fondului Social European.

 

Proiectele sunt menite sa asigure universitatilor conditii optime pentru implementarea pe mai departe a prevederilor Legii Educatiei Nationale Nr. 1/2011 privind asigurarea calitatii si promovarea excelentei in invatamantul superior. In mod special, conferinta initiaza procesele, ce se vor desfasura in perioada 2012-2014, pentru evaluarea institutionala a fiecarei universitati implicate in cursul anului 2011 in clasificarea universitatilor si ierarhizarea programelor de studii.


Metodologia de evaluare institutionala a universitatilor este elaborata si implementata de European University Association (EUA), in calitate de principal partener in cadrul proiectelelor mentionate anterior.


In cadrul conferintei au fost prezentate: obiectivele proiectelor, cadrul metodologic al evaluarii institutionale, etapele de realizare a evaluarii pentru fiecare universitate si responsabilitatile institutionale ale partenerilor in proiecte si ale universitatilor implicate.

 

 

Persoana de contact:

Luciana BRATU

Email: luciana.bratu@uefiscdi.ro
Telefon: +40 21 307 19 35
Fax: +40 21 307 19 11

 


(articol actualizat in: 7/6/2012)
Trimite pe email