Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Conferinta Ministeriala a Procesului Bologna


Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a organizat cea de-a opta editie a Conferintei Ministeriale a Procesului Bologna impreuna cu cea de-a treia editie a Bologna Policy Forum, in perioda 26-27 aprilie 2012, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti.

Conferinta Ministeriala a reunit delegatiile celor 47 de state membre ale Spatiului European al Invatamantului Superior, Comisia Europeana, membri consultativi precum si alti parteneri ai Procesului Bologna. Intalnirea a creat mediul propice de a evalua rezultatele obtinute in ultimii ani si de a contura viitoarele directii de actiune pentru invatamantul superior european prin semnarea Comunicatului de la Bucuresti. Sesiunile de lucru au avut ca element central prezentari si dezbateri pe tema diverselor rapoarte pregatite de catre Grupul de monitorizare al Procesului Bologna (Bologna Follow-Up Group) si alti actori din invatamantul superior european.



In aceeasi perioada a avut loc si cea de-a treia editie a Bologna Policy Forum (BPF), eveniment care a permis ministrilor europeni sa interactioneze  cu omologii din alte regiuni ale lumii, pentru a identifica noi solutii de imbunatatire a cooperarii internationale in domeniul invatamantului superior. In urma discutiilor purtate a fost  adoptata o Declaratie a Ministrilor  (Bologna Policy Forum Statement) participanti la cea de-a treia editie a Bologna Policy Forum.

 

Institutii de referinta pentru sistemul de invatamant superior precum European University Association (EUA), European Training Foundation (ETF), Banca Mondiala (WB) alaturi de Asociatia Universitatea Copiilor (UNICO) si-au prezentat rezultatele in cadrul expozitiei care a avut loc pe durata conferintei.

 

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) gazduieste Secretariatul Procesului Bologna, pentru perioada 2010 -2012, fiind responsabila, potrivit Ordinului Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului OMECTS nr. 3188/3.02.2012 pentru organizarea, la Bucuresti, a celei de-a opta editii a Conferintei Ministeriale a Procesului Bologna precum si a celei de-a treia editie a Bologna Policy Forum.

 

Pagina oficiala a Conferintei Ministeriale si a Bologna Policy Forum este:
http://www.bologna-bucharest2012.ehea.info

 

Conferinta in imagini: aici


Mai multe informatii cu privire la Procesul Bologna si Spatiul European al Invatamantului Superior pot fi accesate pe site-ul dedicat: www.ehea.info

 

Persoana de contact:

Melinda Szabo
Telefon: 021 3071977
E-mail: conference2012@ehea.info sau  bpf3@ehea.info


(articol actualizat in: 4/5/2012)
Trimite pe email